Blog

CYBERFESTIVAL Bebas tina senjata nuklir

CYBERFESTIVAL Bebas tina senjata nuklir

Warga dunya ngagaduhan hak pikeun ngagungkeun asupna kana Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir (TPAN) anu bakal kajantenan di PBB dina 22/1/2021. Éta parantos kahontal berkat tandatangan 86 nagara sareng ratifikasi 51, anu kami haturkeun pikeun kawani dina nyanghareupan anu hébat

Ngeunaan asupna kana TPAN

Komuniqué ngeunaan panerapan kana Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir (TPAN) sareng peringatan ka-75 Resolusi 1 [i] Déwan Kaamanan PBB Kami nyanghareupan "prinsip ngaleungitkeun senjata nuklir". Tanggal 22 Januari, Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir (TPAN) bakal diberlakukeun.

Nuju ka payun tanpa senjata nuklir

Nuju ka payun tanpa senjata nuklir

-50 nagara (11% populasi dunya) nyatakeun yén senjata nuklir ilegal. -Senjata nuklir bakal dilarang sapertos senjata kimia sareng biologis. -Persatuan PBB bakal ngaktipkeun Traktat pikeun Larangan Pakarang Nuklir dina Januari 2021. Tanggal 24 Oktober, berkat dilebetkeunana Honduras, angka 50 nagara parantos kahontal

Upeti ka Gastón Cornejo Bascopé

Upeti ka Gastón Cornejo Bascopé

Dr Gastón Rolando Cornejo Bascopé pupus dina enjing 6 Oktober. Anjeunna lahir di Cochabamba di 1933. Anjeunna nyéépkeun waktos budakna di Sacaba. Anjeunna lulusan SMA di Colegio La Salle. Anjeunna diajar Kedokteran di Universitas Chili di Santiago lulus jadi Ahli Bedah. Salami cicing di Santiago anjeunna ngagaduhan kasempetan pikeun

3 Maret Dunya diumumkeun

3 Maret Dunya diumumkeun

Dunya ka-3 Maret pikeun 2024 diumumkeun dina Forum pikeun Non-Kekerasan di Mar del Plata - Argentina Dina perayaan ulang taun ka-10 tina Minggu pikeun Non-Kekerasan di Mar del Plata diwanohkeun ku Osvaldo Bocero sareng Karina Freira dimana aktivis ti langkung ti 20 nagara di Amérika, Éropa

CINEMABEIRO resmi dipidangkeun dina A Coruña

CINEMABEIRO resmi dipidangkeun dina A Coruña

"I Mostra de Cinema pola Paz e la Nonviolencia", CINEMABEIRO, parantos dipidangkeun dina 29 Séptémber 2020 di Balai Kota A Coruña. Diayakeun ku Mundo sen Guerras e sen Violencia damel kolaborasi sareng 16 asosiasi sareng kelompok sosial, disponsoran ku EMALCSA Foundation sareng kolaborasi sareng Déwan Kota A

Buka serat pangrojong pikeun TPAN

Buka serat pangrojong pikeun TPAN

21 Séptémber 2020 Pandemi virus corona parantos jelas nunjukkeun yén ningkatna kerjasama internasional diperyogikeun pisan pikeun ngatasi sagala ancaman utama pikeun kaséhatan sareng karaharjaan umat manusa. Kapala diantara aranjeunna nyaéta ancaman perang nuklir. Kiwari, résiko diledarkeun senjata

+ Damai + Non-kekerasan - Pakarang Nuklir

+ Peace + Non-kekerasan - Pakarang Nuklir

Kampanye ieu "+ Damai + Non-Kekerasan - Pakarang Nuklir" nyaéta ngeunaan ngamangpaatkeun sababaraha dinten antara Poé Damai Internasional sareng dinten Non-Kekerasan pikeun ngahasilkeun tindakan, nambihan aktivis sareng dukungan. Format kampanye bakal kagiatan non-nyanghareupan, dilumangsungkeun dina jaringan sosial (Facebook, WhatsApp, Instagram, Youtube, Telegram,

Pernyataan ngeunaan kaayaan pandém

Pernyataan ngeunaan kaayaan pandém

MARCH DUNIA UNTUK PEACE AND NOVIOLENCE URGES TO STOP WARS IN WORLD The World March for Peace and Nonviolence gema sauran "gencatan senjata dunya" ku Sekretaris Jenderal PBB, António Guterres, 23 Maret panungtungan, naroskeun ka sadayana