3 Maret Dunya diumumkeun

Dunya ka-3 Maret pikeun 2024 diumumkeun dina Forum pikeun Non-Kekerasan di Mar del Plata - Argentina

Dunya ka-3 Maret pikeun 2024 diumumkeun dina Forum pikeun Non-Kekerasan di Mar del Plata - Argentina

Dina perayaan Ulang taun ka-10 de la Minggu pikeun Non-Kekerasan di Mar del Plata disetir Osvaldo Bocero y Karina Freira dimana aktivis ti langkung ti 20 nagara Amerika, Eropa y Aprika.

Di ditu Rafael de la Rubia diumumkeun langsung ti Madrid éta dina 2024 éta 3ª Maret Dunya keur Peace na Nonviolence.

El Forum ngeunaan Non-kekerasan Dimimitian ku upacara alit sareng émosional paménta perdamaian dunya dina tilu basa: Español, portuguese y guarani. Éta sababaraha menit semedi sareng hubungan antara pamilon.  

Osvaldo nampilkeun prestasi sareng kamajuan anu dimimitian salaku Minggu pikeun Non-kekerasan dina kerangka Dunya Maret 1ª dina 2009 sareng kumaha kamajuanana salami 10 taun ieu. Dokumén ringkesan pondok dipidangkeun sareng gambar tina perjalanan éta.

Urang baranahan sababaraha usul éta Rafael de la Rubia, juru bicara pikeun March Dunya, nyatakeun dina pidato na:

"Nya Minggu Non-Kekerasan Mangrupikeun conto kalanggengan salami 10 taun, anu janten inspirasi. Éta mangrupikeun kagiatan anu tetep dina prosés, anu nunjukkeun urang jalan sareng kamajuan.

Kecap kekerasan:

Dina dinten ieu kami hoyong ngiringan istilah non-kekerasan

Dina awal Pébruari 2016, dina Forum Peña Blanca (Honduras), pakaitna humanis MSGySV ngaluncurkeun kampanye pikeun dilebetkeun kecap non-kekerasan dina kamus Akademi Basa Spanyol.

Éta ngeunaan manjangkeun tindakan ieu kana basa sanés anu henteu ngagaduhan kecap ogé. Non-kekerasan dina basa Rusia cenah ненасилие, dina basa Céko éta nenásilí, dina basa Jerman gewaltlosigkeit, dina basa Itali nonviolenza sareng dina basa Inggris nonviolence, tapi dina basa Spanyol henteu aya.

Pikeun kecap tiasa dilebetkeun kana kamus basa Spanyol, éta kedah didokuméntasikeun yén éta dipaké normal, ieu kumaha jalanna kaasup. Maka éta gumantung ka agén sosial pikeun dianggo supados panggunaanna digeneralisasi sareng hartosna diasimilasi sareng dipikaharti di sadaya tempat anu nyarios basa Spanyol.

Kami ngamangpaatkeun Poé kekerasan pikeun ngundang éta pikeun dianggo salaku hiji kecap, babarengan sareng tanpa tanda hubung, sahingga urang tiasa nampi kecap anu resmi dina basa Spanyol. Hayu urang kolaborasi pikeun ngapopulerkeun panggunaan na, sareng éta, pikeun masihan éntitas pikeun kecap konci pikeun jaman sosial anu anyar.

Festival Pilem Non-Kekerasan: Dinten ayeuna dimimitian Festival Internasional 3 dinten ieu diwanohkeun ku FICNOVA.

Laut Perdamaian Mediterania: Kampanye dimimitian dina Dunya Maret 2ª anu maksudna pikeun ngarobah éta Mediterania dina lautan perdamaian, rapat budaya sareng bebas tina senjata nuklir.

Buku:  

- Buku Sketsa tina Saure Redaksi. 100 halaman. Éta bakal kaluar dina sababaraha minggu. Dina basa Spanyol sareng basa Basque. Edisi dina basa sanés diharepkeun.

- Buku tina Sekretariat Hadiah Nobel Perdamaian: Parantos ditaros MSGySV nyerat bab ngeunaan kekerasan. Urang kedah nganteurkeunana dina bulan Désémber taun ieu.

-Buku ka-2 MM. Kami sareng eusi sareng majelis. Inpormasi masih leungit ti sababaraha tempat.

Kami tempo ngantosan sakedik deui sareng kaluar nalika TPAN. Dina hal éta kami bakal ngahijikeun surah khusus kana topik éta. 

-Kegiatan salajengna

- Pagawean nuju dilakukeun dina ngayakeun Pésta cyberactivism warga global dina téma TPAN ngagungkeun asupna kana kakuatan nalika diproklamasikeun PBB. Urang ngitung kanggo mimiti 2021. 

               - Urang bakal ilubiung dina Maret pikeun Perugia Damai - Assisi 10 Oktober payun.

- Konperénsi Internasional: Di Gin dina akhir bulan Oktober, Sekretariat Hadiah Nobel Perdamaian parantos ngundang MSGySV campurtangan sareng 4 organisasi internasional anu sanés, sahingga nonoman ti organisasi ieu nampilkeun proposal, proyék sareng tindakanana.  

- Forum Daérah pikeun Perdamaian di Amérika Latin dina Maret ti 2021 disetir ku Hadiah Perdamaian kalayan dukungan ti kota Merida-Méksiko sareng 9 paguron luhur di daérah éta Maya. Awak urang ogé diulem MSGySV.  

-3 Maret Dunya

               -Kami sacara resmi ngumumkeun éta 3ª MM bakal dimimitian tanggal 2 Oktober 2024

-Siga dina 2ª MM éta bakal ngamimitian sareng akhir di kota anu sami saatos ngurilingan planét.

Éta bakal ngahijikeun wisata régional sapertos: Amérika Kidul Maret, Amérika Tengah Maret, Maret pikeun Laut Perdamaian Mediterania y Maret Amérika Latin. Kami arepkeun yén bakal aya batur anu ngiluan. Mudah-mudahan kami gaduh pawai kalayan idéntitas di benua.

-It ogé bakal ngahijikeun format wisata virtual, dina raraga masihan partisipasi anu paling ageung pikeun anu resep.

Kalender Dunya ka-3 Maret

-Ong 21/6/2021, markas-markasna bakal dipikaterang pikeun kota-kota pikeun nerapkeun ka-3 MM 2024.

-Kota calon bakal ngirim lamaranana dina 21/6/2022.

-2/10/2022 bakal diumumkeun dimana MM ka-3 bakal dimimitian / réngsé.               

-2/10/2024 ngamimitian 3 Maret Dunya.

ti Tim Koordinasi Global MSGySV Kuring dibéjaan yén Oktober ieu sénsus kaanggotaan énggal bakal dilaksanakeun teras pamilihan kanggo tim koordinasi global énggal bakal dilaksanakeun. Urang teras ngajak anjeun ilubiung sareng ngiringan gabung Dunya tanpa perang sareng Kekerasan.  

Teu aya deui, hatur nuhun pisan…


Kami ngahaturkeun ka Liz Vasquez pikeun tarjamahan Inggris pikeun tulisan ieu.
0 / 5 (Harita 0)

Ninggalkeun comment hiji