Keluhan ngeunaan ayana pakarang nuklir di Italia

Keluhan diajukeun ka Kantor Jaksa Pengadilan Roma pikeun senjata nuklir dina 2 Oktober 2023

Ku Alessandro Capuzzo

Dina 2 Oktober, keluhan ditandatanganan individual ku 22 anggota pacifist jeung asosiasi anti-militer dikirim ka Kantor Jaksa urang Pangadilan Roma: Abbasso la guerra (Down kalawan perang), Donne e uomini contro la guerra (Awéwé jeung lalaki ngalawan. perang), Associazione Papa Giovanni XXIII (Paus John XXIII Association), Centro di documentazione del Manifesto Pacifista Internazionale (Dokuméntasi Center of International Pacifist Manifesto), Tavola della Pace Friuli Venezia Giulia (Friuli Venezia Giulia Peace Table), Rete Diritti Accoglienza Internazionaleetà ( International Solidaritas Wilujeng sumping Network), Pax Christi, Pressenza, WILPF, Centro sociale 28 maggio (Mei 28 Center Sosial), Coordinator No Triv (No Triv Koordinator), jeung warga swasta.

Di antara anu ngadu’a nyaéta profesor universitas, pengacara, dokter, éséyis, sukarelawan, pendidik, ibu rumah tangga, pensiunan, Bapa-bapa Comboni. Sababaraha di antarana ogé dipikawanoh, kayaning Moni Ovadia jeung Bapa Alex Zanotelli. Juru bicara pikeun 22 nyaéta pengacara Ugo Giannangeli.

Pengacara Joachim Lau sareng Claudio Giangiacomo, ti IALANA Italia, ngajukeun keluhan atas nama para penggugat.

Keluhan éta digambarkeun ku promotor dina konperénsi pers anu diayakeun, sacara signifikan, di payuneun pangkalan militér Ghedi, dimana sumber otorisasi yakin aya alat nuklir.

Poto konferensi pers nampilkeun keluhan, di payuneun pangkalan udara nuklir Ghedi

Aranjeunna dipenta pikeun nalungtik ayana pakarang nuklir di Italia sarta kamungkinan tanggung jawab

Keluhan anu diajukeun dina 2 Oktober 2023, sateuacan Kantor Kejaksaan di Mahkamah Roma naroskeun para hakim penyidik ​​pikeun nalungtik, mimitina, pikeun nangtukeun ayana senjata nuklir di wilayah Italia sareng, akibatna, tanggung jawab anu mungkin, ogé ti titik kriminal of view, alatan importation sarta ngilikan.

Keluhan éta nyatakeun yén ayana senjata nuklir di wilayah Italia tiasa dianggap leres sanaos henteu kantos sacara resmi diakui ku sababaraha pamaréntahan anu nuturkeun. Sumberna loba pisan jeung rupa-rupa ti artikel jurnalistik anu teu kungsi ditolak nepi ka jurnal ilmiah otoritatif jeung acara pulitik.

Laporan éta ngabédakeun antara sumber nasional sareng internasional.

Diantara anu munggaran nyaéta réspon Menteri Mauro kana patarosan parlemén 17 Pébruari 2014, réspon anu, ku nyobian ngasahkeun ayana alat-alat éta, sacara implisit ngakuan ayana. Sumberna ogé kalebet dokumén ti CASD (Pusat Studi Pertahanan Tinggi) sareng CEMISS (Pusat Militer pikeun Studi Strategis).

Sumber internasional ogé seueur. Éta patut nyorot panalungtikan ku Bellingcat (asosiasi peneliti, akademisi sareng wartawan investigasi) dina 28 Méi 2021. Hasil panalungtikan ieu paradoks, sabab nalika pamaréntahan Éropa tetep nyumputkeun sadaya inpormasi, militér AS nganggo aplikasi pikeun nyimpen éta. jumlah badag data diperlukeun pikeun neundeun barisan mariem jeung mortir. Kajadian yén rékaman tina aplikasi ieu janten domain umum kusabab lalawora militér AS dina ngagunakeunana.

Dumasar kana sababaraha sumber anu dicutat, ayana alat nuklir di Italia tiasa dianggap pasti, khususna sakitar 90 di pangkalan Ghedi sareng Aviano.

Keluhan éta émut yén Italia ngaratifikasi Perjangjian Non-Proliferasi (NPT)

Keluhan éta ngémutan yén Italia ngaratifikasi Perjangjian Non-Proliferasi (NPT) dina April 24, 1975, anu didasarkeun kana prinsip yén nagara-nagara anu gaduh senjata nuklir (disebut "nagara nuklir") komitmen pikeun henteu mindahkeun senjata nuklir. henteu gaduh aranjeunna (disebut "nagara non-nuklir"), sedengkeun anu terakhir, kalebet Italia, ngalaksanakeun henteu nampi sareng/atanapi nyandak kontrol langsung atanapi henteu langsung senjata nuklir (pasal I, II, III).

Italia, di sisi anu sanés, henteu acan nandatanganan atanapi ngaratifikasi Perjangjian Larangan Senjata Nuklir anu disatujuan dina 7 Juli 2017 ku Majelis Umum PBB sareng anu dikuatkeun dina 22 Januari 2021. Malah dina henteuna tandatangan ieu yén bakal sacara eksplisit sareng otomatis nyayogikeun senjata nuklir salaku ilegal, keluhan éta nyatakeun yén henteu sah éta leres.

Pedalaman dasar Ghedi.
Di tengah aya bom B61, di kénca luhur aya Tornado MRCA, anu step by step diganti ku F35 A.

Salajengna, anjeunna ngadamel tinjauan analitik ngeunaan hukum anu béda-béda ngeunaan pakarang (UU 110/75; UU 185/90; UU 895/67; TULPS Testo Unico delle leggi di pubblica sicurezza) sareng nyimpulkeun ku nyatakeun yén alat atom kalebet dina definisi. tina "pakarang perang" (UU 110/75) jeung "bahan pikeun pakarang" (UU 185/90, seni 1).

Tungtungna, keluhan nu alamat sual ayana atawa henteuna lisensi impor jeung / atawa otorisasina, nunjukkeun yen ayana dikonfirmasi maranéhanana di wewengkon merta presupposes petikan maranéhanana sakuliah wates.

Tiiseun ngeunaan ayana pakarang atom ogé pasti mangaruhan ayana atanapi henteuna otorisasi impor. Sakur otorisasina ogé bakal bertentangan sareng pasal 1 UU 185/90, anu netepkeun: "Ékspor, impor, transit, transfer intra-komunitas sareng intermediasi bahan senjata, ogé transfer lisensi produksi anu relevan sareng relokasi produksi. , kudu nyaluyukeun jeung kawijakan luar nagri jeung pertahanan Italia. "Operasi sapertos kitu diatur ku Nagara luyu jeung prinsip Konstitusi Republik, nu repudiates perang salaku sarana settling sengketa internasional."

Keluhan nunjuk ka Kantor Jaksa Roma salaku forum kompeten pikeun involvement dilawan Pamaréntah Italia dina manajemen pakarang nuklir.

Keluhan, dirojong ku 12 annexes, ditandatanganan ku 22 aktivis, pacifists jeung anti-militerists, sababaraha saha nyekel posisi luhur di asosiasi nasional.

Ninggalkeun comment hiji