Nuju Masa Depan Tanpa Kekerasan Amérika Latin

March Amérika Latin Latin ditutup sareng Forum Nuju Masa Depan Non-Kekerasan Amérika Latin

Dinten Jumaah, 1 Oktober, fasilitas Pusat Civic for Peace di Heredia dimimitian ku kecap wilujeng sumping sareng dukungan pikeun kagiatan Wakil Walikota Kotamadya Heredia, Ibu Angela Aguilar Vargas.

Panto Pusat Sipil pikeun Perdamaian kabuka pikeun neraskeun ngalaksanakeun kagiatan sapertos ieu dina hal Nonviolence sareng urang ngarepkeun taun payun urang gaduh kamungkinan ngalaksanakeun langkung seueur kagiatan tatap muka pikeun masarakat Herediana, ceuk Wakil Walikota.

Forum anu dikirimkeun ku halaman tina Facebook tina Maret Amérika Latin pikeun Non-Kekerasan, dikembangkeun sadidinten ku ceramah anu narik pisan sareng sareng partisipasi dina topik hikmah karuhun bangsa asli Amérika Latin, Inclusive Societies pikeun sadaya jalma sareng ékosistem, Proposal pikeun tindakan Non-kekerasan ngalawan kekerasan struktural, sareng dipungkas ku paguneman; Tindakan anu ngadukung pelucutan senjata di Amérika Latin.

Dinten kadua Forum

Tanggal 2 Oktober, urang teraskeun sareng dua ceramah terakhir Forum; Kaséhatan Méntal sareng perdamaian batin diperyogikeun pikeun ngawangun komunitas anu teu gaduh kekerasan sareng kami nutup Forum ku Bursa pangalaman tindakan dina nguntungkeun Nonviolence tina generasi anyar.

Salami 2 dinten ieu, 31 spesialis ti 7 nagara (Méksiko, Kosta Rika, Kolombia, Peru, Argentina, Brazil, Chili), nyarioskeun 6 Paksi Tématis anu diusulkeun dina Forum Internasional Mimiti Ieu Nuju Masa Depan Tanpa Kekerasan Amérika Latin.

Kami parantos masihan diri urang sasih tepat, dugi ka 2 Nopémber, pikeun nyebarkeun kenangan, kasimpulan sareng tindakan anu bakal kahareup pikeun neraskeun padamelan anu dimimitian dina Forum ieu sahingga unggal méja kamungkinan pikeun nyambungkeun jaringanna, gabung kakuatan, tukeur komo ngatur tindakan babarengan.

Ekspresi artistik saatos Forum

Dina akhir Forum, dua ungkapan seni dibéntangan dina nutup kamewahan kagiatan; Grup BoNila Band sareng grup jogét masarakat Tariaca.

Fernando Bonilla, Victor Esquivel sareng Guillermo Vargas (Staf), sanés ngan ukur senang urang ku musik sareng geterna anu saé, tapi Fernando nyayogikeun motivasi ku réfléksi sareng pesen anu positip pikeun usulan Maret sareng Forum ieu anu réngsé.

Hadirin umum sareng anu nuturkeun jejaring sosial resep pisan acara BoNila.

Sareng nalika sagala rupana réngsé, ayana grup rayat Tariaca muncul, ti Kosta Rika Karibia, sakali deui UNED hadir, kalayan ilubiung tina grup ieu nonoman, anu nempatkeun sakabéh hadirin di Civic Center for Peace di Heredia nari, sahingga ngahias panutupanana, ogé dituturkeun ku seueur jalma di Amérika Latin sareng saluareun buana ngaliwatan halaman Facebook tina Maret Amérika Maret pikeun Nonviolence.

1 koméntar ngeunaan «Menuju Masa Depan Tanpa Kekerasan Amérika Latin»

Ninggalkeun comment hiji