Forum Nuju pikahareupeun anu teu telenges

Maret Amérika Latin ditutup sareng Forum "Nuju masa depan Amerika Latin anu teu telenges"

Maret Amérika Latin ditutup sareng Foro "Nuju masa depan Amerika Latin anu henteu kaendahan" anu dilaksanakeun dina modeu virtual ku sambungan Zoom sareng disiarkeun dina Facebook antara 1 sareng 2 Oktober 2021.

Forum diayakeun kana 6 Paksi Tematik sareng latar tukang tindakan non-kekerasan anu positip, anu dijelaskeun dina paragraf ieu:

Dinten 1, 2021 Oktober XNUMX

1.- Kahiji ayana Plurikultura dina harmoni, pangajen tina sumbangan karuhun masarakat asli sareng kumaha antar budaya tiasa nawiskeun kamungkinan urang ngalebetkeun sumbangan ieu dina masa depan anu henteu kersa anu dipikahoyong pikeun Amérika Latin.

Dina bagian ieu, Hikmah tina Kota asli salaku sumbangan nuju masa depan daérah anu teu énggal.

Sedeng: Prof Victor Madrigal Sánchez. UNA (Kosta Rika).

Hibksisan

  • Ildefonso Palemon Hernandez, ti Chatino People (Mexico)
  • Ovidio López Julian, Mesa Nacional Indígena de Costa Rica (Costa Rica)
  • Shiraigó Silvia Lanche, ti Urang Mocovi (Argentina)
  • Almir Narayamoga Surui, ti Paiter Surui People (Brazil)
  • Nelise Wielewski participó como traductora de Portugués a Español

2.- Masyarakat anu marahmay, multi-étnis sareng inklusif kanggo sadaya jalma sareng ékosistem:

Nuju pangwangunan Masyarakat Inklusif, henteu kekerasan sareng kalayan pangembangan anu berkelanjutan.

Nyiptakeun panerapan sareng budaya pikeun milih hak Sarua sareng kasempetan pikeun sadayana anu dikaluarkeun, didiskriminasi sareng pendatang.

Kitu ogé pikeun ngajamin salamet urang sareng karaharjaan sareng jinis kahirupan anu beda dina planét ieu.

Sawala ngeunaan Masarakat inklusif pikeun sadaya jalma sareng ékosistem, nuju masa depan Amérika Latin anu henteu telenges, aya dina poros ieu.

Sedeng: José Rafael Quesada (Kosta Rika).

Hibksisan

  • Kathlewn Maynard sareng Jobana Moya (Wamis) Brazil.
  • Natalia Camacho, (Diréktur Umum Perdamaian) Kosta Rika.
  • Rubén Esper Ader, (Mendoza Socio-Lingkungan Forum) Argéntina.
  • Alejandra Aillapán Huiriqueo, (Komunitas Wallmapu, Villarrica) Chili
  • Iremar Antonio Ferreira (Instituto Madeira Vivo) - IMV. - Brazil

3.- Usulan sareng tindakan anu henteu telenges anu tiasa dijantenkeun modél pikeun ngatasi masalah ageung kekerasan struktural di Amérika Latin:

Usul régional atanapi komunitas pikeun solusi anu henteu telenges, diayakeun pikeun pamulihan rohangan sareng masarakat dina milarian ngabalikeun masalah kekerasan struktural, kekerasan ékonomi, kekerasan politik, ogé kekerasan anu disababkeun ku perdagangan narkoba.

Diskusi anu kalebet nyaéta Usul Non-Kekerasan pikeun mitigasi kekerasan struktural di Amérika Latin.

Sedeng: Juan Carlos Chavarria (Kosta Rika).

Hibksisan

  • MEd. Andres Salazar White, (Coneidhu) Colombia.
  • Lic. Omar Navarrete Rojas, Secretaría de Gobernación de México.
  • Dr. Mario Humberto Helizondo Salazar, Instituto de Control de Drogas de Costa Rica.

4.- Tindakan pelucutan senjata sareng senjata nuklir janten haram di seluruh Daérah:

Ngalakukeun tindakan anu katingali pikeun ngajantenkeun perlucutan senjata, konvérsi peran tentara sareng pasukan pulisi di daérah éta, ku pulisi warga pencegahan, pangurangan anggaran militér sareng larangan perang salaku sarana pikeun méréskeun konflik, ogé ogé salaku larangan sareng stigmatisasi senjata nuklir di Daérah.

Kuliah éta nyaéta Tindakan pikeun Pelucutan Senjata di Daérah.

Modern: Juan Gómez (Chili).

Hibksisan

  • Juan Pablo Lazo, (Caravan pikeun Perdamaian) Chili.
  • Carlos Umaña, (ICAN) Kosta Rika.
  • Sergio Aranibar, (Kampanye Internasional Ngalawan Tambang) Chili.
  • Juan C. Chavarría (F. Transformasi dina jaman Ganas) Kosta Rika.

Poé kadua, 2 Oktober

5.- Maret dina jalur internal pikeun nonviolence pribadi sareng sosial sakaligus:

Pangwangunan pribadi sareng interpersonal, kaséhatan méntal, sareng perdamaian batin anu diperyogikeun pikeun ngawangun komunitas anu teu gaduh kekerasan.

Sawala diayakeun ngeunaan Kaséhatan méntal sareng perdamaian batin anu diperyogikeun pikeun kekerasan pribadi sareng sosial sakaligus.

Sedeng: Marli Patiño, Coneidhu, (Kolombia).

Hibksisan

  • Jaqueline Mera, (Arus Pedagogis Humanis) Peru.
  • Edgard Barrero, (Korsi Bébas Martín Baro) Kolombia.
  • Ana Catalina Calderón, (Kamentrian Kaséhatan) Kosta Rika.
  • María del Pilar Orrego (White Brigades of the College of Psychologists) Peru.
  • Ángeles Guevara, (Universitas Aconcagua), Mendoza, Argentina.

6.- Amérika Latin naon anu diinginkan ku Generasi Anyar?

Naon masa depan anu diarepkeun ku generasi anyar?

Naon aspirasi anjeun sareng kumaha cara ngahasilkeun rohangan pikeun éksprési, ogé ngajantenkeun tindakan positip anu dihasilkeun dumasar kana nyiptakeun kanyataan anyar?

Paguneman dimaksudkeun kana Exchange pangalaman generasi anyar.

Sedeng: Mercedes Hidalgo CPJ (Kosta Rika).

Hibksisan

  • Forum Pemuda, (Kosta Rika).
  • Komisi Pemuda pikeun Hak Asasi Manusa, Córdoba, (Argentina).
  • Panitia Cantonal tina Pamuda Cañaz, Gte. (Kosta Rika).

Kami ngahargaan usaha tina seueur panyatur, pamilon sareng pamirsa ti nagara anu sanés, Amérika Latin sareng sanés, anu ngajantenkeun Forum ieu tiasa dilakukeun, anu tina aspek anu béda nunjukkeun yén aya cara ningali sareng ngawangun dunya anu nyirikeun ngadegna. hubungan manusa sareng koperasi anu kooperatif dumasar kana sikep non-kekerasan aktif, pamahaman, hormat sareng kerjasama.

Ku cara kieu, kelompok étnis sareng budaya anu béda henteu misahkeun populasi tapi, sabalikna, ngadorong aranjeunna nuju bursa anu ngabeungharan aranjeunna dina kaistimewaan sareng kaanekaragamanna, nguatkeun undak-usukna trend sajarah anu nyusun jalmi-jalmi dina nyiptakeun Universal. Bangsa Manusa.

Ninggalkeun comment hiji