Peluncuran 2 World Maret

Aya acara peluncuran 2 World March for Peace and Nonviolence in the endearing and bersejarah di Circulo de Bellas Artes de Madrid.

2 Oktober ieu tina 2019, dina Circle of Rupa Arts of Madrid, saatos ngamimitian simbolis dina Maret Maret di km 0 Puerta del Sol, dilaksanakeun di Circle of Fine Arts, tindakan resmi anu nandaan awalna. .

Ieu dihadiran ku sababaraha speaker dina sababaraha panél anu campur tangan di payuneun sababaraha jalma 200, sadayana dirésponasi sareng ramalan gambar sareng video.

Rupa-rupa kagiatan anu dilakukeun dina taun-taun saatos 3 dibere heula

Nyadar simbol manusa Perdamaian sareng Nonviolence di pusat atikan sareng olahraga Jesús Arguedas (MSGySV Spanyol).

Martsa anu dilaksanakeun di Amérika Tengah sareng Amérika Kidul ku Sonia Venegas ti Ékuador anu miluan duanana.

Karya-paningkatan kasadaran anu dilakukeun di Spanyol dina tingkat parlemén ngeunaan peran anu timbalan tiasa maénkeun dina mencét pamaréntah dina nandatanganan Perjangjian ngeunaan Larangan Senén Nuklir - TPAN dilakukeun ku Pedro Arrojo.

Sareng ogé kaayaan kampanye "Telepon ka kota-kota" pikeun ngadukung TPAN kalayan komitmen anu di tingkat kabupaten ku Carlos del Pozo sareng Antonio Pérez tina Gerakan Sosial Casar (Guadalajara-Spanyol).

Hatur nuhun kirimkeun video ieu ka Juan C. Marín

Teras anu janten tema sentral 2 World Maret dibahas

    • Pedro Arrojo (Hadiah Goldman) negeskeun kaayaan darurat darurat kusabab ngaluarkeun sumber, sedengkeun Paco, tina Extinction-Rebellion Spanyol sareng Nicolás, tina Fridays for Future ngalaporkeun dina Strike Iklim Dunya nembé sareng diondang ku tekad pikeun ngalakukeun Henteu kalangkang minangka cara nempatkeun tekanan ka pamaréntah ngalawan darurat klimaks ieu.
    • Carlos Umaña (ICAN, Hadiah Perdamaian Nobel) campur dina video ti Kosta Rika ngajelaskeun résiko anu ayeuna tina kacilakaan nuklir, sareng detil kaayaan kaayaan TPAN ngeunaan pakarang nuklir larangan, didorong ku nagara 122, disaluyuan ku 79 sareng disahkeun ku 32, dugi ka kaping na Ukur 18 anu leungit deui ratifikasi pikeun asup kana kakuatan di PBB.
    • Henteu diskriminasi: Carmen Magallón Anjeunna nyatakeun dukungan na ka WlLPF-Spanyol sareng Marian Galan (Awéwé leumpang Damai) disorotkeun kaayaan awéwé di nagara anu béda sareng ogé ngadamel tuduhan awéwé salaku juru kunci Ibu Bumi.
    • Nonviolence: Philippe Bélal (World Center for Humanist Studies) Kuring negeskeun yén nalika aya kekerasan aya sistematis kamungkinan henteu kakurangan, sareng ngalaksanakeun étika, alatna, mangpaat sareng metodeu tindakanna, ngamungkinkeun méré jawaban anu koheren sareng relevan boh sacara pribadi sareng sosial.
    • Multilateralism: A video tina Walikota Federico Zaragoza (Budaya Yayasan Damai) anu bakal di bulan Maret téma témplasi deui Bangsa-Bangsa Bersatu.

Sababaraha pakakas anu dibere pikeun ngabantosan langkung echo ka bulan Maret sareng penderitaanana kana kakurangan

Consuelo Fernández (COPEHU), sareng Philippe Bélal (Observatorium Noviolencia) méré koméntar kana pangalaman dina ngalakonan bengkel dina sagala rupa lapangan (paguron luhur, perpustakaan umum, jsb).

Dina bagian anu paling teknis. Carlos Rossique dibere aplikasi komputer pikeun partisipasi warga sareng Antonio Gancedo rupa-rupa hartosna anu nyédah dina Maret dina Jaringan ieu bakal dirojong.

Bagéan budaya sareng seni henteu kurang

    • Fran saure, Redaksi (Editorial Sauré) ngartos ngeunaan tindakan anu sadinten dina dinten anu sami 2 bulan Oktober di Bilbao ku penerbitna ngadistribusikaeun buku ilustrasi gratis ka pamuda 500 pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan buli.
    • Encarna Salas Anjeunna ngabagi pangalaman anu anyar dina Festival musik-budaya anu dikelompokeun di lingkungan Eva di Madrid.
    • Éta aktor Alberto Ammann Anjeunna hoyong ngantebkeun peran anu budaya tiasa maénkeun saluareun hiburan, janten alat pikeun kasadaran sareng refleksi.
Hatur nuhun waé pikeun mindahkeun gambar ka Juan C. Marín sareng Iban P. Sánchez.

Tungtungna, Rafael de la Rubia ngajelaskeun prinsip sareng perjalanan umumna

tungtungna, Rafael de la Rubia (MSGySV) koordinator 2 World Maret, ngajelaskeun prinsipna sareng jalur umumna, kumaha sababaraha tindakan anu dibangkitkeun dina undak tim dasar bakal diucapkeun, ogé operasionalna.

Nalika cuaca henteu ngijinkeun asupkeun detil rute pikeun unggal buana (kalebet Artik, Antartika sareng "Maret ku parahu di Tengah").

Rafael menyimpulkan kalayan nelepon inspirasi pikeun ngiringan usaha na:

"... Di cakrawala anu ditarikna ku manusa umatna ti hareup ...
Unggal waktos anjeunna ngalakukeun éta kalayan kakuatan langkung ...
Pitunjuk pancaindera pribadi sareng masihan arah ka rahayat.
Di dinya urang bakal pendak deui sareng urang sadayana bakal mikawanoh diri salaku manusa"

Salaku panutupanana, Isabel Bueno, ti CEIP Núñez de Arenas (Madrid) sareng Carolina Egüez, ti Little Footprints (Italia), ngomentaran prosés kembar antara sakola éta sareng orkestra anu ngirimkeun ti Turin (Italia) pesen ti Sabina Colona-Pretti, pangadeg orkestra.

Kuring mungkas acara kalayan konsér endah na Musik Galactic dimaénkeun ku Laut biru y Joshua Arias; di payun, tempoan panorama Madrid bercahya nempatkeun sentuhan bérés ka dinten 2 Oktober, sedengkeun gambar sareng salam ti sababaraha bagian pangeusina masih dirayakeun ngagungkeun acara awal Maret Maret.

Martine SICARD
Dunya tanpa Perang sareng Kasar


Kami ngahargaan dukungan kalayan nyebarkeun wéb sareng jaringan sosial 2 World Maret

web: https://www.theworldmarch.org
Facebook: https://www.facebook.com/WorldMarch
Twitter: https://twitter.com/worldmarch
Instagram: https://www.instagram.com/world.march/
Youtube: https://www.youtube.com/user/TheWorldMarch
5 / 5 (1 Review)

Ninggalkeun comment hiji