Manifesto

Manifesto tina 3rd World March for Peace and Nonviolence

* Manifesto ieu mangrupikeun téks anu disatujuan dina buana Éropa, ratifikasina ku konsensus sareng sesa buana leungit.

Opat belas taun saatos Maret Dunya Pertama pikeun Damai sareng Nonviolence, alesan anu ngamotivasi éta, jauh tina ngirangan, parantos dikuatkeun. Dinten ayeuna teh 3ª Maret Dunya keur Peace na Nonviolence, leuwih diperlukeun ti kantos. Urang hirup di dunya nu dehumanization tumuwuh, dimana malah PBB teu jadi rujukan dina resolusi konflik internasional. Dunya anu ngaluarkeun getih kana puluhan perang, dimana pasea "lempeng geopolitik" antara kakuatan dominan sareng munculna mangaruhan populasi sipil anu pangheulana. Kalayan jutaan migran, pangungsi sareng jalma anu lunta lingkungan anu kadorong tangtangan wates anu pinuh ku kateuadilan sareng maot. Dimana aranjeunna nyobian menerkeun perang sareng pembantaian kusabab sengketa sumber daya anu beuki langka. Hiji dunya dimana konsentrasi kakuatan ékonomi dina sababaraha leungeun ngarecah, sanajan di nagara maju, sagala ekspektasi masarakat well-mahluk. Pondokna, dunya anu leresan kekerasan, dina nami "kaamanan", parantos nyababkeun perang anu teu kaampeuh.

Pikeun sakabéh ieu, pamilon ti 3ª Maret Dunya keur Peace na Nonviolence , "urang, rahayat", hoyong ngangkat ceurik global hébat kana:

"Kami dina ahir jaman sajarah anu poék sareng teu aya anu sami sareng sateuacanna. Saeutik-saeutik subuh poé anyar bakal mimiti subuh; budaya bakal mimiti ngarti silih; Jalma bakal ngalaman kahayang tumuwuh pikeun kamajuan pikeun sakabéh, ngarti yén kamajuan sababaraha ends dina kamajuan pikeun saha. Leres, bakal aya katengtreman sareng kaluar tina kabutuhan éta bakal kahartos yén hiji bangsa manusa universal mimiti ngawangun. Samentawis éta, urang anu henteu kadéngé bakal damel ti dinten ayeuna di sadaya penjuru dunya pikeun nahan tekanan pikeun anu mutuskeun, nyebarkeun cita-cita perdamaian dumasar kana metodologi non-kekerasan, pikeun nyiapkeun jalan pikeun jaman anyar. .”

Silo (2004)

SABAB ANU KUDU DILAKUKAN!!!

Kuring komitmen pikeun ngadukung ieu pangsaéna tina kamampuan kuring sareng sacara sukarela. 3rd Dunya Maret pikeun Peace jeung Nonviolence anu bakal ngantunkeun Kosta Rika dina 2 Oktober 2024 sareng saatos ngurilingan planét ogé bakal réngsé di San José de Costa Rica dina 4 Januari 2025, narékahan pikeun katingali sareng nguatkeun gerakan ieu, komunitas sareng organisasi, dina konvergénsi global usaha pikeun tujuan ieu.

Kuring asup: