Nuju ka payun tanpa senjata nuklir

Larangan senjata nuklir muka masa depan anyar pikeun kamanusaan

-50 nagara (11% populasi dunya) nyatakeun yén senjata nuklir ilegal.

-Senjata nuklir bakal dilarang sapertos senjata kimia sareng biologis.

Bangsa-Bangsa Bersatu bakal ngaktipkeun Perjanjian pikeun Larangan Pakarang Nuklir dina Januari 2021.

Tanggal 24 Oktober, berkat dilebetkeunana Honduras, sosok 50 nagara anu parantos ngaratifikasi Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir (TPAN) anu dipromosikeun ku PBB parantos dihontal. Dina tilu bulan deui, TPAN bakal ngamimitian sacara internasional dina hiji acara di markas PBB di New York.

Saatos acara éta, TPAN bakal neraskeun jalur larangan larangan senjata nuklir. 50 nagara ieu bakal terus diiluan ku 34 anu parantos ditandatanganan TPAN sareng ngantosan ratifikasi sareng 38 anu sanés anu damel sareng ngadukung didamelna di PBB. Ketegangan tiasa timbul di sésana nagara kusabab tekanan tina kakuatan nuklir pikeun Ngajempékeun wasiat masarakat, tapi, dina sadaya kasus, éta bakal janten warga nagara anu kedah naék sora urang sareng neken pamaréntah urang pikeun bertindak. ngiringan jeritan umum ngalawan senjata nuklir. Urang kedah ngajantenkeun bantosan ieu terus tumuh dugi kakawasaan nuklir janten langkung terasing, sedengkeun wargana nyalira maréntahkeun ngiringan dinamis pikeun ngajaga perdamaian sareng henteu ngamajukeun bencana.

Léngkah ageung anu muka kemungkinan anu teu tiasa dibayangkeun dugi ka ayeuna

Éntri kana kakuatan TPAN mangrupikeun léngkah ageung anu muka kemungkinan dugi ka ayeuna teu kabayangkeun. Kami nganggap éta bata anu mimiti dikaluarkeun tina témbok anu kedah dibongkar, sareng saatos ngahontal éta mangrupikeun tanda yén kamajuan tiasa diteruskeun. Kami nyanghareupan kamungkinan warta anu paling penting dina dasawarsa ka tukang dina tingkat internasional. Sanaos teu aya sakedik berita dina média resmi (propaganda), kami ngaduga yén dinamis ieu bakal ngalegaan, sareng langkung gancang nalika tindakan-tindakan anu disumputkeun sareng / atanapi distorsi ku kakuatan dominan tiasa ditingali.

Protagonis utama pencapaian ieu nyaéta Kampanye Internasional pikeun Ngaleungitkeun Pakarang Nuklir (ICAN), juara Hadiah Nobel Perdamaian di 2017, anu parantos nunjukkeun dina akun twitter na pentingna acara éta, anu bakal mulai diberlakukeun dugi 22 Januari 2021.

Dina Maret Dunya ayeuna urang parantos mendakan yén bahkan di nagara-nagara anu pamaréntahanna ngadukung TPAN, seuseueurna warga masarakat henteu sadar kana kanyataan ieu. Kusabab kaayaan konflik sareng kateupastian internasional ngeunaan masa depan, di tengah pandemi anu mangaruhan urang, aya jenuh sinyal négatip sareng "berita goréng". Kusabab kitu, pikeun ngadukung éta kalayan langkung épéktip, kami ngajukeun henteu mangaruhan sieun bencana nuklir salaku mobilisasi, tapi sabalikna, nekenkeun alesan-alesan perayaan larangan éta.

Partéi Cyber

The World without Wars and Violence Association (MSGySV), anggota ICAN, damel kanggo ngayakeun perayaan anu hébat dina 23 Januari kanggo ngélingan tonggak bersejarah ieu. Éta bakal ngagaduhan format virtual-cyber party. Éta mangrupikeun proposal terbuka sareng sadaya kelompok anu resep, palaku budaya sareng warga masarakat diulem pikeun ngiringan éta. Bakal aya tur virtual tina sadaya sejarah perang ngalawan senjata nuklir: mobilisasi, konser, pawai, forum, demonstrasi, deklarasi, kagiatan pendidikan, simposium ilmiah, jst. Pikeun ieu bakal ditambihan sagala jinis kagiatan partisipasi musik, budaya, artistik sareng warga pikeun sapoé Perayaan Planét.

Kami bakal ngembangkeun tindakan ieu dina komunikasi sareng publikasi salajengna.

Dinten ieu kami ngiringan pernyataan Carlos Umaña, sutradara internasional ICAN, anu gumbira nyatakeun: "Dinten ieu mangrupikeun dinten bersejarah, anu mangrupikeun tonggak tonggak hukum internasional pikeun pelucutan senjata nuklir ... Dina 3 bulan, nalika TPAN resmi, larangan éta bakal janten hukum internasional. Maka dimimitian jaman anu énggal ... Dinten ieu mangrupikeun harepan ".

Kami ogé nyandak kasempetan ieu pikeun hatur sareng ucapan salamet ka nagara-nagara anu parantos ngaratifikasi TPAN sareng sadaya organisasi, kelompok sareng aktivis anu parantos digawé sareng teraskeun ngalakukeun éta Kamanusaan sareng planét mimiti jalan anu nyababkeun ngaleungitkeun senjata nuklir. Ieu mangrupikeun hal anu urang kahontal sasarengan. Kami hoyong nyebatkeun khusus ka Peace Boat yén, ti Jepang, dina dinten perayaan, parantos émut sareng mikawanoh padamelan anu dilakukeun MSGySV pikeun kampanye ICAN di TPAN salami sapanjang perjalanan WW2.

Kami neraskeun damel sareng sadayana pikeun perdamaian sareng non-kekerasan. Diantara tindakan-tindakan anyar anu direncanakeun, MSGySV bakal ngayakeun webinar anu ditujukeun pikeun mahasiswa sareng dosen ti sababaraha paguron luhur dina kerangka rangkéan anu Sekretariat Permanén tina KTT Perdamaian Nobel parantos dijadwalkeun dina sababaraha bulan ka payun. Téma na nyaéta: "Tindakan dina dasar sosial sareng naékna internasional"

Kalayan dorongan tina ieu sareng seueur tindakan anu bakal datang, kami nguatkeun pengumuman anu kami buat dina 2 Oktober kanggo ngayakeun Maret Dunya ka 3 pikeun Perdamaian sareng Non-Kekerasan di 2024.

Daptar nagara anu parantos ngaratifikasi TPAN

Antigua sareng Barbuda, Austria, Bangladés, Bélisé, Bolivia, Botswana, Kepulauan Cook, Kosta Rika, Kuba, Dominica, Ékuador, El Salvador, Fiji, Gambia, Guyana, Honduras, Irlandia, Jamaika, Kazakhstan, Kiribati, Laos, Lesotho, Malaysia , Maladéwa, Malta, Méksiko, Namibia, Nauru, Selandia Baru, Nikaragua, Nigeria, Niue, Palau, Paléstina, Panama, Paraguay, Saint Kitts sareng Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent sareng Grenadines, Samoa, San Marino, Afrika Kidul, Thailand , Trinidad sareng Tobago, Tuvalu, Uruguay, Vanuatu, Vatikan, Vénézuéla, Vietnam.


Tulisan aslina tiasa dipendakan dina halaman wéb Pressenza International Press Agency: Larangan senjata nuklir muka masa depan anyar pikeun kamanusaan.

0 / 5 (Harita 0)

Ninggalkeun comment hiji