Seueur Nagara-nagara dina kahadean TPAN

Ngan nagara-nagara 17 anu ngabenerkeun pikeun mekarkeun Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir anu leungit. Kakuatan anu hébat sareng nagara satelitna hoyong ngajantenkeun. Éta bakal janten pésta anu hadé pikeun umat manusa.

Sapertos dinten ayeuna, 22 / 11 / 2019, dukungan pikeun Perjangjian Pakarang Nuklir Nambangan terus berkembang, ti nagara awal 120 parantos 151 nagara-nagara anu ngadukung éta, diantara aranjeunna 80 parantos nandatanganan éta sareng 33 parantos disatujuan. Kami ngan leungit 17 kanggo ditingalikeun.

Posisi nasional ngeunaan Perjangjian ngeunaan Larangan Pakarang Nuklir

Ieu mangrupikeun posisi nasional dina Perjangjian ngeunaan Larangan Pakarang Nuklir nepi ka ayeuna:

151 Nagara anu ngadukung larangan: Afghanistan, Algeria, Angola, Antigua & Barbuda, Argentina, Austria, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belarus, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Bosnia & Herzegovina, Botswana, Brazil, Brunei , Burkina Faso, Burundi, Kamboja, Kamerun, Cape Verde, Républik Afrika Tengah, Chad, Chile, Cina, Kolombia, Comoros, Kongo, Kepulauan Cook, Kosta Rika, Cote d'Ivoire, Kuba, Républik Rakyat Démokratik Korea, Républik Démokratik tina Kongo, Denmark, Djibouti, Dominika, Républik Dominika, Ékuador, Mesir, El Salvador, Equatorial Guinea, Eritrea, Étiopia, Fiji, Gabon, Gambia, Ghana, Grenada, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Suci Tingali, Honduras, Islandia, India, Indonesia, Iran, Irak, Irlandia, Jamaica, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kiribati, Kuwait, Kyrgyzstan, Laos, Libanon, Lesotho, Liberia, Libya, Liechtenstein, Madagascar, Malawi, Malaysia, Maldives. Mali, Malta, Kapuloan Marshall, Mauritania, Mauritius, Mexico, Mongoli Ka, Maroko, Mozambik, Myanmar, Namibia, Nepal, Selandia Anyar, Nikaragua, Niger, Nigeria, Norwégia, Oman, Pakistan, Panama, Papua New Guinea, Paraguay, Peru, Filipina, Qatar, Rwanda, Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia , Saint Vincent & Grenadines, Samoa, San Marino, São Tomé & Príncipe, Arab Saudi, Senegal, Serbia, Seychelles, Sierra Leone, Singapura, Kepulauan Solomon, Somalia, Afrika Kidul, Sudan Kidul, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swaziland. Swiss, Siria, Tajikistan, Tanzania, Thailand, Timor-Leste, Togo, Tonga, Trinidad & Tobago, Tunisia, Turkmenistan, Tuvalu, Uganda, Ukraine, Uni Émirat Arab, Uruguay, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Yaman, Zambia, Zimbabwe.

22 Nagara anu henteu bunuh

22 Nagara anu henteu komitmen: Albania, Andorra, Armenia, Australia, Kanada, Kroasia, Siprus, Finlandia, Jerman, Georgia, Yunani, Jepang, Makedonia, Micronesia, Moldova, Montenegro, Nauru, Républik Korea, Romania, Slovenia, Swédia Uzbekistan

22 Nagara anu nolak larangan

22 Nagara sabalikna tina larangan: Bélgia, Bulgaria, Republik Céko, Éstonia, Perancis, Hungaria, Israel, Italia, Latvia, Lituania, Luksemburg, Monaco, Belanda, Palau, Polandia, Portugal, Rusia, Slowakia, Spanyol, Turki , Inggris, Amérika Serikat

Kaayaan nagara-nagara anu nandatangankeun atanapi ngabenerkeun TPAN nyaéta:

Tina nagara 159 anu aranjeunna ngadukung, 80 parantos parantos ngadaptarkeun perjangjian sareng 33 parantos disatujuan. Urang ngan ukur nagara 17 anu ngabenerkeun pikeun TPAN pikeun asup ka kakuatan internasional. Tingali rinci dina http://www.icanw.org/why-a-ban/positions/

Ieu mangrupikeun kasempetan anu kedah urang candak

Kami nganggap yén éta kasempetan anu kedah urang rebut pikeun ningkatkeun kasadaran léngkah hébat pikeun umat manusa pikeun ngalarang senjata nuklir salaku pakarang anu paling dahsyat sareng dahsyat anu kantos dilakukeun ku manusa.

Pesta anu ageung sumping, ampir pasti dina taun payun, ngagungkeun asupna kana kakuatan.

Bakal mangrupikeun léngkah munggaran pikeun ngahontal larangan total di sadayana pangeusina.

Generasi anyar parantos sadar kana masalah parobahan iklim sareng musibah-kajadian anu lumangsung dina tingkat ékologis.

Pasti, aranjeunna moal terang yén perang nuklir henteu ngan hartosna agresi pangpentingna ngalawan lingkungan tapi éta panginten bakal aya tungtungna peradaban manusa sakumaha urang terang.

Perlu ngawujudkeun kanyataan ieu sanaos upami teu nyaman sareng maksa urang ngajantenkeun diri sacara aktip.

Dina World Maret for Peace and Nonviolence ngaluarkeun larangan Larangan Nuklir nyaéta salah sahiji prioritas anu kahiji. Urang ajak yén babarengan kami sadayana ngagungkeun mangrupikeun léngkah munggaran anu asupna kuat.

Inpo leuwih: https://theworldmarch.org


Drafting: Rafaél de la Rubia

Kami ngahargaan dukungan kalayan nyebarkeun wéb sareng jaringan sosial 2 World Maret

web: https://theworldmarch.org
Facebook: https://www.facebook.com/WorldMarch
Twitter: https://twitter.com/worldmarch
Instagram: https://www.instagram.com/world.march/
Youtube: https://www.youtube.com/user/TheWorldMarch
0 / 5 (Harita 0)

Ninggalkeun comment hiji