CINEMABEIRO resmi dipidangkeun dina A Coruña

"I Mostra de Cinema pola Paz e la Nonviolencia", CINEMABEIRO, bakal diayakeun tanggal 2, 3 sareng 4 Oktober

"I Mostra de Cinema pola Paz e la Nonviolencia", CINEMABEIRO, parantos dipidangkeun dina 29 Séptémber 2020 di Balai Kota A Coruña.

Diayakeun ku Mundo sen Guerras e sen Violencia damel kolaborasi sareng 16 asosiasi sareng kelompok sosial, disponsoran ku EMALCSA Foundation sareng kolaborasi sareng A Coruña City Council, éta bakal dilaksanakeun tanggal 2, 3 sareng 4 nganggo dua format: Pembicaraan online sareng saringan tatap muka di gedung La Domus di A Coruña.

María Núñez, diréktur program tina CINEMABEIRO, nunjukkeun salaku tujuan tina Mostra "kasadaran sosial sareng kecaman tina konflik anu beuki tumuh sareng masihan sora ka jalma-jalma tina budaya anu henteu-kekerasan".

Yoya Neira, Déwan Kesejahteraan Sosial Déwan Kota A Coruña, nekenkeun yén "Coruña bakal janten tolok ukur pikeun ngahargaan sareng ngawangun HAM ngalangkungan budaya".

Numutkeun ka panitia na, "CINEMABEIRO lahir tina kabutuhan pikeun nyiptakeun acara anu didédikasikeun pikeun promosi, ngeunteung sareng ngabahas Hak Asasi Manusa, henteu ngan ukur di kota A Coruña tapi ogé di Galicia.

Alat anu penting pisan pikeun ngalaporkeun sareng ngajantenkeun kekerasan katingali

Bioskop mangrupikeun alat anu penting pisan pikeun nyalahkeun sareng ngajantenkeun kekerasan anu ditingali tina hak-hak urang. Mangrupikeun jandéla anu nempatkeun urang kontak sareng kanyataan anu sanés; panyatur dendam anu ngagerakkeun urang sareng ngagampangkeun pamahaman urang tina dunya tina komitmen kana hak-hak asasi manusa. "

Sareng aranjeunna teras nerangkeun:

"CINEMABEIRO mangrupikeun platform pikeun nyebarkeun jinis bioskop sanésna, kalayan orientasi sosial anu jelas, anu ngagaduhan tujuan pikeun ngadeukeutkeun masarakat kana masalah-masalah sapertos teu padamelan padamelan, émigrasi, kekerasan gender, perubahan iklim, sasaruaan sareng kaasup.

CINEMABEIRO, boga tujuan pikeun janten Festival khusus

Édisi ka-1 CINEMABEIRO bakal janten paméran pikeun bioskop Hak Asasi Manusa anu pangsaéna, nawiskeun pilihan ati-ati pilem fitur anyar sareng pilem pondok, kalayan rupa-rupa festival pangsaéna di dunya.

Dina édisi munggaran ieu "Mostra Internacional de Cinema pola Paz Cinemabeiro" ngagaduhan dina program na opat pilem pitur, genep belas pondok sareng lima tabel babak anu, kusabab krisis COVID-19, bakal diayakeun online, kalayan ilubiung tina panyatur LSM sareng asosiasi kolaborasi ngatasi masalah tina kelompok ieu:

  • Kasusah hirup di pengasingan sareng hak hijrah
  • Feminisme sareng keibuan: mempertanyakan sistem réproduktif heteropatriarchal
  • Hak pikeun atikan pikeun jalma anu cacat fungsi sareng méntal, gangguan méntal sareng résiko dikaluarkeun tina sosial
  • Parobihan iklim sareng burukna démokrasi salaku ancaman hébat ka planét urang
  • Diskriminasi séks, stigmatisasi langkung ageung jalma anu résiko pangaluaran sosial

Éta bakal réngsé ku sababaraha wawancara radio sareng produser inklusif, anu dilakukeun ku pergaulan kolot jalma anu ngagaduhan cerebral palsy (ASPACE) Coruña dina program na 'La radio de los Gatos'.

CINEMABEIRO, pikeun Mundo sen Guerres e sen Violencia, mangrupikeun bagian tina kampanye taun ayeuna + Peace + Non-kekerasan - Pakarang Nuklir anu dirayakeun di tingkat planet sareng seueur kagiatan antara 21 Séptémber 2020 dugi ka 2 Oktober 2020.

5 / 5 (1 Review)

Ninggalkeun comment hiji