World World dimimitian di Km0

World World dimimitian di Km 0 tina Puerta del Sol di Madrid tempat éta bakal balik saatos ngagem Bumi

Madrid, 2 ti Oktober 2019, Dinten Nonviolence internasional.

Saratus pamiarsa, sawaréh asalna ti bawana sanés, dipanggil di Km 0 tina Puerta del Sol di Madrid pikeun ngalambangkeun awal 2 World March for Peace and Nonviolence.

Aranjeunna ngelingkeun yén 10 taun ka tukang, anu sami 2 / 10 dinten nonviolence internasional, dimimitian di Wellington / Selandia Anyar dina 1 World Maret anu merawat nagara 97 sareng dirojong ku langkung ti sarébu organisasi.

Anggota koordinasi internasional ngeunaan aksi ieu Rafael de la Rubia Anjeunna nyebatkeun sababaraha kecap anu kami baranahan di handap ieu:

"Dinten 10 sababaraha taun ka pengker dina Oktober 2, International Nonviolence Day, urang pendak di Wellington Selandia Anyar, babaturan sareng réréncangan ti sababaraha penjuru dunya pikeun ngamimitian 1 World Maret. Ieu réngsé tilu bulan saatosna di sisi Gunung Aconcagua, di Punta de Vacas Park, dina pagunungan gunung Andes.

Kusabab Maret, ngalawan sagala kemungkinan, nganjang buana 5, dirojong ku rébuan organisasi, lembaga sareng ratusan rébu jalma anu teu namina. Di dinya urang mendakan seueur carita anu dipasang: aranjeunna anu nyarios ngeunaan anu goréng sareng anu saé; anu béda pikeun kulit, basa, pakean atanapi ageman. Kami mendakan yén sadaya anu nyiptakeun bohong gaduh kapentingan ngabangkitkeun kasieun, ngabagi sareng manipulasi. Urang mendakan yén jalma-jalma sanés sapertos kitu sareng, langkung-langkung teu ngémutan sapertos kitu. Mayoritas ngimpi ngaraos hirup anu santun, sanggup nyumbangkeun anu pangsaéna pikeun anu dipikacinta sareng komunitasna.

Dinten ayeuna, di dieu di Puerta del Sol, kami ngahormatan sababaraha kolot anu teu kakawasaan: M. Gandhi, Martin L. King, N. Mandela sareng Silo. Kami ogé émut yén tempat ieu ngalahirkeun gerakan nonviolent anu terakhir anu muncul dina ieu nagari, nyaéta 15M.

Sapertos di Wellington, dinten ayeuna di Madrid, sakedik sakedik jalma ti sababaraha tempat anu ngamimitian mimitian perjalanan anu anyar, anu tujuanna janten 2 World Maret. Dinten ieu ogé urang nyéépkeun wiwitan ieu Maret Maret kanggo Damai sareng Nonviolence sareng seueur kota di sadaya buana.

Kudu disebatkeun yén ieu sanés ngan ukur jalur periferal ngaliwatan kulit bumi. Pikeun jalan anu ngaliwat jalan, kota sareng nagara anjeun tiasa nambihan tur internal panemuan jalan-jalan recesses ayana urang nyobian cocog sareng naon anu urang karasa ku / naon anu urang karasa sareng / atanapi naon anu urang lakukeun, supados langkung konsisten, mangtaunkeun langkung makna dina kahirupan urang sareng ngaleungitkeun kekerasan pribadi.

Teras réréncangan sareng réréncangan, dina bulan-bulan anu bakal datang, urang bakal teras ngarambat kulon ngiringan béntang surya dugi ka uih deui ka tempat anu sami, saatos ngémutan planét.

Di dieu urang bakal nyumponan 8 bulan Maret 2020, urang bakal tukeur sareng ngagungkeun deui."

Sajam engké, kalakuan institusional pikeun ngamimitian Maret na anu bakal lepas dinten 156 dirayakeun di Béntang Halus Madrid. Kamataran di Madrid dina Maret 8 Poé Awéwé Internasional 2020.


Kami ngahargaan dukungan kalayan nyebarkeun wéb sareng jaringan sosial 2 World Maret

web: https://www.theworldmarch.org
Facebook: https://www.facebook.com/WorldMarch
Twitter: https://twitter.com/worldmarch
Instagram: https://www.instagram.com/world.march/
Youtube: https://www.youtube.com/user/TheWorldMarch
* Kami haturkeun Pressenza International Press Agency pikeun warta video anu kami parantos tiasa ngalebetkeun dina tulisan ieu.
5 / 5 (1 Review)

1 koméntar kana "World World dimimitian di Km0"

Ninggalkeun comment hiji