Surat dina Solidaritas sareng urang Kolombia

HURUF MEMBUKA KASATURAN DENGAN JALMA COLOMBIAN

Senén, 10 Méi 2021.

Dibikeun kajadian panganyarna ngeunaan kekerasan, penindasan sareng penyalahgunaan kakawasaan, anu demonstran tina Serangan Nasional Kolombia, urang nyatakeun pisan:

Dukungan kami pikeun jalma Kolombia anu nentang pembaharuan pajak, ogé kabijakan neoliberal sanés anu mihak ka perusahaan ageung, anu teras-terasan ningkatkeun kateusaruaan antara kelas sareng dina gilirannana, ngirangan anu gaduh paling henteu, kamungkinan aksés kana kasehatan sareng pendidikan kualitas.

Kami nambihan kaambek kami kana pamundut yén jalma-jalma anu tanggung jawab pikeun sagala bentuk kekerasan pulisi anu dianggo ngalawan para demonstran, anu, dina hak éksprési anu pantes, sacara damai protés, ditalungtik sareng dituntut.

Teu aya alesan naon-naon pikeun menerkeun réprési protés populér, komo kirang ngagunakeun kakuatan bersenjata dilatih militér, sapertos ¨Skuad anti-karusuhan obile Mobile anu ditalungtik, anu ngagaduhan sabab terbuka pikeun pembunuhan, leungit sareng palanggaran penduduk sipil.

Kami ngadesek organisasi HAM internasional, Pengadilan Antar-Amérika Hak Asasi Manusa (IACHR), Organisasi Amérika Amérika (OAS) sareng khususna ngahirupkeun deui Komunitas Amérika Latin sareng Amérika Karibia (CELAC), anu nyatakeun ti saprak 2014 ka daérah, salaku zona perdamaian, ambéh aranjeunna tiasa ngahalangan kantor anu saé sareng ngainterakeun sareng pamaréntah Kolombia, ngartos yén perdamaian anu aranjeunna promosikeun sanés ngan ukur perdamaian antara nagara-nagara anggotana, tapi ogé kedah aya komitmen aranjeunna pikeun ngamajukeun di unggal nagara hak asasi manusa pikeun perdamaian, hak protés, kabébasan éksprési sareng pangirangan militarizasi pulisi, dina raraga ningkatkeun kasajahteraan sosial, kualitas kahirupan sareng kaadilan sosial.

Kami ogé ngadesek ka nagara penjamin sareng nagara pasangan tina perjanjian perdamaian sareng Angkatan Bersenjata Revolusi Kolombia; Kuba, Norwégia, Vénézuéla sareng Chili, ogé Pengadilan Internasional, pikeun memohon Présidén Iván Duque pikeun nerapkeun perjanjian perdamaian anu ditandatanganan ku pamaréntah Juan Manuel Santos sareng Angkatan Bersenjata Revolusioner Kolombia di 2016.

Pikeun ngeureunkeun impunitas anu dijaga dina nyanghareupan sababaraha pembunuhan pamimpin sosial, masihan tugas ngatur panilitian sareng prosés yudisial pikeun jalma-jalma anu tanggung jawab sareng nyegah tina nyatakeun kaayaan karusuhan internal, anu henteu kabenerkeun saprak saluran-saluran dialog henteu atos béak, sareng dimana pelanggaran hak-hak asasi manusa salajengna bakal dihasilkeun, kumargi cenah sumberdaya tiasa dianggo pikeun ngesahkeun tindakan pro-perang otoriter ku pamaréntah, sapertos ngawatesan aksés kana télékomunikasi, ngawatesan sirkulasi bébas duanana inpormasi sareng jalma sareng sacara sewenang-wenang maksakeun otoritas sareng kontribusi pajak.

Kami ngahiji sareng urang Kolombia anu nungtut kaadilan sosial sareng kasempetan sareng hak anu sami pikeun unggal jalma kalayan kabébasan éksprési tanpa panindasan sareng kami nyungkeun aranjeunna ulah kaganggu provokasi atanapi ngantep dirina dihasut, ngajaga taktik protés henteu telenges, nginget-nginget kecap Gandhi "Non-kekerasan mangrupikeun kakuatan anu paling hébat dina pembuangan umat manusa." Kitu ogé, urang narik ati militér supados sateuacan nurut kana paréntah, aranjeunna émut yén lanceukna anu diserang.

Anu ngagaduhan kakawasaan tiasa gaduh média na, aparat militér sareng kakuatan ékonomi, tapi aranjeunna moal ngagaduhan nurani urang, iman urang ka hareup anu langkung saé, sumanget tarung urang sareng persatuan urang salaku jalma Amérika Latin.

Kami asup ka organisasi sareng individu ieu:

Nami Organisasi / Jalma Aslinagara
Tim Koordinasi Piala Dunya Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasanDunya Global
Tim Koordinasi Umum Dunya Pawai pikeun Perdamaian sareng Non-KekerasanDunya Global
Tim Koordinasi Umum Maret Amérika Multiethnic sareng Plurikultural Maret pikeun Nonviolence 2021Latin American Regional
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan ArgéntinaArgentina
Féminis Humanis ArgéntinaArgentina
Asosiasi Reksa Siswa Unik di Argentina Argentina
Nahuel TejadaChaco, Argéntina
Organisasi Koléktif NasionalChaco, Argéntina
Antonia Palmira SoteloChaco, Argéntina
Norma LopezChaco, Argéntina
Omar L. RolónChaco, Argéntina
Jibril Luis VignoliChaco, Argéntina
Irma Isabel RomeraCordoba, Argentina
Maria Cristina VergaraCordoba, Argentina
Veronica AlvarezCordoba, Argentina
Violeta QuintanaCordoba, Argentina
Carlos HomerCordoba, Argentina
Emma Leticia IgnaziCordoba, Argentina
Edgard Nicolás PérezCordoba, Argentina
Liliana D 'RollCordoba, Argentina
Ana Maria Ferreira PayaCordoba, Argentina
Gisela EtcheverryCordoba, Argentina
Liliana Moyano CaballeroCordoba, Argentina
Kornelia HenrichmannCordoba, Argentina
Celia del Carmen SantamaríaCordoba, Argentina
Maria Rosa LuqueCordoba, Argentina
Liliana SosaCordoba, Argentina
Jose Guillermo GuzmanCordoba, Argentina
Marcelo FabroCordoba, Argentina
Pablo carracedoCordoba, Argentina
Cesar Osvaldo AlmadaCordoba, Argentina
Magdalena GimenezCordoba, Argentina
Hugo Alberto CammarataCordoba, Argentina
Agustin AltamiraCordoba, Argentina
UNI.D.HOS (Uni pikeun Hak Asasi Manusa) CórdobaCordoba, Argentina
Alba Yolanda RomeraCordoba, Argentina
Claudia Inés CasasCordoba, Argentina
Viviana SalgadoCordoba, Argentina
Victoria ReusaCordoba, Argentina
Ruth Naomi PomponioCordoba, Argentina
Kelompok "Hal Awéwé"Cordoba, Argentina
Alba PonceCordoba, Argentina
Liliana arnaoCordoba, Argentina
Comechingón Sanavirón "Tulián" Komunitas Adat Teritorial di CórdobaCordoba, Argentina
Mariela TuliánCordoba, Argentina
Fernando Adrián Schule- Sékretaris Jéndral Partéy Humanis di CórdobaCordoba, Argentina
Asosiasi AMAPADEA (Ibu sareng bapak kanggo hak kulawarga)Salta, Argentina
Ernest HaluschSalta, Argentina
Yolanda agüeroSalta, Argentina
Carlos Herrando - Partai Humanis SaltaSalta, Argentina
Mariangela massaTucumán, Argéntina
Alcira MelgarejoTucumán, Argéntina
Jérman Jibril RivarolaTucumán, Argéntina
Maria Belén López IglesiasTucumán, Argéntina
Javier Walter CacieccioTucuman Argéntina
Komunitas pikeun Pangembangan Manusa BoliviaBolivia
Pusat Studi Humanis ChakanaBolivia
Féminis Humanis BoliviaBolivia
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan di KolombiaColombia
Andres SalazarColombia
Henry guevaraBogotá, Kolombia
Humanisme Anyar di BogotáBogotá, Kolombia
Cecilia Umaña CruzColombia
Jose Eduardo Virgüez MoraColombia
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan Kosta RikaKosta Rika
José Rafael Quesada Jiménez, Wakil Walikota Munisipalitas Montes de Oca, San José Costa RicaKosta Rika
Giovanny Blanco MataKosta Rika
Victoria Borbón PinedaKosta Rika
Carolina Abarca CalderónKosta Rika
Laura Arias CabreraKosta Rika
Roxana Lourdes Cedeño SequeiraKosta Rika
Mauricio Zeledón LealKosta Rika
Rafael Lopez AlfaroKosta Rika
Ignacio Navarrete GutierrezKosta Rika
Komunitas pikeun Pangembangan Manusa Kosta RikaKosta Rika
Pusat Budaya Kosta RikaKosta Rika
Emilia Sibaja AlvarezKosta Rika
Pusat Studi Humanis Kosta RikaKosta Rika
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan di ChiliChili
Pusat Studi Humanis AthelehiaChili
Cecilia Flores AvariaChili
Juan Gomez ValdebenitoChili
Juan Guillermo Ossa LagarrigueChili
Paulina Hunt PrechtChili
Pusat Budaya sareng Olahraga Tanpa BatesVillarrica, Chili
Pusat Budaya Oranyeu House VillarricaVillarrica, Chili
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan ÉkuadorÉkuador
Sonia Venegas PazÉkuador
Nobodyzhda Díaz MaldonadoÉkuador
Pedro Ríos GuayasaminÉkuador
Stalin Patricio Jaramillo Peña, Koordinator Rute Damai Ékuador (Jalan Damai)Ékuador
Miharep Fernandez MartinezBarcelona, ​​España
Abolitionists BarcelonaBarcelona, ​​España
Katalonia Pasang BodasCatalonia, Spanyol
Francisco Javier Becerra DorcaEspaña
Meditasi BarcelonaEspaña
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan GuatemalaGuatemala
Jurgen wilsonGuyana
Iris Dumont FransGuyana
Jean felix LucienHaiti
Abraham_cherenfant AugustinHaiti
Dupuy PiérHaiti
Alex PetitHaiti
Joseph bruno MetelusHaiti
MORESECILBHaiti
Paul ngajajarHaiti-Chili
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan HondurasHonduras
Insinyur Leonel AyalaHonduras
Malaikat Andrés ChiessaSan Pedro Sula, Honduras
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan Kekerasan Biodiversitas Milan BresciaItalia
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan TriesteItalia
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan GenoaItalia
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan Gli argonauti della lajuMilan, Italia
Tiziana Volta CormioItalia
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan Laut Perdamaian MediteraniaItalia
Victor Manuel Sánchez SánchezMéksiko
lldefonso Palemón Hernández SilvaMéksiko
Jaringan Pendidikan Tinggi sareng Antar Budaya dina Bates Kidul-Tenggara MéksikoMéksiko
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan di PanamaPanama
Dunya tanpa perang sareng tanpa kekerasan di PeruPéru
César Bejarano PérezPéru
Magdalena Creativa Warga KoléktifPéru
Fernando Silva Rivero ti Los Verdes PeruPéru
Stefano Colonna de LeonardisPéru
Jaqueline Mera AlegriaPéru
Mary Ellen Reategui ReyesPéru
Luis MoraPéru
Madeleine Jhon Pozzi-ScottPéru
Miguel LozadaPéru
Komunitas pikeun Pangwangunan PeruPéru
Humanis Pedagogis ayeuna tina Peru (COPEHU)Péru
Pusat Studi Humanis Peradaban AnyarPéru
Erika Fabiola Vicente MelendezPéru
Marco Antonio Monténégro PinoPéru
Doris Pilar Balvin DiazPéru
Cesar Bejarano PerezPéru
Koléktif Warga Magdalenas CreativaPéru
Rocío Vila PihuePéru
Luis Guillermo Mora RojasPéru
Mariela Lerzundi Escudero de CorreaPéru
Luis Miguel Lozada MartinezPéru
Jaringan Humanis Ékologi Sosial, Ékonomi sareng Parobihan IklimPéru
Jose Manuel Correa LorainPéru
Jorge Andreu MorenoPéru
Diana Andreu ReateguiPéru
Yayasan Pangea PeruPéru
Carlos DregegoriPéru
Orlando van der kooyeSuriname
Rosa Ivonne PapantonakisMontevideo, Uruguay
Jaringan Amérika Latin Milarian kanggo Perdamaian sareng Non-Kekerasaninternasional
Jaringan Masyarakat Asli ti 5. Forum Humanis Amérika Latin Abya YalaWilayah Amérika Latin
Shiraigo Silvia Lanche ti Jaringan Penduduk AsliWilayah Amérika Latin
Jaringan spiritual: Hartosna KahirupanWilayah Amérika Latin

7 koméntar ngeunaan "Surat dina Solidaritas sareng Rahayat Kolombia"

Ninggalkeun comment hiji