Ngiringan warna rupa jalan

Salami Dunya Maret, ampir dina unggal kalakuan, seueur ungkapan seni mimiti ngahibur aranjeunna, upami henteu janten kendaraan utama ekspresi éta.

Kami parantos ngadamel ringkesan heula ngeunaan kagiatan artistik tiar dina tulisan Kilat Art dina Dunya Maret.

Dina ieu, urang bakal ngiringan tur ekspresi seni anu dipidangkeun salami dinu Maret Dunya ka-2.

Di Afrika, Fotografi, jogét sareng rap

Sacara umum, anu ngalangkungan Afrika ka Dunia Dunya kaping 2, sakelompok fotografer katutupan sagala kajadian. Kabagjaan pamuda sareng pangaweruh anu saé menerkeun aranjeunna.

Dina lingkungan camaraderie séhat sareng dorongan nonoman, opat fotografer sareng juru cameraman nutupan 2nd World Maret for Peace and Nonviolence di jalan ka Maroko.

Kana asupkeun kana Sénégal, di Saint Louis, dina soré 26 Oktober, pusat Don Bosco kajantenan, hiji peristiwa di mana presentasi World Maret dilakukeun, sareng anu bagian budaya diwangun ku perwakilan pasukan teater Juvep, nyaéta pipilueun ku rapper Jenderal Kheuch sareng slamero Slam Issa anu nahan suasana anu saé.

Lukisan Lola Saavedra sareng Lukisan pikeun Damai

Seniman plastik Coruña Lola Saavedra gawé bareng jeung seni dina "2nd World March for Peace and Nonviolence" ngadamel karya anu nyatakeun nilai-nilai Damai, Solidaritas sareng Nonviolence.

Sakabéh periode Maret aya kagiatan seni dibuka di A Coruña, Spanyol disebut TUJUAN UNTUK PEACE AND NOVIOLENCE, A Coruña.

Inisiatif inisiatif Laut Segara Tengah

Dina basa sanés, seni kanggo perdamaian nyebar sareng disambut ku inisiatif maritim 2nd World Maret, Laut Tengah Tengah.

Di sisi anu sanésna, Bambu, parahu anu ngadamel inisiatif kasebut dilakukeun, nyandak conto gambar tina Perdamaian anu dilakukeun ku rébuan barudak dina inisiatif na Warna Kaamanan.

Sawatara, dina palabuhan anu sumping aranjeunna milu ngiringan acara anu béda-béda kalayan seni anu dibarengan.

Ku kituna, di Marseille, di Thalassantè: "Nembangkeun karapihan, nyanyi babarengan nalika urang ngadangukeun unggal urang supaya urang tiasa ngahijikeun sora. Sareng kumaha urang ngalakukeun éta: urang nyanyi, ngobrol sareng ngadangukeun pangalaman batur. " Di ditu urang sadaya milu nyanyi 31 2020 Oktober.

Di Barcelona, ​​dina kalakuan anu dilaksanakeun dina kapal "Preace Boat" anu nyalametkeun Hiroshima sareng Nagasaki ngumbara dunya nyebarkeun pesen perdamaian sareng ngalawan bom nuklir, kasenian ieu ogé tiasa dirasa:

Di dinya gambar gambar tina inisiatif "Colours of Peace" dipamerkeun, La Hibakusha, Noriko Sakashita, ngalaksanakeun kalakuan ku ngahudangkeun sajak "Kahirupan énjing ieu", dibarengan ku cello of Miguel López, maén "Cant. dels Ocells ”ku Pau Casals, anu dipasang dina pamirsa dina suasana émosional. Sangkan urang tiasa ningali éta dina tulisan Organisasi ICAN dina Parahu Damai.

En Sardinia, pelaut Awi, dicampur sareng babaturan tina jaringan "Migrant Art", dimana "Kami ngalambangkeun ngahijikeun diri urang nganggo sutra sutra anu ngahijikeun hiji-hiji di jaringan dina hubungan emosional."

Ahirna, Laut Tengah Damai, antara 19 Nopémber 26, nutup tungtung perjalanan anu terakhir.

Di Livorno, rapat rapat di Old Benteng:

"Di antawis para tamu ogé Antonio Giannelli, présidén Persatuan Damai Damai, anu urang balikkeun potongan Peace Blanket sareng 40 desain paméran Koléksi Damai, saloba langkung ti 5.000, anu ngagaduhan ngumbara sareng urang ngalangkungan Tengah.

Antonio ngajelaskeun pangalaman Paguyuban na, anu ngagaduhan markasna di Sant'Anna di Stazzema, kota dimana dina 1944 357 urang dibébaskeun ku urang Nazi, 65 éta murangkalih. "

Di Itali, seueur inisiatif

Di Itali urang tiasa hadir kana sababaraha kagiatan anu solidaritas sareng seni militér mangrupikeun protagonis.

Fiumicello Villa Vicentina, promosikeun sajumlah kagiatan dina kagiatan anu nyorot:

Dinten Jumaah 06.12 acara musik "Magicabula" ku Paguyuban Budaya "Parcè no? ... sihir Natal disumputkeun di unggal salah sahiji urang ...

Diantara kagiatan promosi kaping 2 Dunya Maret, pagelaran teater.

Saptu 14.12 tabuh 20.30 perusahaan téater Lucio Corbatto ti Staranzano ngalaksanakeun: Kami seneng-seneng sareng Campanilismi, opat tindakan unik ku Achille Campanile.

Band Titas Michelas promosi dunya Maret dina Konsér Epiphany

Dina 6 Januari Banda Tita Michelàs nawiskeun komunitas Fiumicello Villa Vicentina salaku konsér anu dipikahoyong pikeun taun 2020.

Anu aya dina ruangan Bison: dina kagiatan Natal, palawak komérsial "Serata omicidio" sareng "Venerdì 17" diwakilan.

Saptu, 21 Désémber sareng Minggu, 22 Désémber 2019, di “Bison” Kamar Fiumicello Villa Vicentina, tabuh 20:30 p.m. pagelaran teater anu Perusahaan Philodramatic

Tungtungna, dina "moment anu saé kanggo dibagi dina Fiumicello":

Ieu dinten Saptu, 22/02/2020, kami sareng Pramuka Fiumicello, urang nyerat sareng mengecet Damai sareng Nonviolence.

Saptu 22/02/2020 dina soré Fiumicello 1 pramuka patepang kami di bunderanna: aranjeunna nyarioskeun ngeunaan Peace sareng Nonviolence. Kami nyanyi babarengan.

Pikeun Damai, masing-masing nyerat dina poster naon anu anjeunna ngagambarkeun pikeun dirina.

Sareng, di Vicenza, "Musik sareng kecap perdamaian" dina Rossi:

Sababaraha dua puluh dinten sateuacan World Maret for Peace and Non-Kekerasan ngalangkungan Vicenza, panitia promosi Vicenza, ku kolaborasi seniman Pino Costalunga sareng Leonardo Maria Frattini, diayakeun pikeun dinten Jumaah, 7 Pebruari, di Jam 20.30 sonten, di lembaga "Rossi" (via Legione Gallieno 52), acara "Musik sareng Kecap Damai".

Hanjakalna, ku mecenghulna COVID-19 sareng ukuran kurungan parantos ngeureunkeun Pandémik, sadaya kagiatan anu direncanakeun pikeun jalan ka-2 Dunya Maret kedah dibatalkeun.

Aya komitmen yén kagiatan ieu lumangsung dina usum gugur taun ieu.

Ningali anjeun engké, Italia!

Ngalangkungan Amérika Kidul, kasenian nyicingan ruang tengah

En Ékuador, Yayasan Yayasan Rupa sareng Dunya Tanpa Perang sareng Pagerasan Tanpa Kakuatan ngahiji sareng pasukan pikeun munggaran kalina Pameran Seni Guayaquil pikeun Perdamaian sareng Nonviolence. Jumlahna aya 32 seniman antara nasional sareng asing anu ngiringan dina acara ieu anu dibuka tanggal 10 Désémber 2019

En Colombia, antara 4 Nopémber 9 urang ngahadiran pelantikan sababaraha patung.

Dinten anu sami, di Universidad Bogotá Bogota Colombia, patung diresmikeun Karapihan sareng kabébasan ti Master Ángel Bernal Esquivel.

Kawat Silo parantos diresmikeun, Juhari Luis Rodríguez Cobos, pangadeg Gerakan Humanis Universalist. Dina kalakuan kasebut, Rafael de la Rubia, sculptor, wawakil MSGySV Kolombia sareng otoritas.

En Pérudi jero kagiatan seni-budaya Tanggal 17 Désémber, di Arequipa, festival budaya seni diayakeun.

Sareng tanggal 19 Désémber, kagiatan diteruskeun sareng di Tacna, resepsi ka Tim Bumi ti Maret Dinten kaping 2 diayakeun kalayan nomer artistik di tempat Michulla.

Pas anjeun nembus Argentina, Tim Dasar, dina Taman Sejarah dan Refleksi Taman Punta de Vacas, ditampi ku paduan suara ti kota caket dieu. Lagu bagja anu pinuh ku karsa pangsaéna.

Kami ogé milu kana pelantikan "Tembok" anu éndah. Rafael sareng Lita ngabahas Mural anu dilakukeun ku sababaraha babaturan ti Komunitas Komunitas La Plata.

Rafael de la Rubia nyarios aya anu parantos aya "tanda-tanda" anu sanés aya marengan Maret, sapertos di Kolombia, dimana Plaza anu nami Silo sareng bust Silo diresmikeun.

En Chili, para padagang milu semedi, perjalanan sareng pesta kabungahan:

Rét ngalangkungan jalan-jalan di lingkungan nuntut peryogi perobahan anu ageung di lembaga sareng masarakat.

Pesta kasebut, acara kabagjaan berorientasi pikeun nunjukkeun sumanget sareng anu unggal tangtuna kedah dilakukeun, kabagjaan ngabersihan masa depan sareng karesahan.

Di Asia nari jogét

Diantara kagiatan anu sanésna, di Asia, di India, dina dinten mimiti, para sual aranjeunna mikirkeun tarian anu éndah.

Pikeun Éropa, Bel Canto

En Perancis, bénten béda anu disiapkeun sareng nyanyi janten protagonis.

Dina 7 Pebruari 2020 di Rognac, asosiasi ATLAS ngalaksanakeun pertunjukan tahan artistik anu judulna “Kami bébas”, Dina kerangka Maret Dunia Kadua pikeun Perdamaian sareng Nonviolence.

Sareng di Augbagne, aranjeunna ngayakeun “Nembangkeun keur sadayana".

Dina Jumaah, 28 Pebruari 2020, dina kerangka Maret 2 Dunya pikeun Damai sareng Non-Kekerasan, wengi nyanyian dadah gratis di Aubagne, terbuka ka sadayana.

Acara ieu diayakeun ku asosiasi EnVies EnJeux.

Kuring nyanyi kanggo sadayana di Aubagne: https://theworldmarch.org/canto-para-todos-y-todas-en-aubagne/

Maret di Madrid ditungtungan

Dina 8 Maret, Dunya Kedua pikeun Damai sareng Non-Kekerasan réngsé di Madrid.

Di antara 7 Maret sareng 8, kagiatan na panutupan Maret di Madrid.

Dina tanggal 7 isuk-isuk énjing Puseur Budaya del Pozo di lingkungan Vallecas, a konsér kembar antara Núñez de Arenas Sakola, orchestra Pequeñas Huellas (Turin) sareng Manises Cultural Athenaeum (Valencia); saratus budak lalaki sareng awéwé ngalaksanakeun rupa-rupa potongan musik, sareng sababaraha lagu rap.

Sareng subuh tanggal 8, dina kalakuan akhir, babarengan jeung perwakilan simbol manusa tina kakawasaan, anjeunna masihan bébas tina ibing sareng nyanyian ritual. Aya, dina cara Masterful, lagu jero pikeun ngabébaskeun awéwé dilahirkeun dina sora Marian Galan (Awéwé leumpang Peace). Dukuran ogé ti awéwé salaku juru kunci Ibu Bumi.

Sareng ogé di tungtung martsa

Ékuador ogé ngalaksanakeun kagiatan poe ahir tina tanggal 2 Maret Dunya.

Folklore Ecuadorian ogé hadir, diasah dina kostum perwakilan gunung-gunung kami, para penari nganggo tanda tangan bari nyarios "LET'S MAKE PEACE, NOT VIOLENCE."

Sareng… Akhirna, hatur nuhun kana Asosiasi Wéb pikeun Damai Italia, para paradéan diulem pikeun milu paméran lukisan 120 anu dilakukeun ku barudak ti sakumna dunya.

0 / 5 (Harita 0)

Ninggalkeun comment hiji