Manifesto

Manifest ti March World

Sapuluh taun sanggeus March Dunya keur Peace na Nonviolence, alesan anu mendorong anjeunna, tebih ti ngirangan, parantos dikuatkeun. Urang hirup dina dunya dimana unilateralism authoritarian. Peran dasar PBB dina ngarengsekeun konflik internasional kaleungitan kakuatan. Dunya anu getihan kana puluhan perang, kalolobaan diamékeun ku misinformasi. Krisis ékologis anu Club Roma satengah abad ka tukang Kalayan jutaan migran, pangungsi sareng jalma anu lunus ka alam anu kapaksa tangtangan wates anu pinuh ku kaadilan sareng pati. Dimana dimaksudkeun pikeun menerkeun perang sareng pembantaian pikeun perselisihan sumber daya anu kurang. Dimana pasea "piring geopolitik" antara kakuatan anu dominan sareng muncul munculna ketegangan anyar sareng bahaya. Dunya dimana kaseueusah bangkrut, komo di nagara-nagara maju, naon waé harepan masarakat karaharjaan. Gelombang indikasi anu dihasilkeun ngeureunkeun manipulasi sareng ngahasilkeun gerakan ngageter tina panolakan sareng xenophobia ngalawan pangungsi sareng imigran. Pondokna, dunya, dimana kaleresan dina kekerasan, dina nami "kaamanan", nambahan résiko tina escalations militér tina proporsi anu teu dikontrol.

El Perjangjian on Non-Proliferasi pakarang nuklir, ti 1970 , jauh tina ngabuka jalan pikeun narkoba senjata nuklir, éta parantos ngagabung
kakuatan tina karusakan masal, ngembangkeun malah klub pati global mimiti sareng arsén nuklir ayeuna aya di tangan AS, Rusia, China, Inggris, Perancis, Israel, India, Pakistan sareng Républik Koréa. Sadaya ieu ngajelaskeun naha Panitia Ilmuwan Atomik nempatkeun indéks ayeuna (Kiamat Jam) salaku résiko global greatest cicing ti Rudal Krisis Kuba en 1962.

kiwari, 2ª Maret Dunya keur Peace na Nonviolence, anu langkung dipikabutuh ti kantos. Hal ieu direncanakeun ninggalkeun Madrid dina Oktober 2 tina 2019 pikeun ngirining sadaya buana, dugi ka Maret 8 tina 2020 anu bakal disimpulkeun di Madrid. Éta bakal ngamajukeun pendidikan dina kakawasaan sareng federasi gerakan-gerakan anu di sakumna dunya ngabéla sareng ngamajukeun
demokrasi, kaadilan sosial, lingkungan, persamaan gender, solidaritas antara umat sareng kelestarian kahirupan di pangeusina. Maret anu mendakan ngajantenkeun katingali sareng nguatkeun gerakan ieu, komunitas sareng organisasi, dina konvergénsi usaha global ka arah tujuan ieu:

  • Ngangkat mampok global anu agung "urang, bangsa " de laPiagam PBB, pikeun ngarojong Traktat kana Larangan Lapisan Nuklir, anu ngaleungitkeun kamungkinan bencana planét sareng sumber gratis pikeun méréskeun kabutuhan dasar manusa.
  • refound las PBB , ku ngalibetkeun masarakat sipil, democratizing Déwan Kaamanan pikeun transformasi kana hiji otentik Déwan Peace Dunya . sarta nyieun hiji Déwan on Lingkungan na Kaamanan Ékonomi, anu nguatkeun lima prioritas: pangan, cai, kasehatan, lingkungan sareng atikan.
  • nganggap Plan lapar ngabasmiDina garis jeung ODS (Goals Development sustainable) nu nyadiakeun dana tepat janten éféktif.
  • ngaktipkeun a Rencana Ukur Urgent ngalawan sagala jinis supremacism, rasisme, segregation, diskriminasi sareng kasusah ku jinis, umur, lomba, nusa bangsa, agama .
  • promosikeun Démokratik Piagam Global Kewarganegaraan, complementing nu Pernyataan Umum ngeunaan Hak Asasi Manusa (Negeri Sipil, pulitik sarta sosial ékonomi).
  • ngasupkeun Piagam bumi éta "Agenda International" tina ODS, nepikeun, éféktif perubahan iklim tur fronts unsustainability lingkungan séjén.
  • Ngamajukeun Henteu Kekerasan Aktif ku kituna janten kakuatan transformatif nyata dunya, pindah tina budaya impos, kekerasan sareng perang kana budaya perdamaian, dialog sareng solidaritas di unggal lokalitas, nagara sareng wilayah dina sudut pandang global anu dikirimkeun ka urang ku ieu March Dunya kanggo Peace sareng Nonviolence.