8 Maret: Maret Maret atos di Madrid

MARCH 8: INGGO DUNIA 2ND UNTUK TADAN sareng NOVIOLENI NUTIKEUNTIKAN ARUTE IN MADRID

Saatos 159 dinten angkat dina planét éta sareng kagiatan di 51 nagara sareng 122 kota, ngaluncat kasusah sareng sababaraha kajadian, Pasukan Tim Bumi Dunya Maret 2ª Anjeunna nyebatkeun wisata di Madrid tanggal 8 Maret, tanggal anu kapilih minangka upeti sareng nunjukkeun dukungan pikeun perjuangan awéwé. Kadatangan éta dirayakeun liwat kagiatan anu béda antara 7 dugi ka 8 Maret.

Saptu, 7 Maret: ti Vallecas ka Retiro

Isuk-isuk na Puseur Budaya del Pozo di lingkungan Vallecas, a konsér kembar antara Núñez de Arenas Sakola, orchestra Pequeñas Huellas (Turin) sareng Manises Cultural Athenaeum (Valencia); saratus budak lalaki sareng awéwé ngalaksanakeun rupa-rupa potongan musik, sareng sababaraha lagu rap.

Sateuacan pamiarsa anu dikirimkeun ku kulawarga sareng babaturan, sareng gambar latar simbol manusa Damai sareng Nonviolence, Rafael de la Rubia nyandak lanté émut yén simbol manusa munggaran parantos dilakukeun tepat di sakola Núñez de Arenas sareng yén kembar timbul ti persiapan pikeun World World; Anjeunna ngoméntaran yén dina kursus éta ogé anjeunna parantos mendakan di sababaraha tempat budak lalaki anu nganggo rap salaku wangun ekspresi musik pikeun ngahubung sareng barudak ngora. Lajeng, anjeunna nyorong sawawa pikeun nengetan jalma ngora anu nunjukkeun jalan ku nilai-nilai anyar, sapertos miara lingkungan sareng solidaritas.

Dina soré parantos "upacara" panutup Maret Maret lumangsung di Auditorium Gedong Arab caket Taman Retiro. Hadirin tiasa konsultasi dina balé lawang sababaraha bahan anu ditawarkeun ka tim dasar dina bulan Maret, sapertos buku koper kalayan gambar para imigran ngora anu sumping di Roma ti sababaraha nagara di Afrika, nyebrang Tengah.

Saatos sababaraha ucapan berkat ka Casa Árabe, Martina S. ngabagéakeun anu hadir, sawaréh ti India (Deepak V.), Colombia (Cecilia U.), Chile (Lílian A.), Perancis (Chaya M. sareng Denis M.) Italia (Alessandro C., Diego M. sareng Monica B.), Jérman (Sandro C.), ogé ampir kaasup babaturan anu henteu sacara fisik janten karana visa atanapi masalah kaséhatan ngiringan sési liwat streaming . Rafael de la Rubia mimiti pariksa kumaha MM ka-2 ieu mecenghul sareng nuansa pikeun anu munggaran sareng ngelingan sumbu tematik na.

Saatosna, wawakil nagara tina lima buana nyarioskeun peristiwa anu paling penting anu lumangsung dina waktos sakitar éta. Sagala dieusi ku koméntar, anekdot, unjukan gambar sareng ngalebetkeun pesen video ti sababaraha nagara, nyababkeun sababaraha kagiatan anu dilaksanakeun ku para aktivis sareng ku countless grup sareng lembaga.

Tungtungna, sababaraha lampah sareng proyék anu disebatkeun, anu leres kalayan tingkat akurasi, parantos sumping dina perjalanan:

  • Kembar antara pusat atikan. Kolej sareng Universitas.
  • Edisi buku-buku Maret: a) Gambar buku tina terbitan Saure sareng blok tematik tina MM; b) Buku tina MM ka-2, ngahijikeun naon anu dilakukeun sareng c) Game Goose of MM
  • Deklarasi kapentingan kotamadya atanapi kapentingan budaya pikeun MM di tingkat kotamadya sareng daérah.
  • Kampanye "Tengah, Laut Damai" nyatakeun kota salaku Kedutaan karukunan. Aksi salajengna di Laut Adriatik.
  • Senegal (Thiès): Forum "Afrika ka arah kakawasaan"
  • Maret Amérika Maret pikeun Nonviolence2021 di San José, Costa Rica, dimana dua rute bakal konvergér ti beulah kalér sareng kiduleun bawana.
  • Konperénsi "Awéwé Enterprising ” di Argentina (Tucumán)
  • Kampanye "Hayu urang Aktipkeun Damai ”Di Nepal / India / Pakistan
  • Campur tangan di puncak Hadiah Hadiah Perdamaian Nobel (Sidang Kemuncak Harga Nobel Damai)di Koréa Kidul (Seoul).
  • Partisipasi dina konperénsi ngeunaan Nuklir Panaleman tina Biro Peace internasional sareng mungkin rapat sareng Guterres, Sekretaris Jenderal PBB di AS. (New-York)
  • Usul festival kanggo ngagungkeun ratifikasi TPAN di Jepang (Hiroshima).
  • Observatories pikeun kakawasaan di Curitiba sareng panitia permanén pikeun Nonviolence ... di Brazil.

Acara ditutup kalayan unggeuk kana kaayaan lingkungan, ngajak sadayana janten sensitip sareng kacemar sareng virus nonviolence.

Minggu 8 Maret: Puerta del Sol, Km.0 sareng simbol manusa

Ti jam 11 WIB. Balét anu aneh lumangsung di Puerta del Sol di payuneun Km.0 narik perhatian para palaku. Tim promoter Madrid sareng sababaraha babaturan deui, dugi ka dinten sateuacan ti Brussel sareng Tangier, nuju netepkeun spanduk stereo sareng teu kabur bari lambang henteuna digambar dina taneuh. Hiji bunderan diciptakeun ngurilingan jalma-jalma anu panasaran mimiti dibalik. Marian, ti "Awéwé leumpang karapihan"Anjeunna narik perhatian kana wirahma tina kendang kana hartosna kajadian éta dina dinten éta sareng masihan lantai ka Rafael de la Rubia: "… Saatos 159 dinten urang nutup di dieu ieu Dunya Maret 2 pikeun Perdamaian sareng Nonviolence.

Dina waktos ayeuna éta MM parantos ngalaksanakeun kagiatan di 50 nagara sareng langkung ti 200 kota sareng gaduh tim dasar, dimana aya sababaraha, anu pangeusina parantos dipicu ... perarakan ieu diiluan ku kolotna ku kakawasaan. anu parantos sateuacanna urang, anu kami parantos hormat sapanjang jalanna: M. Gandhi di Sevagram Ashram (India) sareng Silo di Punta de Vacas Park (Argentina), diantarana anu sanésna… ”. Saatos hatur nuhun ka para pamilon, anjeunna ngajak sadayana pikeun gabung dina proyék ¡¡¡3 Maret !!! 5 taun ti ayeuna, di 2024.

Encarna S. ku Asosiasi Awéwé Manusia Pikeun Nonviolence, ngadamel panyeru kana kahadean peran awéwé pikeun dunya anu teu kabeungharan. "Ieu mangrupikeun waktos awéwé naékna, pamilik hakekat urang sareng komitmen kana kahirupan. Kami nyatakeun yén kahirupan kaancam, yén umat manusa kaancam, sareng urang komitmen kana perlindunganna. Dimimitian ayeuna kami ngajak komitmen pikeun ngajagaan kahirupan, ngawangun hubungan, nyiptakeun jaringan: jaringan solidaritas, perawatan, jaringan manusa tina feminin. Sangkan urang tiasa uih deui kana raos spésiés, catetan yén sadaya jalma mangrupikeun hiji-hiji ”

Saatos koreografi anu dijadwalkeun sateuacana, dua kelompok nyusun sakaligus dina dua kutub sareng pindah sapanjang garis anu digambar dina taneuh dugi ka ngabentuk simbol Nonviolence. Dina sinyal anu disatujuan, kardus bodas sareng ungu diangkat, nunjukkeun kumaha, ti pusat wungu, awéwé nyebarkeun kekalahan bodas. Ti gambar di luhur dirékam pikeun gaduh mémori kana kagiatan éta. Ngalangkungan bunderan, pamilon bagikeun kabagjaan sareng masarakat.

Salajengna, Maret sacara resmi ditutup saatos 148 rebu km. ngurilingan planét anu sami sareng Km.0 ti mana waé parantos ngantepkeun 159 dinten ka pengker.

Sore sore aktivis ti 2nd MM milu kana demonstrasi gabungan féminis 8M.

Aranjeunna dua dinten pinuh sareng sengit antara tawa dibagi antara jalma ti nagara sareng budaya anu béda, siap pikeun terus kolaborasi di hareup. Buktina ieu nyaéta dinten sateuacana éta parantos lumangsung dina rapat informal pikeun ngucapkeun proyék-proyék Usaha Maret Amérika Maret pikeun Nonviolence sareng kampanye Laut Tengah Damai ...


Tulisan: Martine SICARD ti Dunya tanpa Perang sareng tanpa Kekerasan
Gambar: Pepi sareng Juan-Carlos sareng, Deepak, Saida, Vanessa, ...
0 / 5 (Harita 0)

Ninggalkeun comment hiji