Humahuaca: Sejarah Mural

Ti Humahuaca mangrupikeun akun anu bermakna ngeunaan kolaborasi dina ngawujudkeun hiji Mural

Ti Humahuaca mangrupikeun akun anu bermakna ngeunaan kolaborasi dina ngawujudkeun hiji Mural

Di Humahuaca tanggal 16 Oktober 2021

Tanggal 10 Oktober taun ieu, diayakeun di Humahuaca – Jujuy a Mural dina konteks «1 Maret Amérika Latin pikeun Non-Kekerasan»didorong ku Siloists sareng Humanis.

Mural ieu hasil tina aksi babarengan jeung babaturan deukeut "El Mensaje de Silo" anu nyumbang intentionality maranéhanana, cet jeung waktu pikeun ngawujudkeun gambar nu diajukeun, diantarana Rubén, Angelica, Samin, Natu, Dalmira, Omar jeung Gaby..

Kami ogé ngagaduhan kolaborasi saurang muralist Humahuaqueño anu ngadamel skétsa sareng ngarahkeun sadaya padamelan, Professor Julio Perez.

Aranjeunna ogé masihan kami lukisan anu sobat ti grup politik.

Saatos saminggu sareng sababaraha kagiatan di sakola menengah, kagiatan ieu ditetepkeun kalayan parantosan Mural anu dilaksanakeun dina 2 dinten.

Tanggal 9 Oktober, beberesih sareng persiapan témbok dilaksanakeun.

Tanggal 10 Oktober, dinten anu paling diantos ku sadayana, gambar sareng lukisan parantos réngsé.

Aranjeunna dinten geulis pisan, pisan ngahibur, sareng sababaraha anekdot pikeun nyaritakeun sareng momen anu unik.

Unsur-unsur anu ngawangun karya seni diideuan ku pandangan dunya Andean: panonpoe sareng bulan, coya lalaki sareng awéwé anu ngagambarkeun dualitas dunya Andean anu nunjukkeun ngalakukeun hal-hal sacara pasangan atanapi salaku tim, ngabédakeun diri tina dunya Andean. individualisme diusulkeun ku budaya sejen, wiphala, nu ngagambarkeun integrasi masarakat pribumi Abya Yala, chacana, nu mangrupakeun simbol spiritualitas Andean jeung di jerona, logo tina Latin Amérika Maret, pasir anu apus ( situs wijaksana atawa suci), jeung frase tina jalur anu mangrupa bagian ti buku Pesen of Silo «Diajar nolak kekerasan di anjeun sareng di luar anjeun".

Di kota urang mural ngagaduhan pangaruh anu saé pisan, seueur warga setempat naros perkawis éta, perkawis Maret, ngeunaan pesen Silo, jst. kalebet laporan ti stasiun radio lokal.

Kami salam ka sadayana kalayan kaasih pisan.
"Katengtreman, Kakuatan sareng Kabagjaan"


Nulis: Gabriela Trinidad Quispe
16 / 10 / 2021

Ninggalkeun comment hiji