Pernyataan ngeunaan kaayaan pandém

World World ngaguar seru pikeun "gencatan senjata dunya" dilakukeun ku Sekretaris Jenderal PBB, Antonio Guterres dina 23 Maret

DUNIA NGEUJI UNTUK KABIRAN LAN NOVIOLENCE

NUNGGULKEUN UNTUK NANGKANGKEUN ING DUNIA

World World for Peace and Nonviolence ngagema telepon pikeun "gencatan senjata dunya" dilakukeun ku Sekretaris Jenderal PBB, António Guterres, dina 23 Maret, naroskeun yén sagala konflik liren "fokus sacara babarengan" dina gelut nyata kahirupan urang. "

Maka Guterres nempatkeun masalah kaséhatan pusat di perdebatan, hiji masalah anu sami merhatikeun sadayana manusa dina momen ayeuna: "Dunya urang nyanghareupan musuh umum: Covid-19".

Kapribadian sapertos Paus Francis sareng organisasi sapertos International Peace Bureau, anu parantos narékahan pikeun nandurkeun kasehatan tinimbang belanja pakarang sareng militérisasi, parantos ngagabung kana banding ieu.

Dina cara anu sami, Rafael de la Rubia, koordinator World Maret for Peace and Nonviolence, sanggeus parantos réngsé dina tanggal 2 Maret sababaraha dinten ka pengker sareng ngalangkungan planét kadua kalina, negeskeun yén "masa depan umat manusa Éta ngalangkungan gawé babarengan, diajar ngabéréskeun masalah babarengan.

Jalma hoyong ngagaduhan kahirupan anu santun pikeun diri sareng aranjeunna anu dipikacinta

Kami parantos ngaverifikasi yén ieu mangrupikeun anu dipikahoyong ku jalma pikeun sadaya nagara, paduli kaayaan ékonomi, warna kulit, kapercayaan, etnis atanapi asal usul. Jalma hoyong ngagaduhan kahirupan anu santun pikeun diri sareng aranjeunna anu dipikacinta. Éta mangrupikeun perhatian panggedéna na. Pikeun nyandak éta kami kedah silih asuh.

Kamanusaan kedah diajar hirup babarengan sareng silih bantosan sabab aya sumber daya pikeun dulur lamun urang ngatur éta leres. Salah sahiji coretan umat manusa nyaéta perang-perang anu ngancurkeun kabeneran sareng nutup masa depan ka generasi anyar "

Ti Dunya Maret kami nganyatakeun dukungan kami pikeun banding Sekretaris Jenderal PBB sareng kami ogé ngajukeun bakal ngalangkah hiji léngkah sareng muka konfigurasi Bangsa-Bangsa Bersatu ku nyiptakeun jero "Déwan Kaamanan Sosial" anu ngawaskeun kasehatan sadayana mahluk manusa planét.ç

Usul ieu parantos dilaksanakeun ngalangkungan 50 nagara tina rute ka-2 Maret. Kami yakin yén aya kabutuhan anu gancang pikeun ngeureunkeun perang di dunya, pikeun ngumumkeun gencatan senjata "langsung sareng global" sareng ngahadiran kabutuhan kaséhatan kaséhatan primér sareng sadayana pangeusi pangeusina.

Ngaronjatkeun kasihatan seseorang nyaéta ningkatkeun kaséhatan dulur!


Sekretaris Jenderal PBB António Guterres “Ku sabab éta, ayeuna kuring nyauran gencatan senjata global langsung di sadaya penjuru dunya. Waktosna pikeun "ngonci" konflik bersenjata, ngagantungkeun aranjeunna sareng difokuskeun kana perjuangan anu leres dina kahirupan urang. Pikeun pesta anu teu bengong kuring parantos ngucapkeun: Cegah permusuhan. Ngantepkeun rasa teu percaya sareng kanyeri. Jempékeun senjata; lirén tentara meriem; panahan hawa tungtung. Penting pisan aranjeunna ngalakukeunana ... Ngabantosan nyiptakeun koridor sahingga pitulung penting tiasa sumping. Pikeun muka kasempetan anu hargana pikeun diplomasi. Pikeun nyangking harepan ka tempat anu paling rentan ka COVID-19. Hayu urang diilhami ku gabungan sareng dialog anu sacara bertahap nyandak hubungan saingan pesaing pikeun ngantep cara anyar pikeun ngurus COVID-19. Tapi henteu ngan éta; urang peryogi langkung seueur. Urang kedah ngeureunkeun jahat perang sareng tarung panyakit anu ngancurkeun dunya urang. Sareng ieu dimimitian ku tungtung tarung di mana waé. Ayeuna Éta mangrupikeun kulawarga anu urang butuhkeun umat manusa, ayeuna langkung ti kantos. »
5 / 5 (Harita 3)

Ninggalkeun comment hiji