Humahuaca: Sejarah Mural

Ti Humahuaca mangrupikeun akun anu bermakna ngeunaan kolaborasi dina ngawujudkeun hiji Mural

Ti Humahuaca mangrupikeun akun anu bermakna ngeunaan kolaborasi dina ngawujudkeun hiji Mural

Di Humahuaca tanggal 16 Oktober 2021

Tanggal 10 Oktober taun ieu, diayakeun di Humahuaca - Jujuy un Mural dina kontéks "1 Maret Amérika Latin pikeun Non-Kekerasan”Dipromosikan ku Siloistas sareng Humanistas.

Mural ieu mangrupikeun hasil tina aksi babarengan sareng réréncangan akrabna "El Mensaje de Silo" anu nyumbang kana ngahaja, ngalukis sareng waktos pikeun ngawujudkeun gambar anu diusulkeun, diantarana nyaéta Rubén, Angelica, Samin, Natu, Dalmira, Omar sareng Gaby.

Kami ogé ngagaduhan kolaborasi saurang muralist Humahuaqueño anu ngadamel skétsa sareng ngarahkeun sadaya padamelan, Professor Julio Perez.

Aranjeunna ogé masihan kami lukisan anu sobat ti grup politik.

Saatos saminggu sareng sababaraha kagiatan di sakola menengah, kagiatan ieu ditetepkeun kalayan parantosan Mural anu dilaksanakeun dina 2 dinten.

Tanggal 9 Oktober, beberesih sareng persiapan témbok dilaksanakeun.

Tanggal 10 Oktober, dinten anu paling diantos ku sadayana, gambar sareng lukisan parantos réngsé.

Aranjeunna dinten geulis pisan, pisan ngahibur, sareng sababaraha anekdot pikeun nyaritakeun sareng momen anu unik.

Unsur-unsur anu ngawangun karya seni diideuan ku pandangan dunya Andéi: panonpoé sareng bulan, jalu awéwé sareng awéwé anu ngagambarkeun dualitas dunya Andéi anu nunjukkeun yén ngalakukeun sababaraha hal atanapi salaku hiji tim, ngabédakeun dirina tina diusulkeun individualisme. ku budaya anu sanésna, wiphala, anu ngagambarkeun integrasi masarakat adat Abya Yala, chacana, anu mangrupikeun simbol spiritualitas Andean sareng di jerona, logo Maret Amérika Latin, bukit-bukit anu janten apus (jalma wicaksana atanapi situs suci), sareng frasa jalan anu mangrupikeun bagian tina buku Pesen Silo "Diajar nolak kekerasan di anjeun sareng di luar anjeun".

Di kota urang mural ngagaduhan pangaruh anu saé pisan, seueur warga setempat naros perkawis éta, perkawis Maret, ngeunaan pesen Silo, jst. kalebet laporan ti stasiun radio lokal.

Kami salam ka sadayana kalayan kaasih pisan.
"Damai, Kakuatan sareng Gumbira"


Nulis: Gabriela Trinidad Quispe
16 / 10 / 2021

Ninggalkeun comment hiji