8 Maret: Maret Maret atos di Madrid

MARCH 8: INGGO DUNIA 2ND UNTUK TADAN sareng NOVIOLENI NUTIKEUNTIKAN ARUTE IN MADRID

Saatos 159 dinten angkat dina planét éta sareng kagiatan di 51 nagara sareng 122 kota, ngaluncat kasusah sareng sababaraha kajadian, Pasukan Tim Bumi Dunya Maret 2ª Anjeunna nyebatkeun wisata di Madrid tanggal 8 Maret, tanggal anu kapilih minangka upeti sareng nunjukkeun dukungan pikeun perjuangan awéwé. Kadatangan éta dirayakeun liwat kagiatan anu béda antara 7 dugi ka 8 Maret.

Saptu, 7 Maret: ti Vallecas ka Retiro

Isuk-isuk na Puseur Budaya del Pozo di lingkungan Vallecas, a konsér kembar antara Núñez de Arenas Sakola, orchestra Pequeñas Huellas (Turin) sareng Manises Cultural Athenaeum (Valencia); saratus budak lalaki sareng awéwé ngalaksanakeun rupa-rupa potongan musik, sareng sababaraha lagu rap.

Sateuacan pemirsa khusus kulawarga sareng rerencangan, sareng gambar latar simbul perdamaian sareng Nonviolence, Rafael de la Rubia nyandak lantai, nginget yén simbol manusa anu munggaran parantos dilakukeun persis di sakola Núñez de Arenas sareng yén kembar timbul tina persiapan pikeun Maret Dunya; Anjeunna masihan koméntar yén nalika éta ogé anjeunna parantos mendakan budak lalaki di sababaraha tempat nganggo rap salaku bentuk ekspresi musik pikeun ngahubung sareng nonoman. Teras, anjeunna ngadorong sawawa pikeun merhatoskeun ka jalma-jalma ngora anu nunjukkeun jalan ku nilai-nilai anu anyar, sapertos miara lingkungan sareng solidaritas.

Soré, upacara nutup "resmi" Maret lumangsung di Auditorium Gedong Arab caket Taman Retiro. Hadirin tiasa konsultasi dina balé lawang sababaraha bahan anu ditawarkeun ka tim dasar dina bulan Maret, sapertos buku koper kalayan gambar para imigran ngora anu sumping di Roma ti sababaraha nagara di Afrika, nyebrang Tengah.

Saatos sababaraha ucapan berkat ka Casa Árabe, Martina S. ngabagéakeun anu hadir, sawaréh ti India (Deepak V.), Colombia (Cecilia U.), Chile (Lílian A.), Perancis (Chaya M. sareng Denis M.) Italia (Alessandro C., Diego M. sareng Monica B.), Jérman (Sandro C.), ogé ampir kaasup babaturan anu henteu sacara fisik janten karana visa atanapi masalah kaséhatan ngiringan sési liwat streaming . Rafael de la Rubia mimiti pariksa kumaha MM ka-2 ieu mecenghul sareng nuansa pikeun anu munggaran sareng ngelingan sumbu tematik na.

Saatosna, wawakil nagara tina lima buana nyarioskeun peristiwa anu paling penting anu lumangsung dina waktos sakitar éta. Sagala dieusi ku koméntar, anekdot, unjukan gambar sareng ngalebetkeun pesen video ti sababaraha nagara, nyababkeun sababaraha kagiatan anu dilaksanakeun ku para aktivis sareng ku countless grup sareng lembaga.

Tungtungna, sababaraha lampah sareng proyék anu disebatkeun, anu leres kalayan tingkat akurasi, parantos sumping dina perjalanan:

  • Kembar antara pusat atikan. Kolej sareng Universitas.
  • Edisi buku-buku Maret: a) Gambar buku tina terbitan Saure sareng blok tematik tina MM; b) Buku tina MM ka-2, ngahijikeun naon anu dilakukeun sareng c) Game Goose of MM
  • Deklarasi kapentingan kotamadya atanapi kapentingan budaya pikeun MM di tingkat kotamadya sareng daérah.
  • Kampanye "Mediterania, Laut Perdamaian" nyatakeun kota salaku Kedutaan karukunan. Aksi salajengna di Laut Adriatik.
  • Senegal (Thiès): Forum "Afrika nuju non-kekerasan"
  • Maret Amérika Maret pikeun Nonviolence2021 di San José, Costa Rica, dimana dua rute bakal konvergér ti beulah kalér sareng kiduleun bawana.
  • Konperénsi "Awéwé wirausaha " di Argentina (Tucumán)
  • Kampanye "Hayu urang aktipkeun Damai ”Di Nepal / India / Pakistan
  • Campur tangan di puncak Hadiah Hadiah Perdamaian Nobel (Sidang Kemuncak Harga Nobel Damai)di Koréa Kidul (Seoul).
  • Partisipasi dina konperénsi ngeunaan Nuklir Panaleman tina Biro Peace internasional sareng mungkin rapat sareng Guterres, Sekretaris Jenderal PBB di AS. (New-York)
  • Usul festival kanggo ngagungkeun ratifikasi TPAN di Jepang (Hiroshima).
  • Observatorium pikeun non-kekerasan di Curitiba sareng komite permanén ngeunaan Nonviolence… di Brazil.

Acara ditutup kalayan unggeuk kana kaayaan lingkungan, ngajak sadayana janten sensitip sareng kacemar sareng virus nonviolence.

Minggu 8 Maret: Puerta del Sol, Km 0 sareng simbol manusa

Ti jam 11 WIB. Balét anu aneh lumangsung di Puerta del Sol di payuneun Km.0 ngagambar perhatian anu ngaliwat. Tim promotor Madrid sareng sababaraha réréncangan deui, sumping dinten sateuacana ti Brussel sareng Tangier, masang alat musik sareng mérénkeun spanduk bari simbol kekejaman digambar dina taneuh. Bunderan diciptakeun dimana-mana anu nonton mimiti ngurilingan. Marian, ti "Awéwé leumpang karapihan", Perhatoskeun wirahma kendang dina hartos kajadian éta dina dinten éta sareng pasihkeun Rafael de la Rubia: "… Saatos 159 dinten urang caket didieu Maret 2 Dunya ieu pikeun Perdamaian sareng Non-Kekerasan.

Salami waktos ieu, WM parantos ngalaksanakeun kagiatan di 50 nagara sareng langkung ti 200 kota sareng ngagaduhan tim dasar, diantarana aya sababaraha hadir, anu planétna parantos dipotong ... Pawai ieu diideuan ku bapak-bapak anu teu gaduh kekerasan anu parantos miheulaan ka kami, anu kami hormati sapanjang jalan: M. Gandhi di Sevagram Ashram (India) sareng Silo di Parque Punta de Vacas (Argentina), sareng anu sanésna ... ". Saatos hatur nuhun ka para pamilon, anjeunna ngondang sadayana pikeun ngiringan proyék ¡¡¡3 Maret !!! 5 taun ti ayeuna, di 2024.

Encarna S. ku Asosiasi Awéwé Manusia Pikeun Nonviolence, ngadamel panyeru kana kahadean peran awéwé pikeun dunya anu teu kabeungharan.  "Ieu jam nalika awéwé naék, boga hakekat kami sareng komitmen pikeun hirup. Kami nyatakeun yén kahirupan kaancam, yén umat manusa kaancam, sareng kami komitmen pikeun panangtayunganana. Dimimitian dinten ieu kami ngundang komitmen pikeun panangtayungan kahirupan, ngajalin hubungan, nyiptakeun jaringan: jaringan solidaritas, perawatan, jaringan manusa ti para awéwé. Sangkan urang tiasa nampi deui rasa spésiésna, catetan yén sadaya jalma mangrupikeun hiji "

Saatos koreografi anu parantos diresepkeun sateuacanna, dua kelompok asup sacara berturut-turut dina dua kutub sareng ngalih sapanjang garis anu digambar dina taneuh dugi aranjeunna nyetél simbol Nonviolence. Dina sinyal anu disatujuan, kartu bodas sareng ungu diangkat, nandakeun kumaha, ti tengah ungu, awéwé nyebarkeun non-kekerasan dina warna bodas. Gambar dirékam ti luhur kanggo émut kana kajadian éta. Saatos ngantepkeun bunderan, pamilon ngabagi kabungah sareng sésa pemirsa.

Salajengna, Maret sacara resmi ditutup saatos 148 rebu km. ngurilingan planét anu sami sareng Km.0 ti mana waé parantos ngantepkeun 159 dinten ka pengker.

Sore sore aktivis ti 2nd MM milu kana demonstrasi gabungan féminis 8M.

Aranjeunna dua dinten pinuh sareng sengit antara tawa dibagi antara jalma ti nagara sareng budaya anu béda, siap pikeun terus kolaborasi di hareup. Buktina ieu nyaéta dinten sateuacana éta parantos lumangsung dina rapat informal pikeun ngucapkeun proyék-proyék Usaha Maret Amérika Maret pikeun Nonviolence sareng kampanyeu Laut Perdamaian Mediterania ...


Tulisan:  Martine SICARD ti Dunya tanpa Perang sareng tanpa Kekerasan
Gambar: Pepi sareng Juan-Carlos sareng, Deepak, Saida, Vanessa, ...

Ninggalkeun comment hiji