Rupa koordinasi coordination katingal dina Rapat Maret Dunya

Rapat Perwakilan Dunya Kadua Dinas Maret pikeun Peace sareng Nonvololence

20 April 2019 sohor ku hartosna maya, nganggo program vidéo konferensi ZOOM jadi analisa jenis koordinasi ku nagara di pasamoan mimitina tina II Maret Maret pikeun Peace sareng Nonviolence.

Jumlahna aya nagara 44 milu dina titik-sambungan sambungan sareng / atanapi ngirimkeun laporan.

Jinis handap koordinasi anu didiskusikeun dina rapat:

  • Kaayaan-nagara kasebut sareng di almenak.
  • Rupa-rupa: Web, Telegram, RRSS, jsb.
  • Pasamoan maya salajengna.

Peserta sahiji titik sareng / atanapi ngirim laporan:

  • Éropa: Spanyol, Jérman, Irlandia, Bélgia, Perancis, Swiss, Slovénia, Bosnia H, Kroasia, Sérbia, Yunani, Italia sareng Vatikan.
  • Afrika: Maroko, Mawritanja, Sénégal, Gambia, Mali, Bénin, Togo, Nigeria, DR Kongo.
  • Amerika: Kanada, Méksiko, Guatemala, Honduras, Bélis, Salvl Salvador, Kosta Rika, Panama, Kolombia, Venezuela, Suriname, Brasil, Argéntina, cukuador, Peru, Bolivia, Chili.
  • Asia, Oséania sareng Australia: Irak, Jepang, Nepal, India, Australia.

total: Nagara 44.

Tujuanana pikeun mibanda aktivitas mimitina di nagara 75 kalayan kota 193.

Eusina nyumputkeun
3 Amérika: 22 nagara - 85 kota

Spanyol: Madrid-Sevilla-Málaga-Cádiz

Rapat Koordinasi Dunya mimiti - Madrid
El Peluncuran 2ª Maret Maret nu 23 atanapi 24 September bakal diayakeun di Madrid.

Kamar pikeun Konférénsi Pencét tiasa ku Gedong Cibeles atanapi anu tina Bakery House. Durasi 12 ka 14 (2h).

Pangrojong mobilitas kanggo wisata Sirkuit sapédah anu ngarojong 2ª March March World dina 28 dina bulan Séptember.

(EBA) Leaveta ninggalkeun 28 / 9 ka 11s ti Legazpi sareng ngaliwat kacamatan Arganzuela, sakumaha aranjeunna dilakukeun dina taun lianna.

Madrid

28 atawa 29 September: EVA-Espacio Vecinal de Arganzuela

Dinten musik / budaya / gastronomi sareng grup ti wewengkon nu beda-beda di dunya (aya golongan Afrika sareng Amérika Kidul).

Antara 2 sareng 8 Oktober: Lambang Asasi Manusa kuliah Spanyol. Kampanye internasional di kota ageung sareng tipena béda koordinasi global

2 Oktober: Idin pikeun ngalirkeun ti tempat-kota di puseur kota, mimiti di 16: 00h:

  • Plaza Atocha - Calle Atocha - Antón Martin - Plaza de la Provincia - Walikota Plaza 1,5 km.
  • Plaza España - Calle Bailen - Walikota Calle - Walikota Plaza 1,4 km.
  • Puerta de Alcalá - Cibeles - Seville - Sol - Calle Wali - Walikota Plaza 1,8 km.

Fasilitas pikeun panarimaan Marches di Plaza Mayor atanapi Plaza España atanapi Cibeles

18: 30 Panarimaan Marches of neighborhoods. Urang peryogi panggung kanggo kalakuan sareng konsér na.

19: 30 Lambang manusa tina Peace sarta Nonviolence. Spasi lega di alun.

20: 00 Video-Imah

20: 30 Pintonan musisi sarta konsér Leutik Footprints. Ngaran mungkin pikeun konsér dina urutan penampilan: Of Meat and Bones, Muerdo, Leonor Watling, Rozalén, Ismael Serrano, Jorge Drexler, Langui, Macaco.

21.30 Tutup.

Ti 1 nepi ka Oktober 20 (dinten 20)

Témpél kamar pikeun nampilkeun eusi anu sanés:

  1. Gambar sareng pidéo "World Maret".
  2. Pidio sareng Poto tina "Simbol manusa di Sakola Madrid".
  3. Panél ngeunaan "Rujukan Non-Kekerasan" Gandhi, ML King, Silo ...
  4. Pameran Awéwé nganggo Dua Intan: "Wounds", "Tingali jalanna sanésna".

Kagiatan anu rencanana séjén

  • Peluncuran kaulinan Oca
  • Aplikasi tina 2ª Dunya Maret
  • Unit pendidikan pikeun sakola nurutan-up ti 2ª World March
  • Mungkin tempat pikeun masang patung atanapi piagam pikeun mengenang miang II Maret.
  • Kami ngajukeun rohangan El Matadero. Leuwih hade aya kana Bundaran lawang, tukangeun panto Plaza de Legazpi.
  • Upami éta moal tiasa waé, dina Plaza Skating Rink Madrid Río.

Coruña

2018. Presentasi Maret Internasional di As. Tatanggana di Feáns, Perpustakaan C. Civic Monte Alto, Perpustakaan Castrillón, As. Forum Popolis

  • Sémah Umum Perdamaian di acara Camping pikeun Peace sareng Katuhu pikeun Ngungsi.
  • Sebaran brosur Dunya tanpa Wars dina Maret Dunya.
  • Pilem dokumenter "Tupac Amaru, hal anu parobot" di Bibli. Castrillón.
  • Dokumén "Samba, ngaran anu ngahapus" dina As. Vecinal Agra.
  • Omongan - koloquium dina Pakarang Nuklir di Perpustakaan Castrillón.
  • Presentasi déwan permanén of Non Non-kekerasan dina pergaulan lingkungan Agra. Ku Ricardo Lucero

2019. Presentasi Maret Internasional di Os Mallos Civic Center

  • Colegio Fernández Latorre (600 murid sareng tatangga), Omongan - kolokium "Meunang kekerasan, kabutuhan pribadi sareng sosial" ku Philippe Moal.
  • Workshop dina Non-kekerasan dina pergaulan Forum Propolis.
  • Lambang Manusa Peace sareng bacaan tina Komitmen Etika Plaza de María Pita (mahasiswa 300).
  • Persetujuan ti Paripurna Munisipal of Motion pikeun ngasahkeun Traktat ngeunaan Larangan Pakarang Nuklir.
  • Wagubjalan dina Nonvololasi dina pergaulan Forum Propolis.
  • Deklarasi institusional Déwan Kota di A Coruña némpél ka March World Dunya 2 Peace pikeun Peace sarta Non-kekerasan sareng ngadéklarasikeun 2 Oktober salaku Poé Nonviolence Aktif di Coruña a.
  • Presentasi Maret Dunya di Akademi Sphera.
  • Workshop dina Non-kekerasan dina pergaulan lingkungan Agra.

Kagiatan kalénder kahareup

26 April 2019 Ranté manusa tina Sakola Awewe pikeun Peace sareng Nonololence dina Promenade sareng partisipasi puseur atikan 8 jeung murid 3.500.

rupa koordinasi

  • Meureun 9: Presentasi Maret Internasional di Ventorrillo Association Neighbourhood.
  • 6 Juni: Massa konvokasi pikeun perkumpulan kota dina Pusat Sosial Sagrada Familia.
  • 21 ka 23 Juni: Nangtung dina Témpél pikeun Dépai sareng Katuhu pikeun Ngungsi, sareng bengkel on Non-kekerasan.
  • September 5: Panggero masif 2ª pikeun asosiasi kota di Civic Center Ciudad Vieja.
  • Oktober 2: Lambang Perdama manusa di Plaza de María Pita sareng sambungan streaming kalayan mimitian di Madrid tina 2ª March March for Peace jeung Nonviolence

Prospus Asép Sunandar Sunarya Asép Sunandarasi Di Jawa Barat di pusat anu pusat kota Máis de 3.500 santri ti A Coruña ngabentuk cadea manusa pikeun pamenta badai sareng kekerasan.

Gibraltar

  • Tax Haven: Aksi pisibilitas sareng panulungan.

Afrika: 17 nagara - 24 kota


Maroko

Dina mangsa wisata Martine ngaliwatan bagian wétan Maroko sareng ngupingkeun kagiatan berkas Miloud sareng Azzedine.

Kontak didirikan dina sawatara kelompok dina kerangka ieu jenis koordinasi global, anu sakuduna ngabalukarkeun usulan kagiatan (tingali laporan anu dikirimkeun dina daptar).

Dina sababaraha minggu eta bakal lalampahan séjén ka Maroko.

Spanyol: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura.

Oktober-2019: petikan Maret Dunya liwat Kapuloan Kanaria.

Ngamangpaatkeun petikan Kadua Dunya Kadua di sakitar dieu, urang bade nganjalan naon anu jadi Kanaria Forum Atikan pikeun Peace.

Involvesta ngalibatkeun ngalibetkeun sababaraha pusat pendidikan sareng mastikeun continuity maranéhanana.

Dipatenana nyaeta, dina mangsa nu bakal datang, éta bakal janten tempat pasamoan pikeun sakabeh anu resep panebutan ngabasmi sagala rupa kekerasan tina atikan.

Mauritania

Nouaktchot, Rosso.

Rapat maya 3 milu.

Aranjeunna ngadagoan ngartikeun kagiatan kongkrit.

Sénégal

Snt. Louis, Dakar, lele de Gore.

Di Dakar, Keba DIOP parantos ngontak sareng tilu sakola sareng nganggo sababaraha barang anu bade dibéréskeun dinten sapoé Non-kekerasan anu ngawangun bentuk simbol manusa.

Tumaranan saréana di sakola swasta anu sanés disusunna.

Explta ogé ngajajah kamungkinan konsér sareng simbol manusa anu hébat karapihan.

Peserta séjénna: Asosiasi Ndiaga DIALLO Diretti humani, Cheikh DIOP, Samba X Théâtre sensibilisation, Papis BADJI.

Liberia

Martinena mimiti nyebarkeun proyék ka mahasiswa ngora.

Gambia

Aranjeunna parantos milu dina obrolan. Pending definisi kagiatan ngeunaan jenis koordinasi. Mamut Jange

Bénin sareng Togo

Komisi kanggo peluncuran Maret Dunya Kadua parantos dijieun.

Karya penting ieu diwenangkeun urang gaduh visi anu jelas pisan tina tujuan anu urang tos disetel:

  • Ngatur turnamén maén bal anu disebat "PEACE FOR A BETTER FUTURE".
    Hal ieu bakal ngijinan tim Bénin sareng Togo bersaing kanggo dua bulan kanggo ngeset dua nagara sareng ngumpulkeun kasadaran kana prinsip aksi non-telenges.
  • Ngahontal sakola cukup sareng ngatur kaulinan. Kami baris rencanana léngkah pikeun narik deui urang.
  • Sensitize média ambéh aranjeunna ngahaturanan rohangan pikeun nyebarkeun non kekerasan sareng tindakan anu kedah dilaksanakeun pikeun ngokolakeun katengtreman di dunya.
  • Tutup wisata ieu sareng hiji kagiatan anu diputer sareng seniman-diondang sareng ngawujudkeun simbol katengtreman anu bakal janten pusat kana kami.

Catetan: Simkuring hoyong koordinasi global Kadua Dunya Kadua pikeun mempermudah gawé kami di lapangan nulungan kami gaduh:

  • Dokumén resmi yén urang tiasa ningalikeun upami peryogi janten henteu ngabingungkeun pendekatan urang sareng gangguan urutan umum, sabab sakumna nagara-nagara anu di tegangan tur aparat kasangka sadayana.
  • Kirim surat dina unggal nagara kanggo ngajelaskeun proyek.
  • Téang alat-alat nu dipikabutuh pikeun ngalaksanakeun lalampahan ieu.

kacindekan

Kalayan kabagjaan badag kami geus ngabagéakeun proyék mulya ieu anu urang hayang janten kasuksésan hiji.

Urang ogé hoyong délégasi internasional nganjang Bénin sareng Togo.

Urang ngantosan konfirmasi ngumumkeun kalénder tindakan anu béda-mutuskeun mutuskeun dina koordinasi global ieu.

Nigeria

Maksud nyebutkeun yén kontak anu parantos diadegkeun sareng Pemuda Nasional Afrika sareng organisasi anu sanésna pikeun nyiapkeun kagiatan acara di Abuja.

Asksta ménta jenis dokumen resmi dina jinis koordinasi internasional kanggo mempermudah kontak sareng otoritas.

Républik Démokratik Kongo

Lubumbashi Paulin KASANGU.

Anjeunna ngiring partisipasi dina ngobrol jeung ngirimkeun koméntar ngeunaan tentang Kongo DRC:

Di Kongo, moal mibanda katengtreman anu leres atanapi perang nyata. Ieu basa saé pikeun jalma anu rék ngawangun perang.

Alsota ogé mangrupakeun dasar anu hadé pikeun kami anu ngawangun karapihan.

Ngeunaan ka 2ª World March, jalma anu janji pikeun ngabantosan sacara bahan sacara tetep henteu tetep janji.

Najan kitu, saurang yakin yén data (tulisan + gambar) bakal dikirim rutin dina sahanteuna di kota Lubumbashi.

Kami arepkeun anu kota Kongolés sejenna tiasa gabung sareng kami.

Nagara sejen di Afrika

Inpo dikirim ka nagara di handap ieu

Tunisia jeung Ghana

Mozambik: Informationmbaran dikirim ka aranjeunna. Remigio CHIALAUE disambungkeun

Kenya: haveta milu dina ngobrol. Areta dikirim informasi: Ben Oko

Amérika: 22 nagara - 85 kota

rupa koordinasi

Bakal aya rapat ti Network Tim di tingkat Latin Latin Amérika World March dina kerangka jenis koordinasi diusulkeun di dieu.

Kanada

Quebec

Tim Promoter: Pablo Acevedo sareng Jibril Vergara.

Dina bulan April tina 2018 kami ngiringan minangka World March Second in Event dina acara Spring of Alternatives.

Aya urang dikumpulkeun data 40 resep (40).

Kami ngintunkeun aranjeunna sababaraha émbaran kalayan inpormasi sareng saurang jalma dipénta langkung seueur inpormasi sarta ngiringan kaulinan sosial anu disebut CONSENSUS ngeunaan resolusi konflik.

Kami ngirimkeun uleman pikeun grup téater kota na Teater Periscope sapuk pikeun ilubiung.

Ondangan kalayan jenis koordinasi dikirimkeun ka seuseueurna sukarelawan anu di kota.

Aranjeunna ngirimkeun surélék ka sawatara organisasi murid pos-sekundér pikeun nanyakeun ka aranjeunna pikeun nyingkab média dina média maranéhanana pikeun kagiatan pikeun ngalindah Maret éta.

Participta milu dina peringatan pikeun Poé Bumi sareng pesen anu non-kekerasan nya ékologis: tampa aya perang teu aya pakarang "cecemar".

Aranjeunna nyebarkeun flyers diantara sababaraha pamilon.

Hiji siaran pers anu diayakeun pikeun nyuhunkeun rohangan sareng diondang pikeun ngatur kagiatan kanggo petikan Maret éta.

Saptu, 27 / 4 baris asup deui kana acara Primavera de los Alternativas kanggo ningali kontak.

AS

N.York, Los Angeles. Mbaran dikirim

Upeti ka M. Luther King Washington. Hélène Park.

PBB

Panarimaan ti S. Umum PBB di N. York.

Acara dina "Endorsement Bangsa-Bangsa Bersatu".

Méksiko

Kajadian dina wates AS Angels Border milu kana sababaraha obrolan.

Upeti ka Traktat Tlatelolco.

Guatemala

Kota, Antigua, Esquipulas. Mixco,

EP Alberto Vásquez Koordinasi.

Nunjukkeun yen Guatemala aya dina pamilihan umum pekal bulan Juni.

Sababaraha lampah parantos difokuskeun kana persiapan.

Aya papaséaan antara agénsi nagara sapertos Tribal Panwaslu Agung sareng Mahkamah Konstitusi sareng Cabang Yudisial kanggo pendaptaran caleg anu numbu ka kelompok trafficking narkoba.

Sadaya ieu henteu ngabantosan kalayah sareng ngarobih dina persiapan 2 March March March for Peace jeung Non-Kekerasan di Nagara.

Konsolidasi Tim Promoter kanggo Maret kanggo Peace sareng Nonviolence.

Alliance antara urang sareng organisasi parantos diwanohkeun kana jenis koordinasi pikeun nguatkeun kelompok promoter.

Kami gaduh séktor béda digambarkeun

Organisasi Masarakat Sipil, DiverArte, Organisasi anu patali jeung Komunikasi Komunitas.

Ogé, Organisasi Mahasiswa, sareng di Universitas Nasional, Estudiantina Universitas San Carlos Guatemala, Municipalities kawas Municipality of Mixco.

Ulikan ngeunaan jenis koordinasi tina Rute Tim Base

Pindah ka Dinas Quetzaltenango (200 km ti ibukota) ngaktifkeun kontak kanggo mastikeun petikan Tim Base dina kotamadya ieu.

Di Municipality of Chiquimula, kontak dihanca pikeun ngahubungkeun lampah, candak deui, contona, Tugu di March World, diwangun di lawang tina Kotamadya.

Spasi di mana tim dasarna bakal ngabagi buka Santa Rosa de Copan Honduras sareng La Paz, di Salvl Salvador.

Lampah pikeun nerapkeun sanggeus kajadian Panwaslu

Kajadian anu aya dina pusat pendidikan, lambang Peace.

Panglawungan, analisis sareng rohangan sawala.

Forum régional diayakeun ku DiverArte.

Kompilasi sareng review ngeunaan dokuméntasi.

Identification tina prakarsa hukum disajikan ku Eksekutif kanggo Guatemala pikeun ngasahkeun Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir.

Honduras

SP Sula, Tegucigalpa, Peña Blanca, Copan, P. Cortes, San Lorenzo.

Pelatihan sakola 60 anu baris mendakan pangwangunan simbol katengtreman, sareng barudak ti sakola di wewengkon wates di Honduras sareng Guatemala, sanggeus narima 2ª World March.

Pergaulan mahasiswa médis sahiji universitas nasional UNAH sareng dua universitas swasta ngatur iringanan dina 2ª World March, dina wisata na di Amérika Tengah.

Kotamadya di kota Omoa jeung San Pedro Sula, mutuskeun milu dina 2ª March World, ku mobilisasi populasi.

Ngalaksanakeun tilu paguron luhur di universitas San Pedro Sula dina jejer anu patali jeung perdamaian dunya.

El Salvador

San Salvador, San Miguel, Mejicanos, Santa Tecla.

Nikaragua

Leon, Managua. Aranjeunna narima informasi.

Kosta Rika

San José, San Pedro de Montes de Oca, Liberia sareng Heredia.

Organisasi anu dianggo dina Tim Promoter Pusat: Transformasi di Kawasan Times Violent, Babaturan kanggo Peace Center.

Jeung maranéhna ditambahkeun, Unit Pencegahan Kekerasan ti Kampanye Pulisi Municipal PAIN-V dina Sakola sareng akademi 11 (Sajauh).

  • Bengkel pikeun Guru jeung Murid.
  • Kagiatan artistik sareng simbol Asasi Manusa dina Poé Internasional Peace 21 / 9.
  • Perayaan dinten 2 / 10 non kekerasan sareng miang di Kadua Dunya Maret.

Pernyataan dipikaresep ku budaya budaya Kadua Dunya Kadua ku pamaréntah

  • Kagiatan Dina mangsa petikan Kadua Dunya Maret.
  • Forum internasional ngeunaan "Peran Angkatan Darat di abad XXI". (Ngantosan persetujuan pamaréntah).
  • Kagiatan jeung barudak 1000 dina esplanade Museum Anak. (Dina perencanaan).
  • Konsér pikeun Peace di Parque de la Democracia. (Dina tata).
  • Lambang manusa kalayan siswa, di sagala rupa pusat pendidikan sareng taman sababaraha kota. (Dina perencanaan).
  • Partisipasi dina sababaraha program sareng wawancara pers, Radio sareng TV. (Dina perencanaan).
  • Konformasi tina EPP sareng rapat unggal dua minggu dina Rebo di CAP ti 5p.m.

Panama

Panama Kota

Di Panama, Dunya tanpa perang jeung tanpa kekerasan akun Belkis de Gracia anu taun ka tukang ngayakeun forum dina Interamerican University of Panama.

Antara tungtung Séptémber sareng awal Oktober taun ieu, urang bakal ngayakeun forum di paguron luhur lokal (tempat, tanggal sareng wanci anu dikonfirmasi).

Panyatur anu diondang milu dina Forum: "Budaya Damai, Non-kekerasan, hormat kanggo barudak sareng alam pikeun Panama anu langkung saé", dina kerangka II World World for Peace and Non-violence. Aranjeunna bakal tiasa ngabagikeun kami informasi ngeunaan kasang tukang sareng inpormasi anu aranjeunna mertimbangkeun penting ngeunaan naon anu parantos dilakukeun ku kamanusaan sareng kontribusi sanés ngeunaan jenis koordinasi.

Colombia

Dina Bogotá.

Terus damelan sareng sakola 40 nu dirojong kami dina Amérika Kidul Maret. Bengkel aktif non kekerasan, murals, gambar ngagantikeun tema, digunakeun bendera, carita sareng tulisan, lambang karapihan dina sektor sareng ruruntuhan.

Lambang karapihan bakal dikelompokeun dina Plaza de Bolívar anu ngondang jalma 5000.

Realisasi hiji konsér hébat pikeun katengtreman sareng non-kekerasan.

Barrancabermeja (E. Promoter tanggung jawab Anthony and Melba)

Konférénsi di Unipaz (University) sareng SENA.

Great Maret kota ngupingkeun kota 2000.

Kontak bakal dilakukeun sareng badan hak-hak manusa sareng anu mana maranéhna digawé dina peringkat awal sareng nutup kalayan simbol anu hadé dina karapihan.

Diondang anggota Tim Base pikeun ilubiung dina B / ca dina konferensi sareng simbol éta.

Ieu kedah mastikeun kaping.

Medellín (E. Promoter anu ngatur Elex sareng Gloria)

Karnaval-turunan budaya: sadayana komune turun ka Medellín sareng aya dina Maret anu ngaliwat kota.

Tahihkeun sareng atur universitas tentang karapihan sareng non-kekerasan.

Tanya kontak sareng badan pamaréntahan, tanggung jawab HAM sareng hubunganana.

Cali-Popayan-Pasto-Cartagena-Tunia-Cucuta-Bucaramanga-Ipiales-Armenia-Neiva (Kota 10)

Di antarana, peringatan sareng lambang karapihan bakal dilaksanakeun di tiap kota.

Kontak jeung sakola

Ngobrol dina non-kekerasan di paguron luhur sareng lembaga.

batur

Di Barrancabermeja, dikelompokeun supados hiji atawa dua urang ti EB ngiring sareng maranehna dina kagiatan kota sareng di Kolibri Park.

Andrés Salazar sareng Marly Arévalo hoyong ngajukeun diri salaku bagian tina EB anu parantos ti Madrid-Spanyol.

Publicidad

Kami bakal ngadamel kaos oblong, spanduk, spanduk, surat ka entitas, paguron luhur sareng paguron luhur sareng naon anu diperyogikeun pikeun nyebarkeun Maret Dunya Kadua.

Aya kontak sareng badan pamaréntahan, Hak Asasi Manusa, yayasan sareng lembaga anu nyocogkeun sareng motivasi anu sarua anu katengtreman sareng aktip non-kekerasan sareng.

Ékuador

Quito, Guayaquil, Manta

Ngeunaan kamungkinan nampi Tim Base of March World aya kota 2.

Guayaquil kalayan partisipasi ieu dina jenis koordinasi

Universitas: U. de Guayaquil sareng U. Casa Grande.

Championship klub olah raga nonoman.

Sababaraha Sakola jeung Kotamadya di Guayaquil.

Simbut sareng kagiatan ieu

Ngagabung ku Roundtable Pan-American.

U. de Manta.

Ecuador-Manta: Pangakuan kota Manta-cukuador pikeun panutupna militer.

Venezuela

Caracas.

Pesen ti banten

Kieu di banten, komunikasi, boh ku telepon sareng online, umumna, tina kalakuan téroris tina darmaga, kacida teu stabil.

"Abdi contona"Koméntar interlocutor urang,"Kuring boga dua minggu tanpa komunikasi sél, atanapi WhatsApp. Sareng loba jalma".

Dina naon waé, urang nuju nungguan, sanajan kami henteu dipigawé deui. Aya seueur perangkat kalayan masalah politik nasional jeung internasional.

Suriname

Paramaribo Aranjeunna narima informasi.

Brasil

Recife, Minas, São Paulo, Cubatão sareng Caucaia.

Tim promoter: Gunther A., ​​Marcos R., Jobana M., Régis M., Rosana B. sareng Vinícius P., Rosana B. sareng Fernando P.

Kagiatan di nagara éta

Urang évaluasi yén Maret kahiji miboga akibat dina média, mobilisasi ageung di Bahía sareng Pernambuco.

Leuwih ti 3 sarébu jalma anu dihubungan ku wéb sareng jaringan sosial ayeuna.

Seueur tina kontak-kontak ieu dipulangkeun deui saprak Maret Amérika Kidul di 2018.

Pikeun Maret kadua ieu urang bakal ngarencanakeun gawéna kalayan simbol katengtreman di sakola sareng acara sareng panglawungan pikeun nonviolence.

Tim Promoter Lokal

Sajauh urang ngagaduhan Promoters Tim 2ª March March di kota 5.

Kagiatan anu dikonfirmasi dina Recife, Minas, São Paulo, Cubatão na Caucaia.

Haveta teu acan acan dikonfirmasi dina Rio.

Ogé tiasa yén Curitiba sareng Rio Grande do Sul gaduh kagiatan.

Platform pangrojong

Simkuring gaduh dukungan sareng nyerep rohangan ti Pusat Kebudayaan São Paulo, ti UMAPAZ (Universidade Livre do Meio Ambiente sareng Paz) sareng Sekretaris Dinas Pendidikan of Cotia sareng Pernambuco pikeun ngalaksanakeun kagiatan di gyms sareng sakola.

Rupa-rupa lembaga anu ngontak, sapertos: Sakola, Universitas sareng Sekretaris Atikan.

Rasul Sentral

Unggal kota bakal ngagaduhan polah sentral béda.

Sacara rinci kudu diijinkeun dina unggal kota.

Di San Paulo urang dikaitkeun kana ngadamel acara di Pusat Budaya sareng di Cubatão mangrupakeun lambang Perdagangan sareng siswa 300. Kira-kira pusat sentral bakal Recife dina dinten 03 ka 07 dina bulan Désémber São Paulo ti 8 nepi ka 11 / dic., Paraisopolis / Pertambangan dinten 12 to 14 / dec., Caucaia 15 to 18 / dic.This mangrupakeun usaha awal almenak anu perlu disaluyukeun, dayeuh, tempat, kaping sareng waktos tiasa ngaganti.

ruteu Convergent

Kami ngarencanakeun ngadamel parantosan murid anu ditunjukkeun dina simbol karapihan di sakola, lapang gigi atanapi stadion maén bal leutik.

Mulai ku 2 dina Oktober, urang baris ngajukeun sababaraha jenis koordinasi ka runtuyan olahraga, organisasi sosial sareng agama anu mimiti ngalaksanakeun kagiatan sateuacan lulus tim dasarna, sareng yén, upami mungkin, kaasup réngkolan anu konvergen.

Kajadian séjénna

Di São Paulo sababaraha utusan aya kalawan gambar nyieun pameran sareng konferensi di Umapaz.

Pressenza sareng 4V ngarencanakeun nyieun runtuyan video sareng program anu singget pikeun nyebarkeun sareng ngalapor kamajuan mingguan Maret The Konvergen Budaya ngarencanakeun nyieun kalakuan pendudukna kalayan awéwé imigran sareng musik na / atanapi ayana kuat dina Maret Maret ieu. Di Recife bakal aya bengkel sareng siklus latihan pikeun pelajar sareng guru dina jaringan publik.

Pangrojong institusional: Nepi ka ayeuna, éta museur langkung seueur kana kontak sareng sekretaris pendidikan, kamar kota sareng universitas kota.

Gerakan Sosial sareng Organisasi anu Kolaborasi sareng Rojongan

Kami ngahubungan sareng organisasi sareng gerakan nu dirojong ku 1ª March March di Brazil, sapertos Pólis Institute, Sou da Paz, Soka Gakkai, Unipaz sareng seueur batur.

Sababaraha di antarana parantos ngahijikeun kana kagiatan Maret Amérika Kidul anu dilumangsungkeun di 2018.

Logistik

Kami geus henteu kagungan waktos pikeun neuleuman masalah ieu, tapi urang ngagaduhan akomodasi solidaritas sareng peralatan video 4V anu tiasa ngalingkup kajadian, sareng pangirimanana di antarana sawatara sahijina.

Média sareng difusi

Urang ngagaduhan daptar média pikeun ngirim parantos pencet, mitra média 6 atanapi 7, tapi tetep perlu ngabentuk tim rai pikeun ngadamel kaluaran pencet sareng ngirim aranjeunna kalayan frékuénsi nu tangtu.

Urang bakal gaduh tulisan Pressenza di SP sareng ulikan 4V salaku dukungan rojongan kanggo péditan bahan kana jinis koordinasi

jejaring sosial

Perlu réaktivasi jaringan-ka ka 2ªMarcha Mundial Facebook, Twitter, Instagram, web, telegram, jsb.

Lambang Nonololérs sareng Peace dina skala anu béda

Sajauh aya dua kota anu maksudna pikeun: Cubatão e Cotia.

Kami ngahartosan sakola anu sanés sareng kami maksudna sangkan bahan-peringatan dina basa Portugis.

Nyalametkeun kontribusi ka Peace sareng Nonviolence nyababkeun nagara

Mimitina urang séntral ngeunaan kontribusi ti Paulo Freire, Maria da Penha, Augusto Boal, Chico Mendes sareng Marielle Franco.

Masihan pisibilitas kana konflik sareng pangalaman dipikaresep husus husus nagara

Subjek tina kekerasan pulisi sareng perang ngalawan narkoba ayeuna pisan kuat di Brazil, pikeun menerkeun campur di komunitas-nagara miskin jeung pelindakan protesna, kalimah massal, kurangna kadali mawa pakarang pakarang, kekerasan génder, anu ngembang ucapan hate, hukuman panjara atanapi kasusah yudisial politikus sareng aktivis sabalikna pamaréntah jeung rajapati populasi hideung dina periphery sareng jalma pribumi di padesaan.

Gagasan anu kuat sareng jejer anu kudu disebatkeun di nagaran anu aya dina hal-hal ieu

Cinta Badé Ngéléhkeun Hate.

Ykonomi sareng timer pembiayaan

Urang tacan tiasa jéntré anggaran pikeun Maret di Brazil, urang mimitian ngalakonan ayeuna dina Méi.

Kami dikaitkeun kana kampanye crowdfunding.

Isu, lampah atanapi konflik anu tiasa disalalat atanapi gaduh akibatna dina tingkat régional atawa global: kolaborasi Brazil kalawan Israél, mésér pakarang.

Jeung kiriman dasar militér di Alcantara kanggo AS.

Péru

Tumbes, Piura, Lambayéque (urang tina Chachapoyas sareng Yurimaguas anjog), Trujillo, Huaraz, Lima, (kota 15).

Tim Promosi Peru dibentuk ku Carlos Degregori, Luis Mora, Mariela Lerzundi sareng Riccardo Marinai.

Jalur EB bakal jalur sadaya kota. Meureun ieu kudu dibagi sababaraha kelompok.

Kontak jeung lembaga

Munisipalitas (Magdalena, Surco, Miraflores), Kamentrian Pendidikan Cañete (grup sakola 300), College of Psikologo Peru, Promoters of Cities Nonviolent, Paguron luhur (Ricardo Palma: House of Culture Korihuasi, U. Nacional Toribio Rodriguez de Mendoza, U. César Vallejo), Pariwisata Sakola National University of Tumbes, Tugas Grup Piura, Pamaréntah Daerah tina Lambayeque, Ngokolakeun Daerah tina Pendidikan Aréripipa, Jaringan Pendidik Kamanusaan, Grup Budaya Yurimaguas.

bahan: Dina pangwangunan: kutub, spanduk, spanduk, pita, stiker, brosur, flyers, liplet.

nyatet: Urang ngagaduhan promoters dina unggal kota. Kami ngusulkeun tipena koordinasi béda pikeun ngamajukeun kagiatan di unggal titik. Simkuring boga lokasi pusat di Cianjur, disadiakeun ku Universitas Ricardo Palma.

Bolivia

La Paz, Cochabamba, Santa Cruz

La Paz

Kagiatan anu ngumpul ku nyitak tur pangiriman hurup ondangan pikeun sakola sekundér sareng primér di daérah Sopocachi La Paz. Mimitian dina bulan Juli, bengkelna bakal diayakeun pikeun guru jeung pelajar di kawasan anu sarua.

Cochabamba

Rinci ngeunaan kagiatan dilaksanakeun

Santa Cruz

Pusat Studi Silo mimitian ku sumebarna kagiatan kagiatan World March. aranjeunna bakal ngamimitian kagiatan teureuh dina bulan Juli.

Argentina

Dina jalan na perangkat mimiti, sareng promoters dina propinsi 8: Salta, saé-ayeuna di CABA (Kota Otonomi Bs As.)

Aktivitas sosialisasi di Parque Lezama, Propinsi Buenos Aires sareng di CABA; sésana nyaéta aktivitas kontak sareng milarian digentos.

Bakal aya dua acara utama di nagara éta

  • Pangakuan Ibu sareng Nini tina Plaza de Mayo salaku rujukan perjuangan anu henteu kuat.
  • Upeti ka silo. Duanana dina prosés organisasi

Urang geus gaduh kingkeruan ti Kementerian Pendidikan di Cordoba sareng deklarasi dipikaresep ku legislatif propinsi diolah.

Hiji kalakuan leutik direncanakeun pikeun pangiriman buku Maret Amérika Kidul, ka Milagros Sala di Jujuy.

Kami ngahubungi Kadutaan di Kuba, Venezuela sareng Bolivia di Buenos Aires, tur ngiringan peryogi solidaritas jeung jalma Venezuelan di Cordoba.

Panggihan-Pangakuan Ibu sareng Nini Méi di Argéntina.

Tuduhan ka Mario R. Cobos - Silo pikeun sumbangan na Non-kekerasan.

P. de Vacas: 2 / 1 / 2020 Perayaan ulang 10º tina 1ª Maret Maret.

Chili

Santiago, Arica, Iquique, Valparaíso

Maranéhanana mimitian gaduh rapat ngeunaan jenis koordinasi.

Aranjeunna resep kumaha tumuwuh kalayan jalma anyar anu terpadu kana kagiatan.

Planta rencanana wisata di sakumna wewengkon Chili pikeun ngamajukeun masalah ieu promosi grup jukut.

Aranjeunna baris ngadukung ku produksi bahan anu tiasa waé anu ngungkabkeun anu dikuburanana sareng organisasi pikeun lampah.

Ide anu ngahijikeun jalma sangkan tiasa masihan continuity ka Maret Dunya dina édisi salajengna.

Ogé di Chili, pikeun ngamajukeun dukungan TPAN (Perjangjian pikeun Larangan Nuklir Pakarang) anu parantos maju di parleménter, ayeuna ngalegaan kota ka kota.

Antartika

Willta bakal meta ti tim élmuwan anu ngamekarkeun program panalungtikan.

Oceania-Australia-Asia: 7 nagara - 17 kota

rupa koordinasi

NZ

Sambungkeun deui sareng kontak tina 1ª World March.

Pangakuan Selandia Anyar salaku nagara haratis-pakarang nuklir.

Celebrations tina 10º ulang tina Maret Dunya 1ª.

Australia

Sydney: Ieu nuju pagawéan dina pangatur pasamoan ngeunaan Bidadari di Sydney.

Nyandak kamungkinan nyandak peta di pantai di WM pass, sapertos IWM. Decler tanggung jawab Tim Promoter.

Celebrations tina 10º ulang tina Maret Dunya 1ª.

Filipina

Kami bakal sambungkeun sareng kontak tina 1ª March March

Jepang

Tokyo, Hirosima, Nagasaki.

Nailesh ngumbara ka Jepang sareng ngaktipkeun sababaraha balad di universitas.

Areta ogé ngaktifkeun kontak tina Mayors For Peace, ICAN sareng jelema dina 1ª World March.

Upeti ka para korban di Hirosima sareng Nagasaki di Jepang.

Koréa Kidul

Urang kedah sambungkeun deui ka kontak 1ª March March.

Jalur tina dua Koreas

Urang kedah sambungkeun sareng kontak tina 1ª March March.

Kajadian dina wates Kidul jeung Koréa Kalér.

Cina

Anjeunna bakal ngahubungan anjeun. Interestingta metot yén 2ª March March ngaliwatan Cina.

Bangladés

Saurang tujuan anu badé nampilkeun kana acara 1ª March March

Nepal

Tulsi Sigdel sareng Kabir Ranjit dianggo minangka koordinator. Marengan 3 Nepal langkung bakal di Madrid 2 Oktober 2019.

Magaj Bd Panthi sareng Sharada Prashad Dhital ngadamel jalur Madrid ka Afrika salaku EB.

Planningta perencanaan antara Nepalese 5 sareng 10 angkat ka Madrid di ahir World March on 8 / 3 / 2020.

Dina Nepal, urang badé angkungan Forum Umanis Nasional.

Kami digawé dina program March World Kadua pikeun sakola, universitas sareng organisasi pikeun ilubiung.

Simkuring ningali respon anu pohara positif anu gumantung gumantung kana jenis koordinasi anu diusulkeun.

Kami ngarencanakeun ngalakukeun kagiatan ieu di Nepal

Rapat tingkat paguron luhur di Kathmandu, Banepa, Panauti, Biratnagar.

Bakal aya diskusi antara sakola di Kathmandu sareng Kavre.

Forum humanis (diantara organisasi 50 anu parantos ditunjukkeun ku kapentingan anjeun).

Sebutkeun méméh bulan 1 kagiatan tim dasar dina Nepal.

Update périodik tina kagiatan March World Kadua di koran News Nasional National sareng publikasi unggal dintenna 15.

Brosur sareng Banner Maret Dunya dina Nepal sarta basa Inggris.

Kagiatan Tim Base dina Maret Dunya Kadua di Nepal

  • Dinten 1 - Tim Dasar sumping di Nepal. Diskusi informatif sareng sesa.
  • Dinten 2 - World Maret di Panauti, 9:00 ka 11:00, bekel, ti 1:00 dugi ka 3:00 pasamoan di aula kotamadya Banepa. (Uih deui ka Kathmandu)

Tim Base bakal ngalih ka kota séjén upami mungkin.

Kami ngaharepkeun pikeun ngawujudkeun Maret di Biratnagar sareng kemungkinan anu sanés di kota sapertos Bhaktapur na Kirtipur.

  • Day 3 - World Maret di Balé Kota Kathamandu atanapi Stadion Nasional.
    Aranjeunna ngaharepkeun 500 kana 700 jalma tina sagala lembaga (sakola, universitas sareng organisasi).
  • Poé 4 - Konperénsi Nasional (anjeun gaduh kamungkinan janten di Lumbini kalayan kado ti pers nasional).
    Urang bakal ngulik kamungkinan ngalakonan Maret di base camp di Sagarmatha (Everest).
  • sareng Poé 5 - Teruskeun perjalanan ka N. Cirebon-India.

Eta bakal saé pisan lamun Sudhir sareng Nailesh duanana ilubiung dina Tim Base di Nepal

Ogé ti Nepal urang bakal kabetot ngahiji sareng Base Base di India.

Kami daék nyayogikeun pamereng sareng dahareunan kanggo angkot anggota Tim Base.

Tulsi Sigdel / Kabir Ranjit koordinator Nepal

India

Kerala, Sukabumi, N. Cirebon.

Urang mimitian aktivitas ku nyieun simbol katengtreman di sakola di Kannur sareng ratusan pelajar, sareng guru sakola anu ogé milu.

Bunderan pindah babarengan sareng lagu "Urang bakal ngatasi ..." ditembangkeun ku kelompok siswa.

Kami narjamahkeun bahan resmi kana basa 'Malayalam'. Kuring ngagaduhan cetak warna tina brosur na.

Hal anu penting pikeun Tim Promoter di kacamatan Jannie. Partisipasi ieu alus sarta metot.

Anjeunna milu aub dina sagala rapat internasional dina jenis koordinasi.

Pamundut urang

  • Hayu basa urang "Malayalam" muncul dina situs internasional.
  • Materialsta bahan sareng acara urang tiasa dimuat dina website.

Sukabumi - India

Jawab Nailesh.

Urang wartosan sakola sareng akademi. NSS 15,000 associates bakal miluan kana 2WM (Organisasi diideuan ku Gandhi sareng jalma tina organisasi kaagamaan).

Kontak parantos parantos dijieun ti Sukabumi sareng Ekta Parishad.

Ekta Parishad. Ti jenis koordinasi internasional ti 2ª World March nyaeta kontak sareng Ekta Parishad sareng panitia Maret Jai Jagat.

Simkuring gaduh kasapukan tina jenis kolaborasi. Aranjeunna baris ngadukung 2 World March dina jalan-jalan anu ngaliwatan India sareng urang ngadukung aranjeunna di themropa.

Titik kolaborasi dina jinis koordinasi dihartikeun sacara jéntré.

Kajadian di Cirebon 30 / 1 / 2020: ulang tina pupusna Gandhi.

Éropa: 29 nagara - 57 kota

rupa koordinasi

Arktik

Willta bakal meta ti tim élmuwan anu ngamekarkeun program panalungtikan.

Alemania

Munich sareng Berlin.

Di Séptémber Sandro ngadatangan Friedenkonferenz di Munich pikeun ngumumkeun Maret 2 Dunya sareng urang nyusun acara anu kasohor di Munich dina 23 Méi pikeun nyobian publisitas ka 2 Dunya Maret deui.

Gagasan nyaéta yén Maret Kadua Kadua bertepatan sareng “Friedenskonferenz”, tanggal 14 Pebruari.

Kajadian di Jérman bisa jadi di antara 12 sareng 14 dina bulan Pebruari.

12 na sumping di Berlin, teras neraskeun ka Leipzig (?) Atawa Frankfurt (?) Sareng 14 ka Munich. Sandro, Monica sareng Harald nyaéta leuwih anu pindah ti Munich.

Aranjeunna milarian anu tiasa dijalankeun dina Berlin.

Urang hoyong terang upami di dieu janten connectives sareng WILPF atanapi ICAN.

Kami tujuanana nyieun grup sababaraha jalma 20 anu di Jerman tiasa ngajukeun sareng nyiapkeun acara.

Gantelkeun daptar kontak 7 dikumpulkeun nalika dina Friedenskonferenz:

Holland

Anjeun kedah ngaktipkeun kontak.

Irlandia

Ismbaran dikirim dina jenis koordinasi.

Bélgia

Brussel, Ipres

Tingali ka Parlemén Europeanropa.

Upeti ka korban di Ypres Kuburan.

Perancis

Bordeaux, Lyon, Nizza, Toulouse, Ivry sur Seine, Paris.

Di Bordeaux, anu koléktif ACDN (Aksi Warga Darmarm Nuklir) kabetot dina milu proyék éta.

Saatos partisipasi Rafa dina pasamoan Jai Jagat .ropa, di Lyon, kontak saé anu ngagaduhan sareng MAN (Mouvement tuang une Alternative Nonviolente).

Aya, di Nizza, kontak anu lumangsung sareng sababaraha grup pikeun ngatur presentasi.

Di Ivry sur Seine, di wewengkon Paris, kontak kontinyu sareng kotamadya.

Proyek anu Pesen koléktif ngeunaan silo "Gravis ton sommet"Ti Toulouse, rumus-indung parantos kalebet bulan Maret, ogé 1001 panyiptakeun koléktif pikeun pendidikan anu gumbira sareng perkumpulan Femmes Internationales, mur brisé (FIMB) sareng jaringan na.

Swiss

Jenéwa Ismbaran dikirim dina jenis koordinasi. Aya kontak sareng Jai Jagat Swiss.

Di Athena parantos aya rapat kanggo 2 Dunya March jeung jalma 50.

Aranjeunna narjamahkeun brosur teh kana basa Yunani.

Italia

Kota-kota Trieste, Vicenza, Brescia, Alto Verbano - Varese, Milan, Turin, Genoa, Ventimiglia, Florence, Perugia-Assisi, Livorno, Roma, Cagliari, Avellino, Naples, Reggio Calabria, Palermo milu.

Kami baris ngusahakeun nutupan kota 1 World March sareng sababaraha nu sanesna.

Keur kitu we ngajukeun pikeun ngabagi EB jadi dua bagian anjog di Itali ka Trieste 26 / 2 / 2020 (Trieste nyaéta port nuklir, di deukeut dasar Daya Air Force Aviano kalayan pakarang atom 40)

Rute Wétan-Kulon

Dimimitian di Trieste - Vicenza (markas militer AS Ederle sareng AFRICOM) - Brescia (caket Ghedi Air Force Base sareng 20 senjata atom) - Alto Verbano - Varese - Milan - Turin-Genoa (kaluar di Italia 3/3/2020 arah Ventimiglia-Nizza)

Rute Kalér Kalér

Dimimitian di Trieste - Florence - Perugia - Assisi - Livorno (palabuhan nuklir, caket kantor markas militér AS Camp Darby) - Roma - Cagliari (kisaran shooting militér pangpanjangna di Éropa) - Avellino-Naples (palabuhan nuklir, Komando Angkatan Bersama ti NATO) - Reggio Calabria - Palermo (miang 3/3/2020 nuju ka Barcelona).

Jalur konvergen anu mungkin

Puglia - Brindisi (palabuhan nuklir) ka Wétan Tengah (Libanon) - Siprus (mungkin petikan dina Jalur Héjo) - Ayeuna dianggap naha teraskeun ka Yunani sareng Balkans dimana anjeunna bakal pendak sareng Tim Base World di Rijeka (Kroasia), Ibukota Budaya Éropa 2020 atanapi ngagabung deui Spanyol.

tim base

Kami ngusahakeun nyumbangkeun tina Italia milari milari kanggo Tim Base kanggo nutupan jalur anu diajukeun malah langkung lengkep (teu wungkul).

Tengah, Laut Peace

Dina kerangka Maret Kadua Kadua, urang ngamajukeun kampanye "Tengah, Laut Damai".

Nuju ahir Oktober, parahu bakal angkat ti Genoa sareng bakal nyérélék saé Nice, Barcelona, ​​Tunisia, Palermo, Reggio Calabria, Cagliari, Livorno sareng acara bakal dikelompokeun dina Laut Museum tina kota anu béda-béda.

Dunya Tengah, Laut Peace

Vatikan

Rapat rapat diayakeun ku Sekretariat Nagara Vatikan sareng tilu usulan di sisi kami:

Tengah: Laut Peace.

Lalampahanna pikeun Damai Tengah Kulon anu tungtung di Genoa anu bakal lulus Civitavecchia nyandak ka Vatikan (atanapi lokasina di Roma) paméran "Kembang kaéndahan laut", paméran fotografik dina flora handapeun Laut Tengah.

Pameran anjeun bakal janten kasempetan pikeun rapat komparatif dina ékologi manusa Tengah.

Anta bakal kajadian ti tungtung Oktober nepi ka awal Nopember tina 2019.

Vatikan Kota

Bakal aya salam ka sakumpulan jalma ti Tim Base anu ngarambat dunya tur tiasa didadarkeun simbol manusa pikeun katengtreman sareng non-kekerasan ku jalma ngora ti komunitas-komunitas langkung.

Kalayan ayana rombongan, nu mana anu milu Leutik Leutik. Titimang dipiharep: tungtung Pébruari / 2020.

Konferensi Interreligious ngalawan perang sareng non-kekerasan

Paringkat ka Maret Dunya kadua dina perjalananan bakal manggihan realitas sekuler sareng agama anu beda, ngarioskeun pangalaman, kasaksian sareng jelema anu tiasa pasang ngirangan 2020 di Vatikan.

Bisa jadi kasempetan pikeun kenal kana pamadegan inohong rujukan ngeunaan non-kekerasan anu henteu ngadangukeun saling atanapi teu ngalios sisi non-telenges maranéhanana, kawas Yesus.

Dina ahir Agustus tina 2019, babarengan sareng grup sareng publik lianna

Couldta tiasa nyiptakeun jurus anu nampi ti Rama Suci (Paus Francis), anu baris papanggih sareng rombongan internasional (diwates) di mana anjeunna tiasa masihan pesen pikeun milari perjalanan.

Kami geus ngirimkeun surat resmi kana Sekretaris Nagara pikeun nangtukeun jenis usulan koordinasi

  • Panarimaan sareng Paus.
  • Konferensi Internasional Non-kekerasan jeung agama.
  • Barcelona 3 / 3.
  • Zaragoza 5 / 3.
  • Madrid 6 / 3 panarimaan institusional.
  • Madrid 7 / 3 Konsér nutup tina Dunya Kadua Maret.
  • Sarta Madrid 8 / 3 gabung dina démo ngeunaan Poé Wanita Internasional 8 / 3.

Ieu kedah ngahubungkeun deui, inpormasi parantos dikintunkeun atanapi mendakan balad di nagara-handap éta

Luar nagara di Europeropa

Bisa nangtukeun Finlandia, Swédia, Dénmark, Polandia, Républik Céko, Romania, Austria, Luksemburg

Bahan pikeun mempermudah tipeu koordinasi global sareng masalah sanésna

web

Simkuring parantos nerapkeun website https://theworldmarch.org

Ngeunaan basa, urang pamundut pariksa tingkat tarjamahan anu dilumangsungkeun dina basa anu béda.

Aya kamungkinan yén dokumén penting anu parantos aya di web nganggo tarjamahan profésional anu kedah dilakukeun dina saban basa.

Daptar basa

  • Afrikaans, basa Albania, Amharic, Arab, Arménia, Arménia, Azerbaijan, Bask, Bélarus, Bengali, Bosnia, Bosnia.
  • Catalan, Cebuano, Chichewa, Cina (Basajan), Cina (Tradisional), Koréa, Corsican, Kroasia, Czech, Denmark, Belanda.
  • Inggris, Esperanto, Estonianstonia, Euskera.
  • Filipino, Finlandia, Perancis, Frisian, Galician, Georgian, Jerman, Yunani, Yunani, Gujarati.
  • Haitian Creole, Hausa, Hawai, Ibrani, Hindi, Hmong, Hungaria.
  • Islandia, Igbo, Indonésia, Irlandia, Italia, Jepang, Jawa.
  • Kannada, Kazakh, Khmer, Korea, Kurdi (Kurmanji), Kyrgyz.

Terus:

  • Lao, Latin, Lativia, Lituania, Luxembourgish.
  • Makedonia, Malagasy, Melayu, Malayalam, Maltese, maori, Marathi, Mongol, Myanmar (Burma).
  • Nepal, Norwegia, Belanda.
  • Pashto, Pérsia, Polandia, Portugis, Punjabi, Romania, Rusia.
  • Samoan, Scottish Gaelic, Serbia, Sesotho, Shona, Sindhi, Sinhala, Slovakkia, Slovénia, Somali, Spanyol, Sudanese, Swahili, Swédia.
  • Tajik, Tamil, Telugu, Thailand, Turki, Ukrania, Urdu, Uzbek, Vietnam, Welsh, Xhosa, Yiddish, Yoruba, Zulu.

Kami ngabéréskeun fase pakarang tina Wéb. Sanggeus ngabéréskeun tahap ieu kami baris ngalamar topik RRSS.

Tutorialna bakal dikembangkeun pikeun jalma anu kolaborasi dina muatkeun informasi.

Wéb dirancang sangkan bagéan tiasa diaktipkeun ku nagara, kaasup dayeuh sahingga mempermudah jenis koordinasi di kawasan anu beda.

Simkuring gaduh tim pikeun ngarojong rombongan sareng eusi wéb. Kami ngajak pihak resep.

jejaring sosial

Urang Tujuan pikeun ngaktipkeunana sareng ngadamel poto eta langkung dinamis.

telegram

Simkuring gaduh saluran inpormasi 4 tina March World Second Kadua dina Telegram pikeun nginpokeun.

Aya ngan masalah penting sareng sajarah sadaya hal anu lumangsung ti mimiti dijaga, ogé ditingali ka anu anyar anu gabung dina saluran.

Maranehna bakal boga sababaraha pangurus per basa.

WhatsApp

Kami ngarékoméndasikeun nyiptakeun grup per buana pikeun inpormasi anu gancang sareng ayeuna (contona. Aranjeunna parantos damel di Éropa sareng Maret Amérika Kidul).

Pituduh pikeun nganggo grup bakal disiapkeun supados tiasa operasional sareng milari éta teu jenuh, nyalira-moderated ku aturan anu saderhana ku Kuncén 1 atanapi 2 per nagara.

Facebook

Coba we nguatkeun profil kami ti March World on Facebook sareng entri tunggal ieu kanggo komunikasi, kanggo ngahasilkeun sinergi anu nganggo rohangan maya anu unik pikeun ngabantosan thetimasi jenis koordinasi.

Ieu bakal ngidinan yen acara tinangtu bisa ngagero dina tempat sareng basa anu sorangan.

Instagram

Kami bakal ngagaduhan kanal Instagram dina basa Inggris pikeun ngaberuhankeun generasi anyar.

Bahan: Kami ngagaduhan brosur dina basa Spanyol kumaha cara narjamahkeun kana basa séjén.

Kanggo gambaran urang kedah ngontenkeun yén versi anyar bakal dilakukeun dina Méi / 2019.

Pasamoan maya salajengna pikeun ngabahas jenis koordinasi anu di handap ieu

Urang rencanana ngayakeun pasamoan dunya salajengna dina bulan Juni.

5 / 5 (1 Review)