Macroconsultation salila 3rd Dunya Maret

Pikeun 90%, prioritas mimiti manusa salaku spésiés nyaéta pikeun ngeureunkeun kalaparan sareng perang

Ku Carlos Rossique

Dina satengah kadua taun ieu, mimitian Juli 2 sareng paralel sareng 1rd World March for Peace and Nonviolence, urang badé ngaluncurkeun MAKROKONSULTASI GLOBAL ngeunaan masa depan anu dipikahoyong pikeun dunya dina hal hubungan internasional.

Kiwari réa omong-omong ngeunaan régenerasi démokrasi, tapi masih kénéh leuwih ti ngan saukur eufemisme, sabab tina pihak-pihak anu silih junun kakawasaan, modus-modus partisipasi anyar tacan dilaksanakeun sangkan kahayang rahayat téh. reflected dina cara leuwih kontinyu jeung nyata dina kaputusan pamaréntah, ninggalkeun démokrasi wawakil formal dina kaayaan kolot jeung anakronistic; praktis sarua jeung ieu dina abad ka-19, jeung nu aya dina discordance jelas jeung kemungkinan nu téhnologi informasi jeung komunikasi nawiskeun urang kiwari.

Aya ogé omongan ngeunaan kagunaan séjén tina téknologi ieu, sapertos AI (Artificial Intelligence) sareng yén ieu, pikeun nyegah bahaya, kedah saluyu sareng nilai sareng tujuan manusa. Ieu nyababkeun urang kana persimpangan anu pikaresepeun anu naroskeun urang pikeun ngartikeun persis naon tujuan sareng nilai-nilai manusa ieu dina tingkat global.

Nya, upami urang nyarioskeun wasiat umum, urang yakin yén 90% tina populasi dunya bakal satuju yén prioritas mimiti manusa salaku spésiés nyaéta pikeun ngeureunkeun kalaparan sareng perang, anu peryogi mékanisme pikeun nangkep sareng ngahijikeun wasiat umum. Sareng upami wasiat politik pamaréntahan henteu saluyu sareng prioritas sareng amanat masarakat, kalolobaanana damai, aya anu kedah dipikirkeun deui ngeunaan struktur global sapertos PBB - praktis henteu aya gunana sareng ngiles dina konflik perang anu terakhir - anu mamatahan na. refoundation.

Tanpa ekspresi ieu wasiat anu sakitu legana damai sareng non-telenges rahayat, tanpa aggregation organisasi ieu wasiat jeung prioritas, urang ngajalankeun résiko tangtu timer karuksakan, kasangsaraan jeung impoverishment digeneralisasi, lamun teu degradasi ékologis nu nutup mangsa nu bakal datang. generasi nu bakal datang. Panginten urang kedah ngawitan nyebat kekerasan salaku panyakit sareng nyauran jalma-jalma anu nyababkeun perang sareng ngabeungharan diri tina aranjeunna gering patologis.

Kumaha carana ilubiung dina rundingan makro ieu?
survey bisa kapanggih di https://lab.consultaweb.org/WM sarta diwangun ku 16 patarosan, lolobana nu ngan merlukeun nganyatakeun darajat kasapukan jeung kalimah. Tungtungna, basa anu dijawab survey, tanggal lahir réspondén sareng kabangsaanna dikumpulkeun. Nalika anjeun nyandak survey, éta ngabantosan pikeun ngaktifkeun pilihan pikeun ngamungkinkeun geolokasi tiasa nawiskeun data geografis global.

Pikeun anu hoyong, tiasa atanapi peryogi ngajawab survey dina basa sanés sanés Spanyol, di katuhu luhur aya ikon kalayan simbol leutik buku sareng téks "Tarjamah / Tarjamahan / Traduire" anu anjeun tiasa ngaksés. pdf anu ngécéskeun kumaha ngalaksanakeun survey dina basa naon waé anu nganggo tarjamahan otomatis. (Dokumén panjelasan aya dina basa Spanyol, Inggris sareng Perancis tapi mugia urang tiasa ngalebetkeun kana basa sanés)

Catetan teknis: Pikeun ngahindarkeun duplikasi sareng nyalahgunakeun, penting pikeun émut yén réspon henteu tiasa dikumpulkeun langkung ti sakali tina komputer anu sami sareng / atanapi tina browser anu sami.

Ninggalkeun comment hiji