Ngeunaan asupna kana TPAN

Communiqué dina nuliskeun kana Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir (TPAN)

Komuniqué dina nuliskeun kana Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir (TPAN) sareng peringatan ka-75 Resolusi 1[abdi] Déwan Kaamanan PBB

Kami nyanghareupan "awal ngaleungitkeun senjata nuklir."

Tanggal 22 Januari, éta Perjangjian Larangan Pakarang Nuklir (TPAN). Husus bakal ngalarang pihak-pihak Amérika tina ngembangkeun, nguji, ngahasilkeun, ngadamel, ngilikan, gaduh, nyebarkeun, ngagunakeun atanapi ngancam ngagunakeun senjata nuklir sareng ngabantosan atanapi ngadorong kalakuan sapertos kitu. Éta bakal nyobian nguatkeun hukum internasional anu aya anu nungtut sadaya nagara bagian pikeun henteu nguji, nganggo atanapi ngancam panggunaan senjata nuklir.

Para Dunya tanpa Perang sareng Kasar Éta sabab pikeun perayaan sabab ti ayeuna bakal leres-leres aya alat hukum dina kancah internasional anu netepkeun aspirasi anu mangtaun-taun parantos kalindih ku seueur warga planét di seueur nagara.

Pambuka pikeun TPAN nyorot résiko anu ditimbulkeun ku ayana senjata nuklir sareng akibat kamanusaan bencana anu bakal akibat tina panggunaan na. Nagara-nagara anu parantos ngaratifikasi Perjangjian sareng anu parantos nyumponan bahaya ieu sareng akibatna nyatakeun komitmenna pikeun dunya bébas tina senjata nuklir.

Pikeun ngamimitian anu saé sareng sumanget ieu urang ayeuna kedah nambihan yén nagara-nagara anu meratifikasi ngembangkeun sareng nyatujuan panerapan pikeun nerapkeun sumanget perjanjian: kalebet larangan dina transit sareng pembiayaan senjata nuklir. Ngan ku ngalarang pembiayaanana, ngeureunkeun Investasi di industri na, bakal ngagaduhan nilai simbolis sareng épéktip anu luhur, penting pisan dina lomba senjata nuklir.

Ayeuna jalurna parantos diatur sareng kami hoyong yén jumlah nagara anu ngadukung TPAN bakal ningkat dina jalan anu teu tiasa dicegah. Pakarang nuklir henteu janten simbol kamajuan téknologi sareng kakuatan, ayeuna éta mangrupikeun simbol panindasan sareng bahaya pikeun kamanusaan, anu pangpayunna, pikeun warga nagara-nagara nyalira kalayan senjata nuklir. Kusabab "musuh" senjata nuklir ditujukeun di luhur sadayana di kota-kota ageung nagara-nagara anu gaduhna, sanés ka anu henteu.

TPAN kahontal salaku akibat tina XNUMX taun aktipitas pelucutan senjata nuklir ku masarakat sipil ti saprak bom nuklir Hiroshima sareng Nagasaki nunjukkeun pangaruh kamanusaan bencana na. Éta mangrupikeun koléktif, organisasi sareng platform, kalayan dukungan walikota, anggota parlemén sareng pamaréntah anu peka kana masalah ieu anu terus merjuangkeun taun-taun ieu dugi ka ayeuna.

Salami mangtaun-taun ieu, léngkah-léngkah penting dilakukeun sapertos: perjanjian pikeun nyaram tés nuklir, pangirangan jumlah senjata nuklir, generalisasi senjata nuklir sacara umum sareng laranganna di langkung ti 110 nagara ngalangkungan zona bébas senjata . Nuklir (Perjanjian tina: Tlatelolco, Rarotonga, Bangkok, Pelindaba, Bebas Senjata Nuklir Asia Tengah, Bebas Nuklir-Pakarang-Mongolia, Antartika, OuterSpace sareng Tempat Tidur Laut).

Dina waktos anu sami, éta henteu ngeureunkeun balapan senjata nuklir ku kakuatan anu hébat.

Téori pancegahan parantos gagal sabab sanaos parantos nyegah panggunaanna dina konflik bersenjata, jam kiamat atom (DoomsdayClock dikoordinir ku élmuwan sareng pemenang Nobel) nunjukkeun yén urang aya 100 detik tina konflik atom. Kamungkinan naék sataun demi taun yén senjata nuklir dianggo teu dihaja, ningkatna konflik, salah ngitung atanapi niat jahat. Pilihan ieu dimungkinkeun salami éta senjata aya sareng janten bagian tina kawijakan kaamanan.

Nagara-senjata nuklir tungtungna bakal kedah nampi kawajibanna pikeun ngahontal panarjamahan senjata nuklir. Dina ieu aranjeunna satuju dina resolusi munggaran PBB, Resolusi Majelis Umum PBB, diadopsi dina 24 Januari 1946 ku konsensus. Ogé dina Pasal VI Perjanjian Non-Proliferasi aranjeunna komitmen pikeun digawé pikeun pananggulangan nuklir salaku Negara Pihak. Salaku tambahan, sadaya nagara bagian kaiket ku undang-undang internasional sareng perjanjian internasional anu ngalarang ancaman atanapi panggunaan senjata nuklir, sakumaha ditegeskeun ku Pengadilan Internasional Kehakiman dina taun 1996 sareng Komite Hak Asasi Manusia PBB di 2018.

Énggalna kana TPAN sareng peringatan ka-75 Resolusi Déwan Kaamanan, dua dinten sanggeusna, nyayogikeun waktos anu pas pikeun ngingetan sadaya nagara ngeunaan haramna ancaman atanapi panggunaan senjata nuklir sareng kawajiban perlucutan senjata. Nuklir, sareng narik perhatian anu aya hubunganana sareng ngalaksanakeunnana langsung.

Tanggal 23 Januari, Dinten saatos dilebetkeun kana TPAN, organisasi organisasi MSGySV tina kampanye internasional ICAN bakal ngalaksanakeun Cyberfestival Budaya para celebrar "Léngkah anu hadé pikeun umat manusa”. Éta bakal tur langkung ti 4 jam ngalangkungan sababaraha konsér, pernyataan, kagiatan kapungkur sareng ayeuna, sareng seniman sareng aktivis ngalawan senjata nuklir sareng perdamaian di dunya.

Waktosna kanggo ngeureunkeun jaman senjata nuklir!

Masa depan umat manusa bakal mungkin tanpa senjata nuklir!

[abdi]Komite Staf Umum bakal dibentuk pikeun mamatahan sareng ngabantosan Déwan Kaamanan dina sagala hal anu aya hubunganana sareng kabutuhan militér Déwan pikeun ngajaga katengtreman sareng kaamanan internasional, padamelan sareng komando pasukan anu ditugaskeun, dina pangaturan persenjataan sareng kamungkinan panangan senjata.

Tim Koordinasi Dunya Dunya Tanpa Perang sareng Kekerasan

Ninggalkeun comment hiji