The 3rd World March sacara resmi dibere

The 3rd World March sacara resmi dibere dina Kongrés Deputies of Spain

Éta dina kerangka Kongrés Deputi Spanyol, di Madrid, dimana dina 2 Oktober, Poé Internasional Nonviolence, 3ª Maret Dunya keur Peace na Nonviolence di kamar Ernest Lluch anu megah.

Acara ieu ngagaduhan jumlahna aya kira-kira 100 urang (seuseueurna sacara pribadi sareng anu sanés online) diantarana tiasa diitung timbalan sareng sababaraha wawakil kelompok anu aya hubunganana. Maria Victoria Caro Bernal, presiden kahormatan tina Grup Rhetoric and Eloquence of Ateneo de Madrid, diréktur del Puisi internasional sareng festival seni Grito de mujer anu bertindak salaku master of ceremony, mimiti maca pernyataan dikirim ku Walikota Federico Zaragoza, presiden Culture of Peace Function sareng tilas diréktur UNESCO, anu henteu tiasa hadir sacara pribadi: "Waktos konfrontasi, kakuatan, parantos réngsé ... ayeuna waktosna pikeun ngadukung masarakat, Urang kedah lirén janten penonton anu teu tenang pikeun janten warga anu aktip… ”.

Rafael de la Rubia, promotor tina Marches Dunya saméméhna pikeun Peace jeung Nonviolence sarta pangadeg asosiasi humanis Dunya tanpa Perang jeung Tanpa Kekerasan, reviewed nu marches saméméhna tur commented on garis utama jeung sirkuit utama tina 3rd MM anu bakal dimimitian dina sataun on ieu. tanggal sarua di Kosta Rika. Anjeunna ngantebkeun prestasi sareng nilai etika pikeun ngembangkeun proyék anu ageungna tanpa ngabiayaan atanapi sponsor nanaon.

Tuluy manéhna nyampeurkeun Martine Sicard ti MSG Perancis pikeun mairan ngeunaan kumaha hipu jalur Afrika ieu bade dijieun alatan instability kiwari sababaraha wewengkon buana tapi yén pangalusna jalma jeung budaya na bisa diitung dina ngaronjatkeun inisiatif geus dijalankeun; ieu réngsé kalawan video dikirim ku N'diaga Diallo ti Sénégal.

Salajengna, anjeunna nyambung langsung sareng Majelis Legislatif San José de Costa Rica, dimana Giovanny Blanco Dunya Tanpa Perang sareng Tanpa Kekerasan sareng koordinator MM ka-3 di Kosta Rika, giliran nampilkeun Maret di payuneun panongton anu sumanget sareng komitmen pikeun mastikeun ngamimitian ti Universitas Damai, gumantung kana PBB dimana aya mahasiswa ti 100 kabangsaan. Aranjeunna bakal leumpang langkung ti 22 km ka Plaza de la Abolición del Ejercito di San José.

Carlos Umana, co-presiden IPPNW, Asosiasi Dokter Internasional pikeun Pencegahan Perang Nuklir, ngingetkeun pentingna yén Maret kedah teras-terasan ningkatkeun kasadaran ngeunaan bahaya senjata nuklir, anu nunjukkeun posisi ayeuna jam atom, sareng diondang ka tingali dokumenter PressenzaAwal ahir pakarang nuklirpikeun ngadorong parobahan paradigma ngeunaan panggunaanana.

Marco Inglessis de Énergi per i diritti umani Anjeunna nyarios langsung ti Roma-Italia, ngabagi sababaraha proyék anu parantos dijalankeun di Éropa, khususna Italia, Spanyol, Portugal, Céko, Yunani, Slovénia, Perancis sareng Austria, sareng anu sanésna ogé kampanye. Mediterania, sagara perdamaian, sarta disorot pentingna karya atikan jeung partisipasi generasi anyar

Lizett Vasquez ti Méksiko, anjeunna commented on jalur Mesoamerican sarta Amérika Kalér. Anjeunna nyorot yén anjeunna bakal ngalangkungan sababaraha nagara: Nikaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala, Mexico sareng Amérika Serikat, dimana kagiatan parantos dilaksanakeun dina pawai sateuacana. Éta ogé dimaksudkeun pikeun ngatur wawancara di PBB dina tingkat anu paling luhur.

Cecilia Flores Ti Chili, anjeunna ngadamel sketsa naon jalur Maret tiasa di bagian Amérika Kidul sareng peran spiritual anu penting anu tiasa nyumbang kana Taman Studi sareng Refleksi di daérah éta. Sacara umum, éta bakal lebet ngalangkungan Argentina-Brazil sareng dua kamungkinan koridor Atlantik sareng Pasifik henteu acan ditetepkeun, dugi ka Panama dugi ka réngsé dina 5 Januari di Kosta Rika.

Pidéo tina campur éta disiarkeun Madathil Pradeepan India ngaku warisan Gandhi salaku tanggung jawab pikeun ngurus warisan na sakali deui sareng ngalibetkeun sakumna daérah Asia dina Maret salajengna. Rute Asia anu tungtungna bakal dilaksanakeun henteu acan ditetepkeun. Selandia Anyar, Australia, Jepang, Koréa Kidul, Filipina, Bangladés, Nepal sareng India mangrupikeun tempat dimana perarakan sateuacana.

Yesus Arguedas, Salaku juru carios MSGySV Spanyol, anjeunna nginget yén éta ti Madrid anu mimiti sareng kadua Maret katimu sareng komitmen pikeun ngamajukeun rupa-rupa inisiatif di tingkat Spanyol dina widang budaya sareng atikan, ngondang sadayana pikeun nyumbang.

Teras Rafael Egido Perez, sosiolog, déwan pikeun Partai Buruh Sosialis Spanyol (PSOE) sareng sekretaris asosiasi Perawat jalma Anjeunna nyauran hormat ka hak asasi manusa, khususna jalma sepuh, migran sareng awéwé.

Pikeun nyimpulkeun acara, juru carios ti rupa-rupa kelompok diondang pikeun nampilkeun sakeudeung widang aksi maranéhanana sarta komitmen maranéhna pikeun ngabalukarkeun kayaning pertahanan awéwé, migran jeung lingkungan, sakabéh nu tangtu bakal boga tempat dina Maret. Tur aya henteu kurangna sababaraha interventions puitis dina upeti ka Gandhi, saprak 2 Oktober geus ditunjuk salaku Dinten Internasional kekerasan justru sabab eta teh ulang taun kalahiranna.

Anjeun tiasa ningali sadaya acara dina saluran TV Kongrés

https://app.congreso.es/AudiovisualCongreso/audiovisualEmisionSemiDirecto?codOrgano=499&codSesion=18&idLegislaturaElegida=15&fechaSesion=02/10/2023


Urang ngahargaan bisa ngawengku artikel ieu nu asalna diterbitkeun dina Pressenza Agénsi Pencét Internasional.
Urang hatur Poto ka Pepi Muñoz sareng Juan Carlos Marín

Ninggalkeun comment hiji