Jilid Maret di Républik Ceko

Anggota Tim Internasional di Prague, Republik Ceko, dina 20 Pebruari milu dina kagiatan anu dijadwalkeun

Maret Kadua Kadua kanggo Damai sareng Nonviolence, anu ngamimitian tanggal 2 Oktober 2019 ti Madrid, bakal ngarambat di jagat ieu sareng tungtungna 8 Maret 2020 di Madrid deui, ngadatangan Prague dina 20/02/2020.

Kamari, koordinator umum World Maret for Peace and Nonviolence (2nd MM) sareng pangadeg organisasi internasional World tanpa Wars and Kekerasan, Rafael de la Rubia Spanyol sareng Pak Deepak Vyas ti India, anggota Tim Pengetahuan Dasar MM ke-2 dugi ka Iraha.

Dina 141 dinten Maret parantos aya di 45 nagara, langkung ti 200 kota di sadaya buana

"Kami parantos 141 dinten sareng salami ayeuna World Maret parantos ngalaksanakeun kagiatan di 45 nagara sareng sakitar 200 kota di sadaya buana. Ieu mungkin berkat dukungan seueur organisasi, sareng khususna dukungan sukarela sareng henteu mikataeun rébuan aktivis di sakuliah dunya. Kami dina bagian anu parantos di Éropa, ti Republik Ceko urang angkat ka Kroasia, Slovenia, Italia sareng urang bakal nutup Dunya Maret saatos ngurilingan planét di Madrid tanggal 8 Maret, dina Hari Wanoja Internasional, ”saur Rafael de Pirang dina diskusi panel, anu museurkeun pisan kana salah sahiji tujuan utama MM 2nd, nyaéta ningkatkeun kasadaran bahaya anu parah ku pakarang nuklir di dunya sareng kaayaan anyar anu dipasihkeun ku kutang Dukungan ti nagara-nagara ka Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir disatujuan di PBB dina 7 Juli 2017.

"Kaayaan ieu nyaéta Perjangjian anu disatujuan ku nagara-nagara 122, anu ti 81 kantos parantos nandatanganana sareng 35 parantos dipereskeunana. Diperkirakeun yén jumlah 50 nagara anu diperyogikeun pikeun diangkat tiasa diasupan dina sasih bulan, anu bakal ngawakilan léngkah munggaran anu penting pisan pikeun umat manusa dina jalan ngabasmi. "

Tabel buleud ogé kajawab ku kaayaan di Céko

Meja buleud ogé kajantenan kaayaan di Républik Céko sareng sual éta ditimbulkeun kunaon kunaon Républik Céko dibootkeun hungkul perjangjian penting ieu di PBB babarengan sareng kakuatan nuklir?

Dina biantarana, Mr. Miroslav Tůma ngelingan, antara lain, alesan kunaon dina ahir Januari taun ieu ngajantenkeun Buletin NGO AS ngeunaan Élmuwan Atomik ngingetkeun yén panangan Jam Jam Kiamat Tukang aya 100 detik tengah wengi, atanapi akhir peradaban manusa. Anjeunna nekenkeun ancaman kaamanan anu disababkeun ku pakarang nuklir salaku hasil tina modérnisasi sareng kamungkinan proliferasi na handapeun konsép nuklir nuklir. Anjeunna ogé nyatakeun kamunduran hubungan kaamanan antara AS. UU. sareng Féderasi Rusia, khususna di daérah kontrol kendali, sareng nunjukkeun pentingna perjanjian internasional anu aya hubunganana sareng énergi nuklir, sapertos Perjangjian Non-Proliferasi Nuklir (NPT), Perjanjangan Ujian Nuklir Komprehensif (CTBT) ) sareng Perjangjian tentang Pakarang Nuklir (TPNW).

"Disarmament nuklir mangrupikeun syarat pikeun perdamaian dunya. Atas kasepakatan internasional, rundingan diplomatik sareng gawé internasional, urang laun-laun kedah ngiringan ngaleungitkeun sagala senjata nuklir, kalebet munisipalitas uranium. Perlu neraskeun pikeun ngalaksanakeun pengembangan sareng panyebaran sadaya senjata pemusnah masif sareng ngadegkeun badan pengawasan internasional anu efektif kalayan amanat anu kuat, ”saur Tomáš Tožička, cabang Cawang Watch of Czech.

Républik Céko ngékspor senjata konvensional ka ampir saréréa

"Salian pakarang nuklir, pamakean anu bakal aya akibat anu parah pikeun sakumna pangeusina teu kedah urang hilap yén senjata konvensional nyababkeun korban kaétang unggal dinten. Républik Céko ngékspor senjata ieu pikeun ampir saréréa. ” Urang kedah ngobrol ngeunaan kumaha carana ngawatesan sareng ngontrol perdagangan dina senjata ieu. ” Saur Peter Tkáč tina Nesehnutí.

Cik Alena Gajdůšková, anggota KADAB DPRD Republik Ceko, anggota PNND, ogé janji pikeun ngarobih para kolega anjeun di Dewan Perwakilan kanggo gabung deui seueur anggota anu ngadukung Perjangjian Senén Nuklir. sareng nampa inpormasi ti Spanyol. Komitmen ka nagara anggota NATO ngagabung sareng ngaratifikasi Perjangjian ngeunaan pakarang nuklir.

Saatos tabél buleud, pamilon ngalih ka simbolis "Maret pikeun katenangan sareng nonviolence" ti Novotný Lávka ka Národní, ka bioskop Evald, dimana perdana dokumenter "Awal ahir senjata nuklir" diperkirakeun ti 18:00.

Dokumentari ngalayanan inisiatif sareng aktivis anu ngadukung TPAN

Diréktur na, Álvaro Orus, ti Spanyol, nyarios sateuacan saringan: "Ieu mangrupikeun dokuméntasi anu dikaluarkeun ku lembaga pers internasional Pressenza, hiji lembaga wartawan sukarela dikaitkeun kana ideu ngeunaan masalah nonviolence sareng hak asasi manusa. Éta dirancang pikeun mangpaat pikeun kabéh inisiatif sareng aktivis anu ngupayakeun ngadukung Perjangjian dina Larangan Pakarang Nuklir.

Spanyol, nagara kuring, ogé Républik Céko, teu ngadukung yén nyiptakeun Perjangjian ieu sareng kami yakin yén kaputusan sapertos kitu henteu kudu dilaksanakeun tanpa konsultasi pikeun warga anu sacara umum teu acan kaartos ngeunaan éta sareng ngan saukur teu terang nanaon. Ku kituna, tujuan urang pikeun ngabatalkeun kasempetan ieu ngeunaan masalah ieu, ningkatkeun kasadaran sareng ajak warga sadaya nagara, anu umumna nentang senjata nuklir, pikeun ngadukung larangan ieu. ”

Poé sadinten Maret Maret pikeun Damai sareng Nonviolence lekasan sareng acara "Hayu urang masihan kasempetan perdamaian" di Wenceslas Square - Bridge. Kalayan, semedi pikeun perdamaian, nyerat sareng ngaduruk kahayang anu paling jero sadaya pamilon dina seuneu simbolis, ogé pagelaran musik sareng tari mangrupikeun tungtung anu émosional sareng pikaresepeun pikeun rapat internasional ieu di Prague.


Dunya tanpa perang sareng kekerasan - 21 Pebruari 2020
Hatur nuhun sateuacanna pikeun perhatian anjeun kana topik ieu sareng publikasi inpormasi na. Urang némpél sababaraha poto dina dinten éta.
Kanggo organisasi internasional sadunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan.
Dana Feminová
Organisasi Kemanusiaan Internasional Dunya tanpa Perang sareng Kasar Éta aktif saprak 1995 sareng ti saprak ngalegaan langkung ti tilu puluh nagara di sakumna dunya. Dina taun 2009, éta ngaluncurkeun World Maret for Peace and Nonviolence, hiji proyék internasional anu ngalibatkeun rébuan organisasi, lembaga, kapribadian sareng politikus ti ampir saratus nagara.
Taun 2017, Hadiah Nobel Perdamaian dianugerahi pikeun sumbangan nya pikeun prosés badami Perjangjian ngeunaan Pakarang Nuklir Nuklir sareng Kampanye Internasional pikeun Ngaleungitkeun Senjata Nuklir (ICAN), anu Dunya tanpa Perang sareng Kasarung.
Poto: Gerar Femnina - Pressenza

Kami ngahargaan dukungan kalayan nyebarkeun wéb sareng jaringan sosial 2 World Maret

web: https://www.theworldmarch.org
Facebook: https://www.facebook.com/WorldMarch
Twitter: https://twitter.com/worldmarch
Instagram: https://www.instagram.com/world.march/
Youtube: https://www.youtube.com/user/TheWorldMarch
5 / 5 (1 Review)

Ninggalkeun comment hiji