Pikeun Présidén anu dihormati Républik Italia

Tina Panitia Promosi Italia Maret Maret pikeun Damai sareng Nonviolence ka Présidén Républik Italia

27 2020 Méi
Hormat Présidén
SERGIO MATTARELLA
Kapersidenan Républik
Istana Quirinale
Quirinale Square
00187 Roma

Présidén Dear, taun ka tukang pikeun Poé Républik anjeunna nyatakeun yén "di unggal daérah kabébasan sareng démokrasi aranjeunna henteu cocog sareng anu ngaleungitkeun konflik, kalayan teras-terasan milarian musuh pikeun ngaidentipikasi.

Ngan jalur kolaborasi sareng dialog anu tiasa ngatasi kontras, sareng
ngamajukeun kapentingan silih komunitas internasional ”.

Dialog sareng konprési ti saprak mimiti édisi taun 2009 diteruskeun, ogé ti March Dunya kanggo Peace sareng Nonviolence, dikandung sareng dikelompokeun ku Rafael de la Rubia tina asosiasi "Dunya tanpa Perang sareng Kasarung", sareng partisipasi jalma, organisasi sareng lembaga ti genep buana.

Édisi kadua World World dimimitian di Madrid tanggal 2 Oktober 2019, Dinten Poé Dunia
Perserikatan Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa-Bangsa anu teu kaleresan sareng réngsé dina 8 Maret, Poé Awéwé Internasional, di Madrid. Dina pamekaranana, téma anu béda-béda kasarna:

  • palaksanaan gancang tina Perjangjian Nanggarang Senjata Nuklir, pikeun ngosongkeun sumber daya anu diperyogikeun
    kana karuksakan sareng puas kabutuhan dasar manusa;
  • pikeun kapanggih deui PBB sareng partisipasi masarakat sipil, pikeun ngadémokrasi Déwanna
    janten robih janten Dunya Damai Sedunia, sareng nyiptakeun Dewan Kaamanan
    Lingkungan sareng ékonomi;
  • ngawangun syarat-syarat pangwangunan anu leres-leres di pangeusina;
  • ngagabungkeun nagara kana zona sareng daérah, sareng ngadopsi sistem ékonomi pikeun mastikeun kasalametan
    sakabéh aranjeunna;
  • nungkulan sagala bentuk diskriminasi;
  • ngadopsi Nonviolence salaku budaya anyar, sareng Nonviolence Aktip salaku metode tindakan.

World World ogé ngagaduhan ti 27 Oktober dugi ka 24 Nopémber 2019 rute maritim ka Laut perdamaian sareng gratis tina senjata nuklir, dumasar kana Déklarasi Barcelona (1995).

Panitia Italia pikeun Promosi World Maret for Peace and Nonviolence kedah nundung parepatan delegasi internasional kusabab Covid19, tapi di seueur kota ogé parantos aya inisiatif dina téma Maret.

Dina ulang taun ka-74 kalahiran Républik, kami negeskeun komitmen urang kana tujuan éta, sakumaha anu dilaporkeun dina tanggal 1 April dina deklarasi internasional ngeunaan akuratan banding Sekretaris Jenderal António Guterres: "Éta sadaya konflik liren, museurkeun babarengan dina tarung kahirupan anu leres ”.

Dina dokumén Rafael de la Rubia nyatakeun yén "salami wisata anu nembé di dunya, urang bakal ningali yén jalma hoyong gaduh kahirupan anu terhormat, pikeun diri sorangan sareng ... anu dipikacinta. Kamanusaan kedah diajar hirup babarengan sareng silih bantu. Salah sahiji coretan umat manusa nyaeta perang, anu ngancurkeun cohabitation sareng nutup masa depan ka generasi anyar ”

Panitia Promosi Italia ngadukung banding anu parantos dilakukeun ti saprak Covid-19
pikeun alihan belanja militér pikeun ngadukung kaséhatan, kamiskinan, lingkungan, sareng pendidikan. Ngelingan bil inisiatif warga anu masih di Parlemén, pikeun ngadegkeun sareng pembiayaan departemén pertahanan sipil anu henteu bersenjata sareng teu telenges, diwanohkeun ku kampanye kasadaran anu ngempalan rébuan tanda tangan di sakuliah Italia.

Kami ogé nyatakeun perhatian urang ngeunaan bahaya anu parantos timbul dina bulan-bulan ieu
digital dina kabébasan pribadi ogé ngalangkungan jaringan 5G.

Dina dinten perayaan ieu, penting pisan pikeun nagara dina jaman ieu dramatis, aya urang pikeun anjeun janten penjamin Konstitusi dina dmana yén waktuna (ayeuna) nyandak ukuran beton pikeun kesejahteraan masing-masing sareng sadayana sareng Perlindungan lingkungan.

Dina generasi anu anyar, jalma-jalma anu sering direncanakeun, sapertos dina pidato pikeun pembunuhan Capaci, urang henteu kéngingkeun dunya sapertos anu urang hirup dina ayeuna. Kami yakin yén Italia
sakuduna ngadamel unsarmament salaku titik anu kuat dina politik sareng ékonomi anu saluyu sareng UUD. Léngkah munggaran nyaéta ratifikasi tepat waktu Perjangjian Bangsa-Bangsa Bangsa ngeunaan Larangan Senjata Nuklir, anu nyabak kami kusabab ayana 70 perang perang nuklir di pangkalan Aviano (Pordenone) sareng Ghedi (Brescia), alat-alat karusakan universal ayeuna dina jalan ka modérnisasi. sareng eksistensi di Italia 11 palabuhan nuklir militér: Augusta, Brindisi, Cagliari, Castellammare di Stabia, Gaeta, La Maddalena, La Spezia, Livorno, Napoli, Taranto sareng Trieste.

Atas Pasal 11 UUD, kami ngajak anjeun gancang-gancang ngahirupkeun di daérah-handap ieu numutkeun kamungkinan sareng tugas konstitusional anjeun, pikeun pangorbanan angkatan militer, ditarikna angkatan bersenjata Italia dina misi konstitusional di luar negeri. , sareng panutupanana struktur militér asing anu sami di Italia.

Pamaén anu teu saé na Sandro Pertini ngadukung hiji Itali anu ngaluarkeun katenangan di dunya: "enya kosong tina stockpiles perang, sumber pati, sareng ngeusian lumbung, sumber kahirupan pikeun jutaan mahluk anu ngalawan lapar. Ieu mangrupikeun jalan perdamaian anu kedah urang lakukeun. "

Dimana aya struktur perang, leuweung kedah tumbuh (naha urang hoyong aranjeunna tumuh?) Ngorbankeun oksigén, anu seueur pisan anu leungit dina pandémik na yén urang ogé kedah ngasuh impian, sareng ningali éta subur dina kahirupan generasi anu sengit. anu peryogi pisan tempat-tempat budaya.

Ku salamet urang.
Panitia Promoter Italia Dunya Maret pikeun Damai sareng Nonviolence

1 / 5 (1 Review)

1 koméntar kana "Ka Présidén anu dihargaan ku Républik Italia"

  1. Alus pisan kuring bakal pending dugi ti Kolombia kami tiasa nambihan nalika urang ngageter dina rarasaan anu sami dina milarian Damai, henteu perang, henteu kana bom atom, sanés naon waé kekerasan. Dunya sareng 1 Maret 2 parantos ngantepkeun dina trajektori hébat aranjeunna Pangwangunna dunya anyar sareng masa depan anu kabuka. Kami mangrupikeun langkung saé anu ngiluan sareng badé parobihan global. Paz Fuerza y ​​Alegria. Ceciu

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji