Nelepon campur tangan PBB di Bolivia

Telepon World Maret pikeun PBB campur tangan ngalawan gelombang kekerasan rasis dina kamajuan anu nyusul kudeta.

TILIKKEUN MARKAH GELOMBANG UNTUK KABIRAN LAN NOVIOLENCE UNTUK UNTUK UNTUK INTERVENE DI BOLIVIA MENGGUNAKAN INGKEUN PANGGUNGAN PROMOSI PANGGIHAN RACIST IN PROGRISI NASA NEGARA NEGARA NEGARA

World March for Peace and Nonviolence call the international international to urgently intervenle in the United Nations in Bolivia in order to avoid a racist massacre in the framework of the hate campaign against people pribumi and petani promosi the organisers of the "coup status ”kajantenan ayeuna.

Di sisi sanés, sesah pikeun menerkeun tiiseun éta OEA sateuacan kudeta ieu, anu parantos hadir di Bolivia kanggo nuturkeun pamilihan umum, sareng ngagaduhan pamilihan anyar.

Kami ngabagéakeun yén urut Présidén Evo Morales parantos mundur pikeun ngiringan naon anu tiasa janten perang sipil sareng ngucapkeun salamet Présidén López Obrador Méksiko pikeun ngabagéakeun anjeunna, bari nyatakeun perhatian kami anu penting pikeun kasaksian anu datang ka urang ngeunaan tindak-tanduk sareng kekerasan ku kelompok rasis diintegrasikeun dina organisasi kudeta, ngalawan lalaki sareng awéwé pribumi sareng tani.

Kami ngulangkeun usul na March Dunya yén konflik naon waé, henteu paduli tingkat mana éta lumangsung, dibéréskeun ku cara anu aman sareng henteu bengong.

Kekerasan ngutuk jalmi-jalmi mundur sareng sangsara. Nonviolence nyaéta naon anu ngabuka hareup.

Coordinación
Maret kanggo perdamaian sareng Nonviolence
Méksiko 12 / 11 / 2019

3.7 / 5 (Harita 6)

1 koméntar kana "Daya tarik pikeun campur tangan PBB di Bolivia"

  1. Evo Morales henteu ngantunkeun Bolivia saatos 14 taun praktékna, salaku palaku protés sosial pikeun pamilihan umum kaopat?

    Dina hiji nagara pribumi sareng mestizo, masih kénéh tiasa mastikeun yén rasisme diluhur bentrok budaya sareng manipulasi hiji pimpinan anu teu tungtungna janten pribumi, tapi mestizo (Evo Morales teu ngartos atanapi nyarios basa tunggal)?

    Nyaeta 21 dinten pangangguran anu teu kaanggotaan tanpa kekerasan anu teu dipikanyaho yén pindah ka pulisi sareng pasukan bersenjata pikeun nyandak peran, sanés di sisi pamaréntahan anu nyimpang, tapi di sisi penduduk, anu dugi ka waktos éta ngalaman seueur kacilakaan sareng tilu maotna, sadaya ti aranjeunna tina sisi demonstran, sareng teu aya pihak disisi pamaréntahan?

    Naha aktivasina gugus bersenjata, anu nyababkeun konvérsi, tiwas sareng kekerasan ku Evo Morales tina waktos uihna, pikeun sah kasumpinganna dikaluarkeun?

    Naha aya komitmen anu langkung saé pikeun posisi pulitik tina hiji pilihan pikeun mediasi, atanapi paculéran anu épék dibeungkeut tina kapentingan anu pikaresepeun?

    Naha éta disingkirkeun yén krisis sosial sareng pribadi di dunya ayeuna ogé kalebet runtuhna pamaréntahan anu dikorupsi ku korupsi, tindakanana, sareng hipokrit sapertos Evo Morales, anu ogé mupangati dirina salaku Pachacuti?

    Kami teraskeun ngadukung 2MM kusabab kami terang yén urang hirup dina satengahna model, gagasan sareng kapercayaan, anu kalebet urang sadayana. Sareng ayeuna ayeuna éta masalah pikeun negeskeun sisi, sakumaha inersia Perang Tiis, sentimen sareng pangalaman jero masarakat Amérika urang henteu pantes kana agama, kapercayaan, atanapi ideologi. Sareng hikmah jero sareng manah anu tulus bakal ngeureunkeun kekerasan ieu dibangkitkeun konflik politik sareng non-ras, bahkan aranjeunna masih nyobian ngamanipulasi arah éta.

    Daniel Mauricio Rodríguez Peña
    link di Bolivia

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji