Dina konflik di Wétan Tengah

MsGysV Amérika Latin nganyatakeun rasa hanjelu kana kaayaan kekerasan anu parantos dikaluarkeun antara Paléstina sareng Israél

Dunya tanpa Perang sareng tanpa Kekerasan Latin America, hiji organisme milik Newist Humanist Anyar, anu tujuanana pikeun nyumbang kana ngeureunkeun sagala jinis konflik bersenjata, perang, sareng umumna pikeun ngahontal dunya tanpa kekerasan atanapi diskriminasi naon waé, nyatakeun na kuciwa pisan kana kaayaan kekerasan anu parantos dikaluarkeun antara Paléstina sareng Israél, anu parantos nungtut langkung ti dua ratus maotna. Éta ogé nyatakeun solidaritasna sareng korban anu maot dina kajadian-kajadian ieu, jalma-jalma anu parantos cilaka, sareng kulawarga sadayana, boh Paléstina sareng Israél.

Organisasi humanis ieu negeskeun negeskeun yén henteu aya anu menerkeun kaayaan kekerasan sapertos anu dialaman di daérah éta sareng teu aya anu langkung penting tibatan kahirupan manusa sareng hak-hakna, henteu paduli kabangsaan, ras, gender, akidah agama atanapi idéologi politik.

Diantara korban korban jiwa aya seueur awéwé sareng murangkalih, anu ngajantenkeun kaayaan kamanusaan anu teu disayogikeun anu kajantenan di daérah langkung serius sareng mana anu mangrupikeun anjeunna anu paling jero ngadamel pernyataan ieu salaku panyelaan kana kajadian anu pikasieuneun ieu anu kedah disarankeun tungtung dina raraga nyegah langkung seueur maotna warga sipil anu polos.

Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan Amérika Latin ngadesek Déwan Kaamanan PBB pikeun nyandak tindakan dina hal éta sareng ngeureunkeun kajahatan ngalawan kamanusaan anu kajantenan sareng ngahukum liwat Pengadilan Pidana Internasional konfrontasi ieu anu sacara umum kapangaruhan pikeun penduduk sipil. Teu tiasa ditampi yén komunitas internasional janten kompléks dina genosida ieu sareng gagal deui peranna pikeun ngajaga perdamaian sareng kaamanan masarakat di dunya.

Éta ogé nyauran nurani manusa tina pihak-pihak anu perang pikeun ngeureunkeun kekerasan anu ngalaman akibat tragis pikeun duanana populasi Paléstina sareng Israél, sareng éta tiasa janten langkung serius tibatan momen anu paling parah dialaman di 2014.

Éta ngajaga yén hiji-hijina cara pikeun ngeureunkeun tingkat kekerasan ieu nyaéta pikeun Israél pikeun ngeureunkeun penjajahan ilegal Paléstina. Ieu mangrupikeun asal-usulna sadaya konflik, dipikaresep ku sikap bajingan nagara-nagara anu maén dina bisnis senjata, diantarana waé, Amérika Serikat Komunitas internasional kedah henteu kompléks dina serangan ieu. Éta ngeunaan ngabéla hak-hak dasar manusa tina hiji penduduk anu dijuru sareng diserang sacara permanen.

Téritori anu dijajah ku Israél salaku padumukan ilegal anu ditolak ku PBB kedah diinterpénsi sareng dikawasa sahingga permusuhan, rasisme sareng sagala bentuk diskriminasi dina kadua belah pihak lirén. Ogé pikeun ngaleungitkeun kapindahan paksa, apartheid ras sareng sagala jinis manifestasi kaunggulan ku urang Israél ngalawan penduduk Paléstina, anu sering dianggap pangungsi di bumi sorangan.

Dina cara nu sami, éta ngahukum tindakan gerakan résistansi Islam Paléstina Hamas ngalawan Israél, kusabab henteu aya jinis kekerasan bersenjata anu dibenerkeun dina sagala hal. Organisasi HAM internasional kedah ngalaksanakeun Konvensi Jené Kaopat sareng Deklarasi Universal ngeunaan Hak Asasi Manusa. Salaku tambahan, duanana masarakat kedah nyatakeun gencatan senjata babarengan, lungguhkeun negosiasi solusi anu henteu telenges kana krisis ieu, sareng damel pikeun ngahontal perjanjian pasti anu ngeureunkeun perjuangan berdarah ieu antara dua nagara suster.

Dunya tanpa Perang sareng Kekerasan Amérika Latin ngadesek sadaya organisasi masarakat sipil di sakumna dunya anu dianggo pikeun hak-hak asasi manusa, pasifis sareng gerakan anti perang pikeun nyababkeun sabab umum sareng sacara energetik nyatakeun kajadian-kajadian anu matak kaduhung anu ngarusak hak manusa pikeun kahirupan, kaamanan pribadi sareng hirup di lingkungan bébas tina kekerasan sakumaha nyatakeun dina Piagam PBB yén sadaya jelema janji bakal hormat.

Tungtungna, éta nyauran sadayana jalma anu ngémutan di dunya ieu, penguasa, anggota parlemén, pendidik, pamimpin agama tina sagala agama, politikus sadaya idéologi, murid sadaya tingkatan, pikeun komitmen dirina kana tujuan ieu, pikeun sacara pasti ngeureunkeun bala perang, anu bahkan dina milénium anyar ieu teras-terasan janten éra paling ageung dina sajarah manusa, anu parantos nyababkeun sangsara pikeun umat manusa.

Penandatangan: Dunya tanpa perang Chili, Dunya tanpa perang Argéntina, Dunya tanpa perang Peru, Dunya tanpa perang Ékuador, Dunya tanpa perang Kolombia, Dunya tanpa perang Panama, Dunya tanpa perang Kosta Rika, Dunya tanpa perang Honduras

Kami hatur ka Pressenza International Press Agency pikeun tulisan anu diterbitkeun: Dina Konflik di Wétan Tengah.

1 koméntar ngeunaan "Ngeunaan konflik di Wétan Tengah"

Ninggalkeun comment hiji