komitmen etika

The humanis jeung élmuwan Salvatore Puledda dijadikeun 7 1989 Januari di Florence, ibukota humanisme sajarah, hiji upeti ka Galileo Galilei, Giordano Bruno jeung prékursor séjén tina elmu kiwari. Dina éta kasempetan janten komitmen manifest diantara pamilon, gelut decisively kana kamajuan sains nyaeta di layanan manusa.

Tina kajadian éta timbul prakarsa di Dunya tanpa Perang pikeun ngalaksanakeun tindakan anu membangkitkan sareng ngahartikeun komitmen éta ka pihak-pihak anu resep. "Komitmen Étika" diciptakeun sareng acara diayakeun di Universitas Pendidikan Jarak Jauh di Madrid dimana profesor, profésor sareng murid ngalaksanakeunana dina 10 bahasa.

komitmen etika

maca:

Kami dina dunya dimana sabagian anu daék ngajual pangaweruh jeung learning maranéhanana pikeun Tujuan sagala di harga nanaon. Ieu geus katutup planet urang ku mesin pati. Batur geus dipaké kapinteran sorangan mun invent cara anyar pikeun ngamanipulasi, jeung Ngajempékeun, numbing nu eling jalma jeung bangsa. 

Aranjeunna oge lalaki sarta awéwé anu geus dipaké Élmu sarta Pangaweruh ka alleviate kacapean sarta lapar, nyeri jeung sangsara di manusa, ngaleupaskeun banyol ti sungut nu tertindas, méré sora sareng masihan aranjeunna kapercayaan.

Kiwari, dina subuh Milenium katilu ti Kulon, survival spésiésna manusa sakabéh kaancam sarta leuwih Bumi, imah biasa urang, nu ngimpina tina bencana ékologis jeung bencana nuklir looms.

Sangkan marentahkeun ti dieu ka sadaya ilmuwan, peneliti, praktisi jeung pendidik sabudeureun dunya ngagunakeun pangaweruh maranéhna pikeun kapentingan ekslusif sahiji manusa.

asisten:

Kuring janji (I sumpah) di hareupeun babaturan kuring, guru, kulawarga sareng peers pernah dipaké di abdi pangaweruh narima hirup jeung learning kahareup mun ngandeg manusa, tapi rada panawaran pikeun pelepasan. 
Kuring jangji digawekeun pikeun ilangna nyeri fisik tur sangsara méntal.
Kuring keur komitmen ka promosi kabebasan mikir jeung diajar prakték nonviolence pilari "ngubaran batur sakumaha Abdi hoyong dirawat". 

maca:

pangaweruh alus ngabalukarkeun kaadilan
pangaweruh alus avoids konfrontasi
pangaweruh alus ngabalukarkeun dialog jeung rekonsiliasi 

Urang nelepon ti dieu ka sadaya Paguron Luhur, institutes panalungtikan, sakola tinggi, sakola pikeun ieu, komitmen etika sarupa Hippocrates dijieun pikeun médis geus instituted guna mastikeun pangaweruh anu dipaké pikeun nungkulan nyeri tur sangsara mun humanize Bumi.