Ulang taun katilu tina Perjangjian Larangan Senjata Nuklir!

22 Januari 2021, asup kana kakuatan Perjangjian Larangan Senjata Nuklir. Kumaha urang tiasa ngagungkeun ulang taun katiluna bari beuki seueur nagara-nagara anu terus ngasahkeunana sareng urang parantos ngahontal rapat kadua / konfrontasi antara aranjeunna? Samentawis éta, kuring nampi pesen ti Luigi F. Bona, diréktur Wow, Museum Komik di Milan: "Kami ngalakukeun éta ... kami ngalaksanakeun paméran ngeunaan "Bom". Pertama kali kuring nguping perkawis éta nalika, salaku Dunya Tanpa Perang sareng Kekerasan, kami nyiapkeun 2021 Cyberfestival persis pikeun ngagungkeun TPAN.

Saprak taun 1945, bom atom ogé geus asup kana imajinasi urang. Karya-karya anu teu kaétang, ti komik dugi ka bioskop, ngagambarkeun naon anu tiasa kajantenan upami aya konflik nuklir, neuleumkeun urang dina masa depan dimana énergi atom tiasa ningkatkeun kahirupan sarerea, atanapi ngungkabkeun seluk beluk kajadian dasar abad ka tukang. Pameran "The Bomb" ngabejaan urang ngeunaan fenomena atom ngaliwatan dunya hebat komik jeung imagery, presenting pelat aslina, poster pilem, majalah jeung koran waktu, video jeung objék simbolis. "Tujuan acara," Bona stressed, "nyaéta pikeun ngangsonan réfléksi ngeunaan Bom, nu périodik balik deui ka warta salaku anceman bisa nepi ka tiwasna, dina fungsi Élmu sarta kakuatan pikabitaeun tina horor jeung karuksakan."

Saatos kunjungan, isuk anu pikaresepeun diayakeun pikeun ngagungkeun ulang taun anu penting. Urang milu dina sakola dasar ngeunaan 70 budak lalaki jeung awéwé di kelas kaopat jeung kalima. Mimiti eureun, Nagasaki kako di Galli Park. Dikurilingan ku bunderan badag, urang ngabejaan carita Hibakujumoku ieu, putra specimen nu salamet tina serangan atom 1945. Bari attending salah sahiji bengkel ékologis diayakeun dina kerangka program rehabilitasi sosial, sababaraha barudak di lingkungan kungsi ngadéngé. ngeunaan Tangkal Damai Nagasaki. Aranjeunna parantos nyatakeun kahayangna pikeun gaduh salinan di kebon gedong apartemen saatos renovasi parantos réngsé. Hanjakal, pikeun sagala rupa alesan, ieu jauh pisan. Ieu lajeng mutuskeun pikeun naek kapal dina leuwih kompleks, tapi ogé leuwih komitmen, jalur. Ngaliwatan Panitia Tenants, usaha dilakukeun pikeun ngadopsi salinan. I. Kusabab Oktober 2015, kesemek geus tumuwuh di jero taman.

Kadua eureun, jeung murid kelas lima urang indit ka Museo del Fumetto, dimana Chiara Bazzoli, panulis "C'è un albero di Giappone", digambarkeun ku AntonGionata Ferrari (diterbitkeun ku Sonda), ngantosan urang. Jajaka jeung awéwé dibagi jadi dua grup, hiji nganjang ka pameran, hiji deui ngadengekeun pangarang. Perkenalan ringkes pikeun Dunya tanpa Perang sareng Kekerasan ngingetkeun kumaha Proyék Tangkal Kaki janten dikenal. Salila Dunya Maret munggaran pikeun Peace jeung Non-Kekerasan (2/10/2009-2/1/2010), dina lalampahan ka wewengkon Brescia, urang diajar yén spésimén geus tumuwuh salila sababaraha taun di Museum Santa Giulia. Ti dinya loba batur dituturkeun di Italia. Chiara mimiti nyaritakeun carita anu diideuan ku kesemek Nagasaki. Kahirupan hiji kulawarga Jepang revolved sabudeureun kesemek nu tumuwuh di taman leutik imah maranéhanana. Jatuhna bom atom mawa maot jeung karuksakan for everyone. The kesemek salamet ngabejaan barudak ngeunaan perang jeung cinta, maot sarta rebirth.

acara sejen dedicated ka ulang tina TPNW éta «Peace jeung pangarampasan pakarang nuklir. Carita nyata dimana anjeun superhero ', sareng Alessio Indraccolo (Senzatomica) sareng Francesco Vignarca (Jaringan Perdamaian sareng Pangarampasan pakarang Italia). Duanana nunjukkeun yén éta persis berkat komitmen jalma biasa yén tonggak bersejarah parantos dihontal dina larangan senjata nuklir. Perjangjian anu sigana sapertos utopia parantos janten kanyataan. Sapertos World March for Peace and Non-Violence. Percanten ka dinya, édisi munggaran dilaksanakeun. Sapuluh taun ti harita anu kadua dilaksanakeun sareng ayeuna urang nuju ka arah katilu, dimana Itali parantos kalibet langkung ti sataun, sanaos épilog opat taun ka pengker, nalika sadayana disiapkeun sareng penampilan Covid kompromi sadayana.

Kalayan Museo del Fumetto, salaku World March for Peace and Non-Violence, urang diajar sababaraha inisiatif, kalebet paméran ngeunaan komik anu dikhususkeun pikeun Non-Kekerasan.


Editor: Tiziana Volta

Ninggalkeun comment hiji