Panggihan sagala seueur ngeunaan dinten nonvololence

Kekerasan dina alat pikeun ngajawab sababaraha konflik dina seueur sajarah parantos nyababkeun masalah anu penting di kusistésan antara budaya sareng peradaban. Ayeuna, organisasi anu béda dianggo sapopoé pikeun ngamajukeun pisibilitas gugus-béda anu nyieun acara sapertos poe nonviolence sareng dinten sarupa, patali jeung topik éta. Sapanjang sataun kami tiasa milarian dinten anu béda-rupa anu badan nyiptakeun kasadaran ngeunaan masalah anu peryogi katingali. Di antara poé anu patali jeung kekerasan anjeun tiasa mendakan pertandingan sapertos dinten internasional anu henteu khasanah.

Sajarah parantos ngajalin dina dasar perang, perjuangan interminable sareng pelanggaran HAM. Kakaisaran parantos dijieun ku cara ngaremukan bangsa, anu ngalanggar kabebasan sareng ngalaan kahirupan manusa. Gumantung kana jaman sajarah peradaban ditéang struktur béda tina pamaréntahan sareng penindasan, najan dina sababaraha tahap anu langkung budaya anu berkembang agénsi-promosi hak-hak, sok aya kelompok-kelompok anu parantos kenca di luar wates hukum pangaluaran jeung kekerasan ka aranjeunna.

5 / 5 (Harita 2)

Sabaraha dinten waktos karanasan konci?

Gerakan sosial numbu ka dinten internasional nonvololence Aya sababaraha. Sarta aya seueur dinten keunasan dina kalénder, fokus kana séktor pendudukna béda, sapertos:

  • Dinten nonviolence anak
  • Dinten 25 nonvololence ngalawan awéwé
  • Poé internasional karusuhan, perenahna dina Oktober 2
  • 30 Januari, Poé Sakola Ngalanggar yen Kami henteu kedah galau sareng dinten nonvololasi anak
  • Poé Internasional kekerasan sareng Peace.

Sakabéh aranjeunna, najan tiasa dianggo dina widang anu beda-beda waé, pokuskeun upaya pikeun merangan kekerasan dina séktor anu langkung béda sareng gaduh tujuan umumna pelosok planét, sahingga warga sami tiasa gaduh hak sareng tugas anu sami

2 Oktober: Poé Internasional Nonviolence

Internasional Poé Non-kekerasanDinten internasional kekerasan Oktober 2 diélingkeun, sabab waktos janten perayaan lahir Mahatma Gandhi. Sareng eta yén filsafat Gandhi didasarkeun kana pamariksaan pikeun resolusi konflik naon.

Mimitina mah ieu 15 Juni taun 2007, nalika Majelis Umum PBB, dinyatakeun ngaliwatan resolusi 61 / 271, yén 2 Oktober nonviolence bakal dinten dipilih. Dinten nonvololasi ieu dipaké pikeun nengetan dunya pikeun ngéstémkeun jelema anu kemasan anu béda anu bertempuran berumbahnya séhat pikeun masarakat anu leuwih akhir.

Naha aya dinten anu khasanah sareng perdamaian?

Budaya anu pigura Poé Dunya Nilai pésta bakal museur salaku gelut pikeun hak sipil sareng perobahan sosial, kusabab naon anu dimaksudkeun pikeun ngawétkeun kahirupan manusa maké katengtreman salaku alat.

Loba pamasoskeun naon dinten nonvololén, sareng naha dinten perdamaian sareng sepuhuneun anu diaku. Sareng halu para ahli para ahli gaduh International Day Nonviolence, anu nyiptakeun kasadaran global ngeunaan ngamangpaatkeun kekerasan dina kalakuan konflik antara nagara sareng jero eta.

Whyta pisan sababna naha dinten nonvololén dina 2 Oktober nyaéta hiji kasempetan pikeun organisasi-béda anu béda pikeun ngatur acara anu ngajadikeun katingali kaleuwihan kekerasan anu aya di dunya, boh sacara langsung sareng subliminally. Pikeun ngabuktikeun dinten ieu non-kekerasan ku cara aktip anjeun tiasa ilubiung dina peringatan anu diayakeun di dunya sadunya, atanapi tiasa ngaitkeun pergaulan anu tiasa dianggo dina promosi nyieun dinten perdamaian sareng nonvololasi ngaliwatan parabot integrasi tur hormat.

Ku sabab kitu, upami anjeun hoyong ilubiung dina dinten Oktober 2 nonviolence dina acara anu lumangsung anu lumangsung di kacamatan jeung kacamatan, aya pangalusna pikeun ngadeukeutan hiji pakaitna anu patali jeung. poe nonviolence sareng perdamaian jeung nawiskeun pikeun digawe di aranjeunna.

Penting pikeun nyingetkeun tanggal, saprak ti biasana pikeun matak bingung yén pihakna nonvololén dina bulan Nopémber 2, padahal urang kedah ngantebkeun, nya éta 2 Oktober. Sareng anu kadang anjeun mendakan inpormasi salah dina internét anu tiasa ngabingungkeun.

Nopémber 25 poe nonviolence ti awewe

Jejer ieu mangrupa salah sahiji anu pang pentingna sareng ayeuna kanggo pangeusi sadaya dunya. Sabab: kekerasan pokok kana awewe mangrupa salah sahiji kameruan anu matak hésé pikeun peradaban maju ka hareup dina solidaritas.

El 25 Nopémber dinten internasional ngalawan kekerasan ngalawan awéwé, anu dimaksudkeun pikeun ngadamel ditingali sadaya modél kekerasan anu disebarkeun dina grup ieu sareng anu sababaraha kali nganggap hina atawa cicingan.

Alesan pikeun ayana titimangsa ieu: dinten Nopember 25 ngalawan awewe

poe nonviolence jeung perdamaian

Kekerasan ngalawan awéwé ngawengku kalakuan sareng situasi sapertos kekerasan gender, kekerasan obstetric, pelecehan, perkosa atanapi kateusaruaan upah di antara séjén.

Sadaya kaayaan ieu nganggap yén awéwé dianggap inferiori dina sababaraha aspék nu dibandingkeun sareng lalaki, atanapi aranjeunna dibantalkeun kalungguhan génder kanggo kanyataan anu ngan wanoja salaku peran caregiver atanapi ibu rumah tangga.

Naha nyorong hajatan nonvololé dinten Nopémber 25?

Kekerasan dina wénder bikangna nyaéta salah sahiji anu pang nyebar, pikeun ngalawan. Dina 1993 taun, Déklarasi ngeunaan Eliminasi Kekerasan Wanita dikaluarkeun ku Majelis Umum PBB. Jeung eta dianggap yén guna ngeureunkeun ngaku tina 25 poe nonviolence jeung perdamaian diperyogikeun yén awéwé boh awéwé (anu dina dasarna mangrupikeun satengah langkung ti pangeusi dunya) hirup tanpa kasieun, tanpa kekerasan rumah tangga, dina komunitas anu aman sareng adil kanggo aranjeunna.

Sareng leres pisan yén saprak 25 Nopémber kekerasan 2017 mimiti ngalaman kamajuan tangtu dina kasadaran perkara ieu, nepi ka hak hak henteu kéngingkeun, seueur bakal nganggap yén masyarakat dunya-laksanakeun teu maju dina cara adil dumasar kana nilai equity sarta kasabaran.

January 30 dinten sakola khalasan sareng perdamaian

January 30 dinten sakola tina nonviolence jeung perdamaian The commemoration tina pupusna Mahatma Gandhi, saha éta pamimpin nasional jeung spiritual India, geus sohor. Poé ieu sohor ti 1964 taun, tapi sanés dugi ka taun 1993 pas UN dikenalkeun eta.

El Poé Internasional Januari 30, Aksi-béda anu lumangsung di sakola pikeun ngamajukeun katengtreman di dunya. Ista dawam pikeun dinten sakola ieu non kekerasan sareng katengtreman kanggo kalanten kagiatan, sapertos dinten carita karapihan sarta nonviolence, atawa lagu anu berhubungan sareng perdamaian ogé dadaeun sareng anu nyangkut situasi anu ayeuna cicing di nagara atawa tempat di dunya.

Naha dinten karusuhan sareng perdamaian anu sohor di 30 dina Januari anu dipilih di sakola?

Dinten ieu dipilih ku pusat pendidikan pikeun ngalaksanakeun kagiatan béda sareng anu saeutik. Dinten ieu biasana dilaksanakeun dina sadaya anak sareng tahap mimiti, sareng maksudna, anu alit saeutik terang nimbulkeun inohong wawakil gerak perbudakan sareng perdamaian. Di antara inohong nu paling wawakil nyaéta Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Ibu Maria Maria Teresa ti Kalkuta atawa Martin Luther King.

Kadé ti budak leutik urang tiasa dianggo sareng barudak pangleutikna dina dinten dunya karusuhanan sareng sadaya dinten ieu anu kalibet dina kalénder éta patali jeung dinten karapihan sarta non-khasanah, sapertos dinten internasional ngalawan kekerasan 25 Nopember, para Dinten Oktober 2 nonviolence sareng perdamaian atanapi dinten sakola nonviolence sarta pelecehan.

Dinten dunya 19 Nopémber tanpa kekerasan ka barudak sareng nonoman

dinten sakola kekerasanThe 19 Nopémber nyaéta dinten anak na nonoman nonoman, intendedta dimaksudkeun pikeun ngadamel nyiksa anu ngalanggar nuju bungsu. Inta nyaéta taun 2000 pas dina dinten ieu diresmikeun sacara standar supados ngadamel pamariksaan penting jeung Amérika. Sajaba ti éta, dina bulan Nopémber 20 diélingan sinergi sareng Poé Anak Internasional.

Poé anu henteu-kekerasan kanggo barudak dianggo pikeun ngalenyepkeun kasadaran ngeunaan naon téknik anu paling umum pikeun nyiksa pelantang asli sareng naon alat tiasa tiasa nganggo pikeun ngangkat bells alarem déwasa anu di sabudeureun eta.

Poé Internasional berbencana sareng pencegahan nyiksa sareng pelecehan seksual

Pajenian jeung eksploitasi barudak na jalma ngora mangrupakeun masalah anu ngurus sadaya nagara di sakuliah dunya. Sareng anu jenis ieu nyiksa henteu ngabédakeun lomba, nagara, budaya atanapi status sosial.

nu kasus nyiksa jeung kekerasan ka arah minors geus ngajabkeun ratusan organisasi sareng sistem pamaréntahan ngawitan nyandak ukuran, sareng nerapkeun sistem pendidikan sareng alarem supados kasus ieu dikenal sareng sahingga tiasa netepkeun protokol pikeun laku dina sagala widang: kulawarga, pusat atikan salaku daérah luang .

Indikator kekerasan anak

Para ahli ngadamel daptar anu paling sering dituduhkeun sindén anu dipanggihan di barudak jeung jalma ngora nalika aranjeunna nalangsara atawa nalangsara nyiksa:

  • Gejala fisik: ruksakna daérah intim, sapertos pendarahan, peradangan atanapi inféksi.
  • Gejala paranormal: takwa, phobias, ngimpina kumat, saré teu tenang. Kabiasaan goréng atawa retrogression dina kaahlian geus kaala.
  • Paripolah seksual mimiti, pemberontakan kulawarga sareng sakola, kinerja akademik goréng.

Buku ieu dirarancang sangkan anggota kulawarga, réncang atanapi pendidik tiasa ngadétéksi yén sagala rupa simbolis nyiksa tanpa maranehna kudu verbal nyaritakeunana tentang éta.

Pernyataan akhir dina dinten internasional kekerasan ngalawan nonviolence

Hanjakal, sigana anjeun sadaya waktos nyaéta dinten kekerasan internasional, alatan sagala konflik nu aya di dunya, sareng sadayana panyalahgunaan anu komitmen dina sakumna masyarakat anu sanés, aranjeunna dianggap beradab atanapi henteu.

Gumantung kana budaya unggal nagara sareng kamajuan atanapi setbacks dina hak anu dipibanda, modél kekerasan anu béda bisa ditalungtik. Loba jelema bisa mikir yén di nagara berkembang moal aya peryogi pikeun ngagungkeun dinten dunya ngalawan nonviolence, sabab nganggap yén eta moal aya deui atanapi waktos sakedik atanapi pantes.

Tapi hanjakalna eta sabalikna, kekerasan teh bagian tina manusa, sareng ngabasmi heula anjeunna kedah ningkatkeun kasadaran ngeunaan ayana, sareng anu katingali dina kasus sapertos anu terang, sareng naon anu dianggap kekerasan.

Spanyol miheulaan Maret dunya kanggo dinten internasional kekerasan

Spanyol mangrupakeun nagara-nagara dianggap dunya mimiti dina karajaan parlemén demokratis, sareng konstitusi anu ngamungkinkeun ngajagi sareng ngabéré hak ka sadaya wargana.

Tapi kabeneran aya yén di seueur sajarah panganyarna ngeunaan nagara ieu aya kaayaan kekerasan maksimal, duanana eksplisit sareng implisit. Kekerasan domestik (anu dintenna nyaétana kekerasan 25 November) tetep salah sahiji kusolatan utama bah anu masyarakat ieu.

Hasta ogé ngalaman tahapan nalika térorisme ngancem kahirupan sapopoé pangeusi na. Diantara kalakuan protés kana perhatian maksimum nu parantos katingali sacara langsung nyaéta kekerasan 1 dina Oktober anu mukim di Katalonia, kusabab réferéndum nu dipolangkin ku pasukan kaamanan, nu narajang rongkah ka warga. Kusabab kaayaan éta, Poé Dunya Nonviolence 2017 Ieu khususna signifikan.

Lamun salah sahiji asup kana yén Spanyol mangrupakeun salah sahiji masyarakat anu paling beradab, sareng najan kitu, seueur narajang disababkeun ku hak sareng kaamanan individu, singkup ngabayangkeun naon anu bakal diturunkeun di nagara-nagara sejen ku tingkat démokrasi handap atawa henteu diuangan dina perang.

Kanggo alesan ieu aya aya organisasi anu ngamajukeun gelut hak-hak jalma, sakumaha bisi sapertos The World March for Peace jeung Nonviolence, anu dianggo taun sanggeusna, sacara internasional pikeun ngaronjatkeun kasadaran diantara warga-nagara sareng pamaréntah maranéhanana ngeunaan pentingna henteu ngagunakeun kekerasan.

5 / 5 (Harita 2)