Surat pikeun dunya tanpa kekerasan

"Piagam pikeun dunya tanpa kekerasan" mangrupikeun hasil tina sababaraha taun damel ku individu sareng organisasi anu parantos kéngingkeun Hadiah Nobel Damai. Draf anu munggaran dipayunkeun di Puncak Hadiah Katujuh Pitu di 2006 sareng vérsi final disatujuan dina Wétan Summit dina bulan Désémber 2007 di Roma. Pamadosan sareng usulana ampir sami sareng anu urang tingali di dieu dina bulan Maret ieu.

11 Nopémber tina 2009, salami kasapuluh Dunya Summit anu diayakeun di Berlin, winners Hadiah Nobel Peace aranjeunna ngabéréskeun Piagam pikeun dunya tanpa kekerasan ka promotor na March Dunya kanggo Peace sareng Nonviolence Willta bakal nimpah jabatan dokumen éta salaku bagean tina usaha pikeun ningkatkeun kasadaran global ngeunaan kekerasan. Silo, pangadeg Universalist Humanisme sareng inspirasi pikeun World March, nyarios ngeunaan Hartina Perdagangan sareng Nonviolence dina waktos éta.

Surat pikeun dunya tanpa kekerasan

Kekerasan nyaeta kasakit anu bisa diprediksi

Teu aya Nagara atanapi individu tiasa aman dina dunya anu teu aman. Nilai-nilai non-kekerasan parantos liren janten alternatif pikeun janten kabutuhan, boh dina karsa, sapertos pamikiran sareng tindakan. Nilai-nilai ieu ditepikeun dina aplikasina ka hubungan antara nagara, kelompok sareng individu. Kami yakin yén patuh kana prinsip-prinsip non-kekerasan bakal ngenalkeun tatanan dunya anu langkung beradab sareng damai, dimana pamaréntahan anu langkung adil sareng efektif tiasa sadar, hormat martabat manusa sareng kasucian hirup sorangan.

Budaya urang, carita urang sareng kahirupan individu urang saling hubungan sareng tindakan urang saling silih gumantung. Dinten ieu sapertos anu kantos, kami yakin kami nyanghareupan kaleresan: kami mangrupikeun takdir umum. Éta takdir bakal ditangtukeun ku niat urang, kaputusan sareng lampah urang ayeuna.

Kami atos percaya nyiptakeun budaya karapihan sareng anu non-kekerasan mangrupikeun tujuan mulia sareng diperlukeun, malah moal janten prosés panjang anu sesah. Ngeceskeun prinsip anu disebat dina Piagam ieu mangrupakeun léngkah penting penting pisan pikeun ngajamin survival jeung kamembaran manusa sareng ngahontal dunya tanpa kekerasan. Kami, jalma sareng organisasi dileler ku Hadiah Nobel Peace,

Reaffirming komitmen urang kana Universal Deklarasi Hak Asasi Manusa,

Prihatin pikeun peryogi pikeun ngeureunkeun sumebarna kekerasan dina sagala tingkatan masarakat sareng, dina sakabéh éta, ancaman anu sacara global ngancem ayana pisan manusa;

Reaffirming yén kabebasan pamikiran sareng ekspresi mangrupa akar démokrasi sareng kreativitas;

Ngakuan kekerasan anu émanna pisan dina sababaraha bentuk, janten sakumaha konflik pakarang, pagawean militér, kamiskinan, eksploitasi ékonomi, karuksakan lingkungan, korupsi sareng prasangka dumasar kana lomba, agama, jenis kelamin atawa oriéntasi seksual;

Ngalereskeun yén glorification kekerasan, sakumaha dikedalkeun ngaliwatan perdagangan hiburan, tiasa nyumbang kana ditampa kekerasan salaku kaayaan normal sarta bisa ditarima;

Yakin yen jalma nu paling kapangaruhan ku kekerasan nya paling lemah sareng paling rentan;

Nyandak kana rekening perdamaian henteu ngan sanes henteuna kekerasan tapi ogé ayana kaadilan sareng karaharjaan rahayat;

Tempo yén hiji pangakuan cukup tina rupa-rupa étnis, budaya jeung agama ti Amérika mangrupakeun bagian tina loba kekerasan anu aya di dunya;

Ngakuan kaayaanana ngadamel pendekatan alternatif pikeun kaamanan koléktip dumasar kana hiji sistem dimana teu aya nagara, atanapi grup nagara, ngagaduhan senjata nuklir pikeun kaamanan sorangan;

Sadar yén dunya perlu mékanisme global efisien sareng amalan non-telenges pencegahan sarta resolusi konflik, sareng anu ieu paling suksés lamun diadopsi dina tahap pangheubeulna mungkin;

Guru yen jalma anu mibanda endowments sahiji kakuatan boga tanggung jawab anu paling penting pikeun ngeureunkeun kekerasan, dimana waé anu aya nyalira, sareng pikeun dicekelkeun sabisana;

Yakin yén prinsip non-kekerasan kedah triumph dina sakumna tingkat masarakat, sakaligus hubungan antara Amérika jeung individu;

Urang nyebut komunitas internasional pikeun masihan langkung ngembangkeun prinsip kieu:

  1. Dina dunya silih gumantung antara, pencegahan sareng gencatan patempuran senjata pakarang antara Amérika sareng jeroeun Amérika nyuhunkeun tindakan koléktif ku komunitas internasional. Cara anu pangalusna pikeun mastikeun kaamanan di nagara-nagara individu anu ngamajukeun pangamanan manusa global. Ieu merlukeun nguatkeun kamampuan palaksanaan sistem PBB sareng organisasi kerja régional.
  2. Pikeun ngahontal dunya tanpa kekerasan, Amérika kedah salawasna hormat ka hukum jeung ngahargaan pasatujuan hukum maranéhanana.
  3. Essentialta penting pikeun ngaléngkah tanpa jeda tuluy lejn éliminasi parantosan pakarang nuklir sareng pakarang sanés anu leupas. Amérika anu nyepeng pakarang éta kedah léngkah-léngkah anu lumangsung dina arah pangarampasan pakarang sareng ngadopsi sistem pertahanan anu henteu didasarkeun kana kaayaan nuklir. Dina waktu anu sarua, Amérika kedah ngusahakeun konsolidasi rezim nuklir non-proliferasi, ogé nguatkeun verifikasi multilateral, ngalindungan bahan inti sareng ngalaksanakeun pangarar pakarang pakarang.
  4. Pikeun ngurangan kekerasan di masyarakat, produksi jeung diobatan senjata senjata senjata senjata (réncang) kudu ngurangan sareng dikawasa sacara gebel dina tingkat internasional, nagara, régional jeung lokal. Sajaba ti éta, kedah aya aplikasi total tur universal tina pasatujuan internasional ngeunaan pangararuan pakarang, sapertos 1997 Perjangjian Mine Ban, sareng pangrojong usaha-usaha anyar pikeun ngaleungitkeun pangaruh pakarang anu teu diskriminasi sareng diaktipkeun. korban, sapertos cluster munitions.
  5. Térorisme tiasa pernah diyakinkeun, sabab kekerasan ngabéréskeun kekerasan sareng teu aya kalakuan teror ngalawan populasi sipil di nagara mana waé tiasa disanggat dina nami naon waé. Tapi, perjuangan perorakan henteu tiasa menerkeun ngalanggar hak-hak manusa, hukum kamanusaan internasional, pidangan sipil jeung démokrasi.
  6. Nutupkeun tungtung kekerasan kulawarga sareng kulawarga ngabutuhkeun panyalindungan dina kaayaan anu sarua, kabébas, harkat sareng hak-hak awéwé, lalaki sareng barudak, bagian tina individu jeung lembaga Nagara, ageman kaagamaan. masarakat sipil. Guardianships sapertos kitu kedah diasupkeun kana hukum sareng Konvénsi lokal sareng internasional.
  7. Saban individu masing-masing individu kedah tanggung jawab pikeun nyegah kekerasan ka barudak sareng jalma ngora, anu ngalambangkeun masa depan umum urang sareng asih paling mulia, sareng ngamajukeun kasempetan pendidikan, aksés ka kasehatan primér, kaamanan pribadi, panyalindungan sosial sareng lingkungan supportive anu nguatkeun non-kekerasan salaku jalan hirup. Atikan di damai, nu nyorong non-kekerasan sareng tekenan asih kana asih kualitas hiji manusa kedah janten bagian penting dina program atikan dina sagala tingkatan.
  8. Ngahulag konflik anu timbul tina cakap sumberdaya alam, sareng sabagean cai, cai sareng tanaga, ngabutuhkeun Amérika kanggo ngembangkeun peran aktif sareng ngawangun lembaga sistem légal sareng model anu didadarkeun kana perlindungan lingkungan sareng ngadorong pangadahan pamakéanana dumasar kana ketersediaan sumberdaya sareng kaperluan manusa nyata
  9. Urang nelepon PBB sareng nagara-nagara anggota pikeun ngakuan pangakuan bermakna karagaman etnis, budaya jeung agama. Aturan emas tina dunya non-telenges nyaeta: "Ngubaran batur sakumaha hoyong anjeun ngarawat."
  10. Parabot pulitik utama anu diperyogikeun pikeun ngajalanan dunya non-telenges nyaéta lembaga anu démokratik mujarab sareng dialog dumasar kana harkat, kanyaho sareng komitmen, nu dilakukeun dina kasaimbangan antara pihak, sareng, di mana luyu, ogé asup aspék masyarakat manusa sakabéhna sarta lingkungan alami di mana hirup.
  11. Sakabéh Amérika, lembaga sareng individu kedah milari usaha pikeun nungkulan kateusaruaan dina distribusi sumberdaya ékonomi sareng ngabéréskeun kateusaruaan gede anu nyiptakeun taneuh anu gampang pikeun kekerasan. The disparity dina kaayaan hirup dilawan ngabalukarkeun kurangna kasempetan sareng, dina sababaraha kasus, kana kaleungitan harepan.
  12. Masarakat sipil, diantarana pembela HAM, pacifists sareng aktivis lingkungan, kudu diaku sareng ditangtayungan penting pisan pikeun ngawangun dunya non-rongkah, sakaligus sadaya pamaréntahan kudu ngalayanan warga sorangan sanes sabalikna. Kudu aya kaayaan anu diwujudkeun supaya nyingkah partisipasi masarakat sipil, pusat awewe, dina prosés politikna dina tingkat global, régional, nasional jeung lokal.
  13. Dina ngalaksanakeun prinsip-prinsip Piagam ieu, urang nyarioskeun sadayana urang supaya urang damel babarengan pikeun dunya anu adil sareng rajapati, anu sadayana gaduh hak henteu tiwas sareng, dina waktos anu sareng, kawajiban henteu maéhan ka sing saha waé

Tanda tangan Piagam pikeun dunya tanpa kekerasan

Para ubar sagala rupa kekerasan, kami ajak panituan ilmiah dina widang interaksi jeung dialog manusa, sareng kami ngajak komunitas akademik, ilmiah, sareng agama pikeun mantuan kami dina transisi nuju masarakat non-telenges sareng non-rajapati. Asup Piagam pikeun Dunya tanpa Kekerasan

Hadiah Nobel

  • Mairead Corrigan Maguire
  • Kasucian na Dalai Lama
  • Mikhail Gorbachev
  • Lech Walesa
  • Frederik Willem De Klerk
  • Archbishop Desmond Mpilo Tutu
  • Jaka Williams
  • Shirin Ebadi
  • Mohamed ElBaradei
  • John Hume
  • Carlos Filipe Ximenes Belo
  • Betty Williams
  • Muhammad Yanus
  • Wangari Maathai
  • Internasional médis pikeun Pencegahan Perang Nuklir
  • cross beureum
  • Badan Energynergi Atom Internasional
  • Komite Service Friends Amérika
  • Kantor Internasional Peace

Panyokong Piagam:

Institusi:

  • Pamaréntah Basque
  • Munisipalitas of Cagliari, Italia
  • Propinsi Cagliari, Italia
  • Munisipalitas Villa Verde (OR), Italia
  • Munisipalitas Grosseto, Italia
  • Munisipalitas Lesignano de 'Bagni (PR), Italia
  • Munisipalitas Bagno a Ripoli (FI), Italia
  • Munisipalitas Castel Bolognese (RA), Italia
  • Munisipalitas Cava Manara (PV), Italia
  • Munisipalitas Faenza (RA), Italia

Organisasi:

  • Jalma Damai, Belfast, Irlandia Kalér
  • Asosiasi Mémori Collettiva, Paguyuban
  • Hokotehi Moriori Amanah, Selandia Anyar
  • Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan
  • Pusat Dunya pikeun Studi Manusa (CMEH)
  • Komunitas (pikeun ngembangkeun manusa), Féderasi Dunya
  • Konvergénsi Budaya, Féderasi Dunya
  • Féderasi Internasional Partai Kamanusaan
  • Asosiasi "Balé pikeun Non-Kekerasan", Spanyol
  • Awéwé pikeun Yayasan Internasional Change, (Inggris Raya, India, Israel, Kamerun, Nigeria)
  • Institute for Peace and Secular Studies, Pakistan
  • Asosiasi Assocodecha, Mozambique
  • Yayasan Awaz, Pusat Pengembangan Layanan, Pakistan
  • Eurafrica, Asosiasi Multikultural, Perancis
  • Game Damai UISP, Italia
  • Klub Moebius, Argentina
  • Centro per lo sviluppo kreatif "Danilo Dolci", Italia
  • Centro Studi ed Inisiatif Éropa, Italia
  • Institut Kaamanan Global, AS
  • Gruppo Darurat Alto Casertano, Italia
  • Masyarakat Origami Bolivian, Bolivia
  • Il sentiero del Dharma, Italia
  • Gocce di fraternità, Itali
  • Yayasan Aguaclara, Venezuela
  • Associazione Lodisolidale, Italia
  • Atikan Hak Asasi Manusa sareng Aktif Pencegahan Koléksi, Spanyol
  • ETOILE.COM (Agence Rwandaise d'Edition, de Recherche, de Presse et de Komunikasi), Rwanda
  • Organisasi Pemuda Hak Asasi Manusia, Italia
  • Athenaeum tina Petare, Venezuela
  • Asosiasi Étika CÉGEP of Sherbrooke, Quebec, Kanada
  • Federasi Institusi Pribumi pikeun Anak, Nonoman sareng Kulawarga Kulawarga (FIPAN), Venezuela
  • Pusat Komunautaire Jeunesse Unie de Parc Extension, Québec, Kanada
  • Dokter pikeun Survival Global, Kanada
  • UMOVE (Serikat Ibu-ibu Ngaberakeun kekerasan Di mana waé), Kanada
  • Raging Grannies, Kanada
  • Veteran Ngalawan Arms Nuklir, Kanada
  • Pusat Pembelajaran Transformatif, Universitas Toronto, Kanada
  • Promoter Damai sareng Nonviolence, Spanyol
  • ACLI (Associazioni Cristiane Lavoratori Italiani), Italia
  • Legautonomie Veneto, Italia
  • Istituto Buddhista Italiano Soka Gakkai, Italia
  • UISP Lega Nazionale Attività Subacquee, Italia
  • Komisie Giustizia e Pace di CGP-CIMI, Italia

Kasohor:

  • Walter Veltroni, Mantan Walikota Roma, Italia
  • Mr. Tadatoshi Akiba, Présidén Mayors for Peace and Walikota Hiroshima
  • Mr. Agazio Loiero, Gubernur Wilayah Calabria, Italia
  • Prof MS Swaminathan, Mantan Présidén Pugwash Konferensi Élmu sareng Dunya, Organisasi Hadiah Perdamaian Nobel
  • David T. Ives, Institut Albert Schweitzer
  • Jonathan Granoff, Présidén Institut Kaamanan Global
  • George Clooney, aktor
  • Don Cheadle, aktor
  • Bob Geldof, panyanyi
  • Tomás Hirsch, juru bicara Humanisme pikeun Amérika Latin
  • Michel Ussene, juru bicara Humanisme pikeun Afrika
  • Giorgio Schultze, juru bicara Humanisme pikeun Éropa
  • Chris Wells, Speaker pikeun Humanisme pikeun Amérika Kalér
  • Sudhir Gandotra, juru bicara Humanisme pikeun Wilayah Asia-Pasifik
  • Maria Luisa Chiofalo, panaséhat ka Kotamadya Pisa, Italia
  • Silvia Amodeo, Présidén Yayasan Meridion, Argentina
  • Miloud Rezzouki, Présidén Association ACODEC, Maroko
  • Angela Fioroni, Sekretaris Daerah Legautonomie Lombardia, Italia
  • Luis Gutiérrez Esparza, Présidén Amérika Latin Circle of International Studies (LACIS), Mexico
  • Vittorio Agnoletto, tilas anggota Parlemén Éropa, Italia
  • Lorenzo Guzzeloni, Walikota Novate Milanese (MI), Italia
  • Mohammad Zia-ur-Rehman, Koordinator Nasional GCAP-Pakistan
  • Raffaele Cortesi, Walikota Lugo (RA), Italia
  • Rodrigo Carazo, Mantan Présidén Kosta Rika
  • Lucia Bursi, Walikota Maranello (MO), Italia
  • Miloslav Vlček, Présidén Kamar Deputi Republik Ceko
  • Simone Gamberini, Walikota Casalecchio di Reno (BO), Italia
  • Lella Costa, Aktris, Italia
  • Luisa Morgantini, tilas Wakil Présidén Parlemén Éropa, Italia
  • Birgitta Jónsdóttir, anggota Parlemén Islandia, Présidén Rakan Tibét di Islandia
  • Italo Cardoso, Jibril Chalita, José Olímpio, Jamil Murad, Quito Formiga, Agnaldo
  • Timóteo, João Antonio, Juliana Cardoso Alfredinho Penna ("Barisan Parlemén Dunia Maret Maret Damai ngalawan Damai sareng Não Violência di São Paulo"), Brazil
  • Katrín Jakobsdóttir, Menteri Pendidikan, Kabudayaan sareng Élmu, Islandia
  • Loredana Ferrara, panaséhat Propinsi Provinsi Prato, Italia
  • Ali Abu Awwad, aktivis Damai ngalangkungan kabeungharan, Paléstina
  • Giovanni Giuliari, panaséhat ka Munisipalitas Vicenza, Italia
  • Rémy Pagani, Walikota Geneva, Swiss
  • Paolo Cecconi, Walikota Vernio (PO), Italia
  • Viviana Pozzebon, panyanyi, Argentina
  • Max Delupi, wartawan sareng supir, Argentina
  • Páva Zsolt, Walikota Pécs, Hungaria
  • György Gemesi, Walikota Gödöllő, Présidén Otoritas Lokal, Hungaria
  • Agust Einarsson, rektor Universitas Universitas Bifröst, Islandia
  • Svandís Svavarsdóttir, Menteri Lingkungan, Islandia
  • Sigmundur Ernir Rúnarsson, Anggota DPRD, Islandia
  • Margrét Tryggvadóttir, Anggota DPRD, Islandia
  • Vigdís Hauksdóttir, Anggota DPRD, Islandia
  • Anna Pála Sverrisdóttir, Anggota DPRD, Islandia
  • Thráinn Bertelsson, Anggota DPRD, Islandia
  • Sigurður Ingi Jóhannesson, Anggota DPRD, Islandia
  • Omar Mar Jonsson, Walikota Sudavikurhreppur, Islandia
  • Raul Sanchez, Sekretaris Hak Asasi Manusia Propinsi Provinsi Cordoba, Argentina
  • Emiliano Zerbini, Musisi, Argentina
  • Amalia Maffeis, Servas - Cordoba, Argentina
  • Almut Schmidt, Diréktur Goethe Institut, Cordoba, Argentina
  • Asmundur Fridriksson, Walikota Gardur, Islandia
  • Ingibjorg Eyfells, Diréktur Sekolah, Geislabaugur, Reykjavik, Islandia
  • Audur Hrolfsdottir, Diréktur Sakola, Engidalsskoli, Hafnarfjordur, Islandia
  • Andrea Olivero, Présidén Nasional Acli, Italia
  • Dennis J. Kucinich, Anggota Kongrés, AS